Sekä minä että hepo oltiin nyt kunnossa ja sain luvan mennä Easyn kanssa tämän päivän estevalkkaan. Hepo oli siis muutaman päivän kuolaimettomalla lomalla kun siltä poistettiin sudenhammas. Hepo käyttäytyi tänään epäilyttävän kiltisti tallissa. Hitusen pyöri mutta luimi vain vej kaviota putsatessa, hitusen satulalle ja hitusen suitsille. Maneesille mentiin taas taluttaen ja hepo oli enempi perässä vedettävää mallia. Meni varmasti lähemmäs 10 minuuttia muutaman sadan metrin matkaan. Keli oli aivan huippu, aurinkoinen -10. Valkassa ratsukoita oli 5 ja kaikki hauskan samankokoisia pikkuheppoja n. 150 - 155 cm korkeita.
 
Esteitä oli maneesissa taas 5. Jättimäinen ristikko, pysty, jonka alla oli paljon äksiä, toinen pysty, jonka alla oli vesimatto, valkoinen okseri ja portti. Alkuverkassa ratsastin vähän arasti. Tuli sanomista että ravi on liian löysää ja takajalat pitäisi saada paremmin töihin eikä pelkkä kaunis kaula lohduta. Väistätin takajalkoja kumpaankin suuntaan ja tuntui että meno parani. Pyörittiin esteiden väleissä mutten niitä erityisemmin esitellyt. Laukassa haasteena oli saada kipitystä vähemmäksi ja menoa rauhoittumaan. Ope toivoi pidempiä askelia tahtia muuttamatta mutta siihen ei päästy. Hain sitten kontrollia. Onneksi mentiin ihan hyvät pätkät laukkaa kumpaankin suuntaan että ehdin vähän työstää. Nyt olin jo oppinut että kun hepo menee vähän turhan lujaa niin sillon haetaan sitä paremmin ohjan ja pohkeen väliin eikä suinkaan irroteta pohkeita ja yritetä vaan vetää ohjista.
 
Verkkahyppyjä otettiin oikeaan kierrokseen 2 ristikolle, joka ei tässä vaiheessa ollut pelottavan iso mutta sen alle oli laitettu lumipalloja. Easy hidasti ekalla kerralla melkoisesti pallot huomattuaan ja venytti päätään alas tuijotukseen mutta päästiin kuitenkin yli. Toinen ylitys oli paljon parempi. Vasempaan kierrokseen tultiin vesimatto vain kerran. Hitusen kaukaa ponnattiin mutta kyttäilemättä yli.
 
Tässä välissä taidettiin hypätä 5 esteen rata mutta omassa muistissa on aukkoja. Okseri, portti, vesimatto, x-pysty ja ristikko kuulemma mutten enää muista. Olikohan tätä hypätessä kun ope huusi että rentouta oikea jalka alas, alas, alas. Ja sitten ehkä jo onnistuin saamaan jalkaa vähän rennommaksi. Estekorkeus oli ehkä 60-70?
 
Vesimatosta yli. Kuvaajana oli Miia, kiitos myös Venlalle.
 
Kuskin käsitys johtamisesta eli kenotetaan menosuuntaan. Tämän kuvan otti Jenna.
 
Sitten hypättiin 3 esteen rata, joka tuntui jo niin hankalalta että muistikapasiteetti meinasi loppua kesken ja nyt olen lopullisesti unohtanut mitä hyppäsimme. Ekana oli kuitenkin valkoinen okseri katsomoa kohti. Aurinko paistoi okseriin ja hepo sivuloikkaili jo ennen lähestymistä. Olisi pitänyt volttailla vielä. Päädyttiin siis hiljentämään okserille kun hepo arkaili sitä. Elämäni eka kielto Easyn kanssa. Huomasin monta askelta ennen että nyt tulee ongelmia mutten osannut reagoida kunnolla. Vähän luovutin kesken. Kyydissä oli kuitenkin helppo pysyä. Uudella yrityksellä päästiin yli ja selvittiin muistakin.
 
Näin pysähdytään ristikolle. No, eihän se mikään miniristikko ollut. Kuvaajana oli Jenna.
 
Oma versio 9 hypyn ratapiirroksesta.
 
Lopuksi ope nosti esteitä ja hypättiin 9 esteen rata. Taas oli hirmuisia ongelmia oppia rata. Ehkä kuudennen yrityksen jälkeen se jäi päähän. Yllä oma melko lapsellisen näkönen raapustus radasta. Yrittäkää siitä tulkita. Meillä ei alkanut kovin vahvasti kun tultiin mummolaukkaa ja Easy kielsi heti ekalle. Eipä siinä, parempi laukka päälle ja uusi lähestyminen. Sitten päästiin yli. Meidän meno oli melko epätasaista, välillä hepo kiihdytteli ja sain ottaa kovastikin kiinni, välillä laukka meinasi hyytyä. Seuraava kielto otettiin vitoselle eli pystylle, jonka alla oli äksiä. Laukka hyytyi kaarteessa ja hidastettiin kohti estettä. Taas olisin voinut edes yrittää tehdä jotain enkä vaan istua kyydissä ja todeta että kappas, nyt ei hypätäkään. Voltti vasemmalle ja paremmalla laukalla yli. Tämän jälkeen vasta päästiin vauhtiin, hepo laukkasi reippaasti ja rytmissä ja lopuista esteistä päästiinkin sujuvasti yli. Vasta radan jälkeen ope kertoi että matalimmat kaksi estettä oli 85 ja korkeimmat 95. Tulipa sitten samalla uudet korkeusennätyksetkin Easyn kanssa.
 
Hyytymistä ennen vitosestettä. Kuvasta kiitos Jennalle.
 
Portti eli este numero 2. Tästä kuvasta kiitokset Miialle ja Venlalle.
 
Loppuraveissa hepo tahtoi taas kipitellä vauhdilla. Keskityin rauhottamaan menoa ja pyörittelemään voltteja. Hepan kunto kesti hyvin eikä sille tullut kuuma. Hepolle taas pienet miinukset kun kannettiin esteitä pois niin protestiksi kuskia oli hyvä vähän järsiä ranteesta.
 
Valkassa oli opettavaista että ope antoi tehdä virheitä ja sanoi vasta sitten. Ratsun toimivuudessa en huomannut isompia eroja aikaan ennen hampaanpoistoa.
 
Valkan jälkeen houkuttelin vielä Tellun seuraksi ja käytiin käyntilenkki maastossa nauttimassa auringonpaisteesta. Nyt siellä oli paljon muitakin liikkeellä. Loppua kohti tuli silti vähän vilu.
 
Ongelmia:
epätasaisuus
kuskin huono ratsastus -> kiellot
hepo järsi kädestä kun kannoin tolppia pois
ratojen oppiminen oli vaikeaa
 
Parannusta:
osasin jo ottaa menoa hallintaan ja ratsastaa paremmin ohjan ja pohkeen väliin
kaikesta mentiin yli
loppua kohti meno parani
hepo oli aika kiltillä tuulella
ei pöljäillyt omiaan