Torstaina olin taas alle vuorokauden varoajalla stunttina vuokrahepan kanssa. Mikäs siinä. Ohjeistuksena oli että kevyt läpiratsastus. Tällä kertaa testasin tallissa miten hepo reagoi jos vaihdan kavioiden putsausjärjestystä. Kiukkuili taas vain vasemmasta etusesta eikä muista.

 
Kentällä oli meidän lisäksi 3 muuta ratsukkoa kun maneesiin ei tuntien aikana huolittu ylimääräisiä. Keliä oli +4 ja ehdin lähes valoisalla ratsastaa. Kenttä oli ihan ok-kunnossa. Alkuun vähän häröilin pitkin ohjin ja testailin miten hepo reagoi vähän erilaiseen menoon. Ravissa vähän kiihdytteli eikä kovin rentona mennyt mutta hienosti siirtyi istunnalla ravista käyntiin. Käynnistä seis oli huomattavasti haastavampi juttu. Peruutukset taas toimivat suht hyvin vähän ohjia heiluttamalla. Käännökset länkkätyyliin toimivat parhaiten kun pyörittiin vähän pidempään kerrallaan. Alotus oli nahkeinta. Kyllä meidän pujottelu ihan siedettävästi lopulta meni kun käännöksissä laittoi painoa kunnolla sisätakajalan päälle.
 
Välillä ratsastettiin ihan normaalistikin. Samanlaista menoa kuin ennenkin. Kuskilla kädet liian alhaalla ja lähes heti kun olin asian tiedostanut ja yrittänyt pitää niitä ylempänä niin iskin kynteni satulaan ja se lohkesi. Pystyssä olevat nastat saattaisivat nekin auttaa kun en näemmä muuten usko. Ratsastelin vissiin liian hellästi kun en meinannut saada asetusta oikealle millään. Hepo taas narskutti kuolaintakin. Laukassa yritti kiihdytellä ja ravissa kipittää.
 
Lopuksi sain hepan kivasti eteen alas mutta hyvin äkkiä sen keskittyminen sitten herpaantui ja pää nousi ylös tarkkailemaan ympäristöä. Kaveritkin oli jo siinä vaiheessa kaikonneet ja oltiin yksin pimeällä kentällä. Tuntuu että hepo toimii muiden hevosten joukossa paremmin ja jaksaa keskittyä. Muutenkin sen keskittyminen muhun ja vaatimuksiini on parantunut eikä niin kyttäile ympäriinsä. Silti mietin lopuksi että helppohan tuo hevonen ei ole mutta toisinaan toivon että se ois vähän vähemmän hankala. Olisin erittäin utelias näkemään ratsuttajan (joka kuulemma käy) sen selässä ja kuinka tasaista menoa osaavamman kuskin kanssa on.
 
Ongelmia:
narksuttelu
oikealle asettuminen
kipitys ja kiihdytys ravissa
kädet ei pysy ylhäällä
 
Parannusta:
hepon keskittyminen minuun on parantunut
ravista käyntiin siirtyy istunnalla