Perjantaina päädyin estetunnille. Tällä kertaa oltiin taas pihalla ja kenttäkin oli kuivunut jo varsin hyväksi. Yksi nurkka oli vähän löllömpi mutta eipä ainakaan pölissyt. Pölinästä tuskin loppuvuonna tarvitsee enää huolehtia. Ratsastajia oli tunnilla mukavat 6 ja kelinä pilvinen +12. Ope oli uusi tuttavuus Hanna.

 
Päivän ratsuna oli Antti ja olin ihan mielissäni että nyt pääsen parantamaan estekurssin suoritusta Antilla. Alkutunnista mentiin käynnissä kontrolliharjoituksia. Omasta hevosesta riippuen joko kaasuun tai jarruihin piti kiinnittää huomiota. Pohkeenväistöä käynnissä, pysähdyksiä ja peruutuksia. Antti ei tahtonut ainakaan pätkän vertaa mennä pyöreänä. Pohkeenväistöt meni ok, mutta aika tarkkana sai olla että hepo pysyi suorana. Käynti olisi voinut olla vähän reippaampaakin mutta tällä kertaa jätin tietoisesti muistuttamatta raipalla. Ensimmäiset peruutukset menivät vinoon mutta sitten nekin rupesi toimimaan suht ok.
 
Ravissa mentiin temponmuutoksia, väistöjä, puomeja, esteistuntaa, kevyttä ravia ja harjotusravia. Aluksi kevyessä istunnassa puomeilla mun jalkani oli liian edessä. Keskityin siihen ettei ne oo ainakaan liian takana. Sitten kun annoin niiden olla paremmin omalla paikallaan niin oli ok. Käsiä pitäisi myödätessä laittaa harjaa pitkin kohti korvia, siinäkin oli vähän harjottelemista mutta parani. Antti oli ravissa melko reipas mutta jarrut kuitenkin toimi.
 
Aluksi laukattiinkin jonkin verran, sitten myös pääty-ympyröillä. Ensin Antti meinasi mennä aika reippaasti mutta rauhottui sitten. Mulle tuli sanomista lonkasta, pitiköhän sen olla kiinni. En ihan tajunnut että mitä haettiin. Oikeaa nilkkaa piti rentouttaa ja sain sen keskittymällä ihan hyväksi alas. Hienosti uusi ope löysi mun ongelmakohtani.
 
Sitten mentiin laukassa maapuomia ja ristikkoa oikeassa kierroksessa. Taidettiinkohan mennä ensin jotakin vasemmassakin kierroksessa? Piti keskittyä kunnolla osumaan puomille. Aluksi Antti loikki vähän hassusti ja isosti eikä aina osuttu. Ope käski mun odottaa hyppyjä. Parani pikkuhiljaa. Toinenkin ristikko tuli kuvioihin, esteiden väliin yhdet laukka-askeleet. Suoralla esteiden jälkeen piti ottaa raviin ennen lyhyttä sivua. Anttia ois huvittanut pikemminkin kiihdyttää esteiden jälkeen. Sitten tuli sanomista että hyppään jalat suorina ja siksi oon niin kaukana hevosen yläpuolella ja saattaa tuntua hurjalta. Yritin keskittyä jalkoihini, samalla odottaa hyppyjä ja myödätä kohti korvia. En tiedä kuinka huippuja suorituksia tuli mutta ainakin tuntui että parani loppua kohti. Sitten loppuun lisättiin vielä ristikko-okseri, jonka takapuomia nostettiin lopulta n. 80 senttiin. Hyvinhän se Antti niistä loikki yli. Ja minäkin pikkuhiljaa paremmin. Antti meni muuten ihan rauhassa, mutta kun suoristin kohti esteitä vauhti meinasi kiityä. Raviin otot esteiden jälkeen ei olleet kovin nättejä mutta onnistuivat kuitenkin.
 
Ongelmia:
en saanu Anttia millään pyöreäksi, meni vaan Pallon tyyliin turpa vasemmalla
hepo kiihdytti kohti estettä
kuskilla edelleen paljon tekemistä oman istunnan kanssa: paino tasan jalustimille ja hyvä myötäys esteillä
 
Parannusta:
Antti on vähän rauhottunut
tällä kertaa sain painon pysymään vähän tasaisemmin myös oikealla jalustimella
myötääminen kohti korvia onnistui
olkapäistä ei tullut sanomista