Maanantaina olisin voinut viettää tallittoman päivän. Alitajuntani huijasi minut silti tallille. Tämän päivän tarjonnassa oli vain alkeistunti mutta sinne menin kun ope lupasi vaatia kunnolla. Hepakseni osui taas Hasse. Ope on näemmä päättänyt että se on mulle hyvä ratsu. Alkeisratsastajat oli hirmu mukavia ja sain hepalle kiinnipitäjänkin satuloinnin ajaksi. Nyt meni satula helpommin selkään eikä kiukuttanut Hassea niin paljon. Iso plussa hepalle kavioiden putsauksesta: nostaa seuraavan jalan valmiiksi tarjolle. Pakkasta oli -10.

 
Alkutunnista tuli taas sanomista että pitää ratsastaa vasen pohje kunnolla läpi. Yritin kovasti mutta tällä kertaa ei onnistunut täysin. Vinkki oli myös että kannattaa asettaa välillä ulos. Kuuntelin vinkkejä mutten toteuttanut niitä aivan sillä sekunnilla. Tuntui että Hassea oli tänään hankalampi saada suoraksi. Oikeasta ohjasta ratsu oli edelleen tyhjä ja siksi oikea lapa liirasi ulos. Oikeaan kierrokseen tuli kommenttia että kaula taipuu liikaa oikeaan. Turpaa hepo tahtoi pitää oikealla, joten päädyin vetämään liikaa vasemmalta. Hepo oli tänään suht rauhallinen.
 
Tunnin aiheena oli esteistunnan harjoittelu. Maapuomejakin taisi olla 4. Ensin ravattiin puomien yli. Perjantain jälkeen oli kiva nähdä että hepo oikeasti osaa ravata puomien yli. Tahti meillä ei ihan pysynyt mutta eipä hirmuisesti kiihdytellytkään. Me mentiin itsenäisesti sillä aikaa kun muut sai teoriaa esteistunnasta. Kommentti oli että "Nora on ratsastanut noin 100 vuotta". Nauratti vaan. Jatkettiin sitten muiden mukana puomien yli esteistunnassa. Joka kerta tuli jotain viilattavaa: pidä ohjastuntuma, turpa ei saa osottaa sivulle, tahti, varmaan vielä muutakin. Enempää ei sit puomeja ylitetty.
 
Laukatkin mentiin itsenäisesti ympyrällä, muut laukkasi pitkää sivua ja väistettiin niitä. Hasse laukkasi rauhassa. Tosin kun en keskittynyt niin liirasi yhdessä kohdassa ulos ja pudotti raville. Omassa keskittymisessä taisi olla aukkoja, sillä tämä sattui useamman kerran. Yritin käyttää pohkeitani ja työstää laukkaa mutta kovin ihanaksi se ei tullut. Mentiin vaan vasempaan kierrokseen.
 
Loppuraveissa hepo taas kiirehti. Tuntui että meidän meno jopa vähän huononi siihen, miten hepo toimi ennen laukkaa. Meni epätasaisemmaksi ja vähäkin pyöreys katosi. Eipä ole mikään automaattihepo. Tämän kanssa auttaisi varmaan jos voisi pyöritellä kahdeksikkoja ja saisi pohkeensa toimimaan vähän paremmin. Tunnin jälkeen naureskelin opelle että tätä alemmas ei taso voi enää vajota kun on takaisin alkeistunnilla. Ope vastasi että hyvin selviydyin :)
 
Ongelmia:
ratsun vinous
omat kädet karkailee sivuille ja alas
en muista ajatella keskivartaloa
 
Parannusta:
ei pukittanut
ei kiihdytellyt
kouluraippa oli mukana eikä ollut siitä moksiskaan, edes naputtelusta