Keskiviikolle ajattelin keksiä Easylle jotain vähän vaihtelua treeneihin. Koska olin itsekin vähän hyytyneenä niin ajattelin että otetaan uusintayritys juoksutuksesta. Tamma on kuulemma kiimassa mutta tallissa se oli taas kiltisti. Kelinä oli aurinkoinen -1.

 
Tällä kertaa apuna oli kunnon juoksutusraippakin. Piuhat kiristin vähän viimekertaa tiukemmalle. Käynnissä turpa painui luotiviivan taakse mutta ravissa ja laukassa hepo yritti juosta pää pystyssä. Rentous jäi taas puuttumaan. Alkuun käynti ja ravi meni hienosti. Sen jälkeen kun vaihdettiin suuntaa niin vauhtia oli vaikka muille jakaa. Ajattelin käyntiä mutta tulikin laukkaa ennen kuin ehdin tehdä oikeastaan mitään. Raville sain hiljennettyä mutta vaati vielä tovin rauhoittelua että tuli käyntiä. Easy taisi ajatella että aika tylsää vaan pyöriä ympyrää käynnissä monta minuuttia kun mitään ei tapahdu.
 
Tänään laukka nousi pyynnöstä, jee. Tasaista menoa ei alkuun saatu kuin noin puoli kierrosta kerrallaan kun hepo stoppasi ja kääntyi kohti. Siitä sitten piti käydä hätistelemässä uudestaan liikkeelle. Yritti edelleen muutaman kerran vaihtaa suuntaakin. Se yllätti, että kumpaankin kierrokseen laukkasi välillä ristilaukkaakin. Luulisi että myötälaukassa on helpompaa. Laukassa oli vauhtia välillä niin että liina meinasi loppua kesken. Tulipa mitattua iteltä nyt sykkeet ja mittari paljasti että lähes 10 km/h oli oma huippunopeus. Ei Easyn juoksutus siis mitään paikallaan seisoskelua ole, valitettavasti.
 
Laukkojen ja suunnanvaihdon välissä oli hankala saada hepoa rauhoittumaan käyntiin. Saatiin kuitenkin muutama ihan ok käynti-ravi-käynti -siirtymä. Hepo selvästi tykkäsi enemmän vaihtelevista tehtävistä. Jälkimmäiseenkin kierrokseen vaati tovin taistelua että sain useamman kierroksen laukkaa. Sen jälkeen halusin vielä rauhallista käyntiä ja siinäkin oli taas tekemistä. Juoksutusraippaa ei käyntiä pyytäessä voinut pitää kädessä sillä heti kun koskin siihen niin vauhti singahti reippaaksi. Hiljentäminenkin vaati välillä useamman kierroksen.
 
Kovin fataaleja ongelmia ei nyt esiintynyt. Olin aika tyytyväinen. Lopputunnin ohjelmaksi ajattelin että testaisin tulevien koulukisojen ohjelman he B:0 ilman satulaa läpi. Purin juoksutusvarusteet pois ja loikkasin penkiltä kyytiin. Eka loikkaus meni pieleen kun hepo lähti liikkeelle ja päädyin takaisin penkille. Toinenkin loikkaus epäonnistui ja kampeamisen jälkeen luisuin nyt toiselta puolelta kyljelleni alas. Vähän kuin eka tippuminen Easylta jos tuon nyt laskee. Kolmas kerta tuotti toivotun lopputuloksen. Mitenköhän tuostakin on tullut noin vaikeaa?
 
Kyydissä oli hyvin hutera olo. Kovin isosti en verkkaillut mutta sekä ravissa että laukassa oli hetkittäin pakko tarrata harjasta kiinni. Ohjelman muistin mutta hepo kipitti menemään. Lisäyksiä en uskaltanut ajatellakaan. Laukkalävistäjät tippuivat raville liian aikaisin ja siinä vaiheessa kyydissä oli kaameaa. Voltit vähän kaaduttiin sisään suorin vartaloin. Parannettavaa on siis hirmuisesti. Mutta se riitti tänään että pysyin vauhdissa kyydissä ja muistin radan.
 
Ongelmia:
juoksutus voisi mennä vielä sujuvammin
selkäännousu
hutera olo kyydissä ilman satulaa
 
Parannusta:
tänään ei tarvinnut mistään keskustella isommin vaan kaikki oli aika helppoa