Hevosriippuvuus on näemmä melko vakavaa kun piti päästä vielä kolmanneksi tunniksi ratsaille tänään. Aletunnille ratsukseni osui Aaltiksen uusin tulokas, 6-vuotias ruuna Hero. Hepo oli tallissa kuin koiranpentu, uteliaana tutkimassa ja nuolemassa kaikkea. Oli nätisti harjatessa ja satuloidessa. Tunnin aiheena olikin kavaletteja eikä koulua, mikäs siinä. Ratsukoita maneesissa oli 9. Pihalla +4.

 
Kun pääsin satulaan niin ensimmäinen havainto oli kummallinen asento. Mahtoi johtua ratsun selästä eikä satulasta mutta tuntui että kyydistä kippaa takakautta alas. Ehkä etukorkea tai notkoselkäinen ratsu, aika solakka myös. Oli helppo ajatella ylämäkeen. Hepo toimi yllättävän hyvin noin nuoreksi. Kulki nätisti suoraan pitkin ohjin, tuntumalla sopivaa vauhtia haluamaani suuntaan. Ravi nousi helposti mutta oli alkuun vähän kiireistä. Itellä taas tavallisia ongelmia eli kun tiedän että alla on nuorempi ratsu niin ratsastan turhan hellästi ja teen kummallisia virheitä. Kenotin etukenossa, ohjat oli liian pitkinä ja kädet painui liian alas (sitä ne tekee kyllä muillakin).
 
Alkuun ravattiin puolikkaan kavaletin yli pääty-ympyrällä. Ohjeita tuli että auta hepoa ponnistuspaikan kanssa, älä päästä edestä tyhjäksi, tee tasapainottavat puolipidätteet ennen kavalettia ja varmasti vielä muutakin sanomista. Tätä vähän kumpaankin suuntaan. Sit laukassa. Ennen kavalettia ei oltu laukattu yhtään, joten vähän jännitti että mitä tulee. Laukka nousi kuitenkin melko nätisti ja ohjaus toimi edelleen. Kertaalleen vissiin mentiin kalavetti pelkällä ympyrällä, sit ruvettiin vaihtamaan laukkoja kavaleteilla ja mentiin "kolmikaarista"/ympyrän puolikkaita kahdella kavaletilla. Piti suoristaa aina hyppyihin. Hero ylitti kavaletit vaivattomasti mutta laukka vähän kiihtyi välillä. Jälkimmäiselle kavaletille tuli välillä ponnistus hieman kaukaa. Ohjeita tuli että myötää kunnolla. Tästä pitäisi taas nähdä todistusaineistoa etten myödännyt tarpeeksi jotta uskoisin. Laukat vaihtui noin kahta kertaa lukuunottamatta. Kerran tultiin liian hitaasti sisään ja toisella kerralla hepo oli kavaletin jälkeen lähdössä väärään suuntaan.
 
Kiva tehtävä, joka meni yllättävän helposti. Kertaalleen hepo kuulemma vaihtoi laukan jo ennen kavalettiakin. Alkuun mentiin puolikkailla kavaleteilla ja lopuksi ne nostettiin kummastakin päästä ylös. Miinusta seisoskelusta ja oman vuoron odottelusta. Meitä oli kuitenkin melko monta. Ois ollut kivempi mennä useampi kerta putkeen ja sitten odotella jotain muuta tehden vähän pidemmät pätkät kerralla. Olosuhteisiin nähden meni kuitenkin hyvin. Loppuraveissa oli alkuun vähän epätasaista ja kiireistä menoa mutta parani loppua kohti.
 
Ongelmia:
arasti ratsastava kuski
laukka hetkittäin aavistuksen turhan reipasta
jälkimmäiselle kavaletille ponkaistiin välillä turhan kaukaa
 
Parannusta:
tosi kiva, fiksu nuori heppa
ihanan kuuliainen
laukat vaihtu kavaleteilla lähes joka kerta