Menin sitten ilmottautumaan pikkuestekurssillekin eilen illalla. Tuuli kysyi että onnistuisiko sen hepoilla meneminen, ihan hyvä lisähoukutin kun vähän emmin. Tänään listassa oli sitten Sentti omalla kohdallani. Ekaa kertaa Sentillä siis. Kelinä oli pihalla -7 ja ratsastajia kurssilla 6. Hepot piti käydä noukkimassa ihan ensimmäiseksi sisään.

 
Sentti oli mukavan reipas ja ihanan isot askeleet sillä. Ohjaus toimi hyvin ja meni välillä ihan nätisti kaula kaarellakin. Joitakin kertoja Hanna kyllä joutui sanomaan että saisi olla vielä pyöreämmässä muodossa. Aluksi mentiin käynnissä väistöjä ja käynnillä puomien ja sitten miniesteen (n. 20 cm) yli. Sitten mentiin väistöjä ravissakin. Väisti ihanan helposti. Seuraavaksi mentiin ekojen puomien yli avossa ja suoristettiin ennen seuraavia. Taas jotain täysin ennenkokematonta. Sujui kuitenkin ihan ok kumpaankin suuntaan. Laukkaa taidettiin mennä ekaa kertaa vasta puomisuoralle, eli "esteiden" väli oli 17 metriä. Siihen piti saada ensin 5, sitten 6 laukkaa. Takaosa vähän karkaili välissä ja ponnistuskohtien kanssa olisin voinut olla huolellisempi tai muuten vaan vähemmän huono.
 
Sit mentiin niitä pikkupystyinä ja tarkotus oli saada väliin 6 askelta. Laukka lyheni kivasti mutta ekalle loikattiin välillä turhan kaukaa. Ekassa eli vasemmassa kierroksessa onnistuttiin kuitenkin vissiin joka kerta. Haaveilin vaan siitä että ois saanu mennä 5 askeleella, ois ollu niin paljon helpompaa. Oikeaan kierrokseen meillä (ja kaikilla muillakin) vauhti kiihtyi ja mentiin sitten vahingossa viidellä. Sitten tuli käsky että oven päähän tehdään voltti ennen ku lähdetään esteille. Sen jälkeen menikin ihan ok. Lopuksi nosti vielä meille ja Dänille pystyjä, eka taisi olla 70 cm ja toka 65. Ensin tuli ohje että 5 tai 6 laukkaa mutta sitten pitikin ottaa 6. Kerran mentiin, vähän hirvitti kun omasta mielestä lähestyttiin tosi hitaasti sitä ekaa. Nätisti yli, vähän jarrutusta, 6 askelta väliin ja toinenkin nätisti. Ei tarvinnut uusia. Kuski taisi kyllä hypätä isommin kuin hepo.
 
Lopuksi mentiin jumppasarjaa innariväleillä kavaleteilla ensin toiseen ja sitten toiseen suuntaan. 2 puomia, 3 kavalettia ja taas puomi. Aika rauhassa saatiin mennä sisään ettei tarvi hypyissä jarrutella. Ekalla kerralla hepo meinasi ruveta kiihdyttelemään välissä. Kun keskityin kunnolla osumaan ekalle puomille niin meni hyvin. Itelle tuli kommenttia että kädet yhteen ja edemmäs.
 
Sentti oli huippu ratsastaa. Esteitä ei kytännyt yhtään. Alkutunnista oli aavistuksen nahkeampi, ainakin laukannostojen suhteen. Taisi vähän innostua loppua kohti, laukka ainakin lopussa nousi lähes ajatuksesta. Loppuraveissa oli pakko kokeilla että miten tämmösellä ratsulla onnistuu askeleen pidennys ravissa. Vähän erilaiselta tuntui ku Pallon kanssa :)
 
Ongelmia:
alkutunnista oli hetkittäin hieman raskas edestä
laukan hidastaminen esteiden välissä oli hankalaa
ponnistuspaikat kuskilla oli vähän hakusessa
alkutunnista laukka ei noussut joka kerta niin helposti kuin olisin halunnut
kavalettijumpalla tuli ohjeita että kädet lähemmäs toisiaan ja pidemmälle
poikitti linjalla puomien välissä
laukasta käyntiin siirtymiset ei kovin nättejä, tämä menee sitten vissiin kuskin piikkiin
kuski hyppäsi välillä ennen hevosta ja isompia loikkia
hepo kolisteli puomeihin jonkun verran alusta asti
 
Parannusta:
innostui mukavasti lopputuntia kohti
ei kiellellyt