Kun menin tallille niin listassa oli vain 4 nimeä meidän tunnin kohdalla, hyvä juttu. Jännitystä aiheutti omalle kohdalle osunut heppa, Lulu. Olen kyllä mielessäni toivonut että sillä ois tosi kiva mennä mutta olisin mieluummin alottanut jollain muulla kuin esteillä. En muista ikinä nähneeni sitä estetunnilla ja viimeksi kavaleteilla se meni sangen lujaa. Lulu oli vielä pihalla, joten ensin heppa sisään, harjaus, kamppeet niskaan ja kasaamaan esteitä. Tuuli sanoi että se hyppää kyllä hyvin. Tunnilla meitä oli 4 ratsukkoa ja pihalla aurinkoinen +4.

 
Jalustimia säätäessäni hepo ei ois malttanut seistä paikoillaan. Käynnissä pitkin ohjin meni ihan rauhassa mutta alkuravissa meni melko lujaa ja pää korkealla. Raippa suositeltiin pudottamaan matkasta. Päätä puoli metriä alemmas kävi käsky mutten minä semmosta osaa suorilta taikoa. Ravi rauhottui vasta myöhemmin. Ekana tehtävänä meillä oli laukata kolmen ympyrällä olevan maapuomin yli. Sitä ennen ei oltu laukattu. Tuntui että laukka sujui kuitenkin rauhallisemmin kuin ravi, vaikka puomeilla monesti kiihtyikin. Pientä lisäsäätöä ohjaamiseen olisin kaivannut, nyt liirattiin monesti kaarelta ulos. Jälkimmäinen kierros (oikea?) meni kuitenkin paremmin.
 
Virallisia verkkahyppyjä ei otettu vaan tultiin heti tehtävää pienenä. Pysty oli n. 50 cm, okseri ehkä 55. Esteitä oli 3 ja ne oli siksakkina pituushalkaisijalla, okseri keskimmäisenä. Ekalla kerralla hypättiin vaan katsomon puoleista pystyä ja okseria kahdeksikolla, oikeassa laukassa pystylle aloittaen. Lulu meni hiukka lujaa ja kun tein pidätteitä niin se reagoi vähän turhankin hyvin, kerran meinasi pysähtyä esteen eteen. Päästiin kaikista yli vaikka ponnistuspaikat olikin vähän mitä sattuu. En muista montako hyppyä ekalla kerralla tuli.
 
Seuraavalla kierroksella esteitä oli vähän nostettu, reilu 60 senttiin ehkä. Nyt mentiin kahdeksikkomaisesti 4 loikan ratapätkä ja hypättiin eka pysty, okseri, toka pysty ja okseri. Ite menin jo laskuissakin sekasin mutta onneksi opelta sai apuja. Se oli meidän paras kierros, reipas muttei liikaa, tasainen ja ponnistuspaikatkin löytyi paremmin vaikka aavistuksen kaukaa ehkä loikittiin. Tällä kierroksella tipautin jalustimeni okserilla. Tuuli huusi että tee voltti jos tarvii mutta kaarteessa oli hyvää aikaa hiljentää ja saada jalustin takas jalkaan, ei siinä mitään voltteja tarvittu.
 
Viimeisellä kierroksella mentiin toisinpäin, vasemmassa kierroksessa okserille, vika pysty, okseri ja eka pysty. Estekorkeudet huiteli jo lähempänä kasikymppiä. Saatiin alkuun kielto okserille. Hieman myöhemmin tuli kielto ekapystylle, siinäkin mentiin oikealta ohi ja tällä kertaa meinasin keikahtaa kyydistä. Seuraava yritys onnistui. 4 loikkaa piti alunperin ottaa mutta mentiin loppuun vähän extraa että lähti sujumaan. Lulukin innostui isommista esteistä ja lähti kiihdyttämään noin 2 askelta ennen estettä ja esteen jälkeen vauhti kiihtyi lisää. Jokunen kymmenen metriä meni aina että sain vauhdin haltuun.
 
Lululla oli kivempaa hypätä kuin etukäteen pelkäsin. Ehkä se 70 cm ois Lulun kanssa hyvä estekorkeus ettei kumpaakaan hirvitä. Laukat vaihtui esteillä sangen hyvin, ihan muutama jäi vaihtumatta. Ne vaihdettiin ravin kautta ettei turhaan tarvi ruveta senkin takia kiihdyttelemään. Loppuverkassa meni tosi mukavasti ja huomattavasti rauhallisemmin. Tykästyin kovasti. Toivoin että saisin mennä sillä koulutunninkin joskus. Tämän perusteella arvelisin ettei suinkaan ollut viimeinen kerta kun hyppään Lululla. Onneksi ei ollut sarjoja, siellä ois saattanut vauhti lähteä kokonaan lapasesta. Tarpeeksi harvakseltaan (3 - 5 laukkaa) laitetuilla puomeilla voisi treenailla rauhallista laukkaa. Tai sitten isolla ympyrällä vaikka 2 - 4 puomia.
 
Ens kerran ohjelmaan tuli muutos, mun pitääkin opetella he B:0 2009, jota ponin kanssa kaksissa seuraavissa koulukisoissa oon vääntämässä jos hyvin käy.
 
Tän päivän isoimmat hypyt:
 
Ongelmia:
isommille esteille kiihdytti ennen ja jälkeen
isommille kaksi kieltoa
kertaalleen kuski melkeen tippu
 
Parannusta:
hyppäsi kivasti
mukavan reipas
laukat vaihtui esteillä hyvin
tykkäsin kovasti