Jos Simpukka eilen oli superihana niin tänään se ei ollut. Kouluarvosana meidän hyppimiselle ois n. 7. Kelinä oli n. +18, pilvistä ja erittäin kevyesti tihuttavaa ainakin lopuksi. Ratsastajia oli tunnilla 8 ja esteitä kasattiin kentälle 6. Taas oli koko kenttä käytössä. Eilisen perusteella otin estetunnille kannukset jalkaan.

 
Alkuverkka alotettiin taas käyntityöskentelyllä. Käynnissä liikku ihan reippaasti, kuunteli pohkeita sivullekin jopa. Aika kankimaista menoa välillä ja lavat meinasi karkailla. Ravissa piti tehdä temmonmuutoksia. Meille tuli kommenttia että pitää tarkkailla että tahti säilyy. Sekin on mun suuria kompastuskiviäni ja unohdan yleensä ajatella koko asiaa. Nopeuden säätely ei toiminut ihan niin hyvin kun halusin. Eteen ei menny niin paljon kuin olisin halunnut ja sen jälkeen ei meinannu tulla kunnolla takas. Volttailu meni ok. Alkulaukkoja ei menty vaan alotettiin suoraan esteillä.
 
Eka verkkahyppy oli valkea ristikko. Meillä oli aluksi vähän tahmeaa menoa enkä luottanut Simpukkaan kunnolla että se menee yli. Pidin liian napakan tuntuman hypätessä, Tiinan sanoin en ollu tarpeeksi hypyssä mukana ja pitää myödätä enemmän. Mentiinköhän kerran vai 2 ristikkona, sit se nousi pystyksi ja sit perään tuli kaarevalle linjalle toinen pysty, väliin poneilla 6, hevosilla 5 ja Mantelilla 6 tai 7 laukkaa. Simpukka menee vielä poneihin, joten mentiin eka kerta superlöysästi 6. Ei hyvä. Seuraavalla kierroksella ulkopohje oli hukassa ja Simpukasta näki jo kaukaa että menee tokasta esteestä ohi. Nopea reagointi puuttu täysin, joten mentiin sitten vasemmalta ohi. Uusi napakampi tulo ja viidellä kivasti. Aika nolo ohimeno kyllä. Unohdin ratsastaa vaikka tiesin että Simpukka tekee tommosta.
 
Sit vaihdettiin 2 pystyn sarjaan, jossa esteiden väliin tuli 2 laukkaa. En edelleenkään luottanut hepoon kunnolla, ohjaus toimi jo 90 %. Esteistä mentiin yli, muttei vissiin kovin keskeltä eikä Simpukka ois jaksanu nostella koipiaan. Tokalla kerralla piti läpäyttää raipalla lavalle ponnistaessa. Ei tainnu sillä kerralla paljoa vaikuttaa, lopputuntia kohti kyllä parani. Oma hyppyasento, kaikenmaailman johtamiset ja muu ei ollu yhtään mielessä kun mietin vaan ohjaamista.
 
Lopuksi hypättiin kaikki esteet ratana, 7 loikkaa. Ekaksi vasemmassa laukassa sisään ja punainen pysty, kaareva linja vasemmalle, 5 laukkaa väliin ja valkoinen pysty, loiva kaarros oikealle, sarjalle eli 3a, 2 laukkaa, 3b, oikealle, päässä okseri, oikealle kaarros ja trippeli ja siitä suora linja ekalle punaiselle, joka meni nyt toiseen suuntaan, vikan jälkeen oikealle. Muuten meni ihan hyvin, mutta kuski oli aika epäluuloinen. Aluksi raippasin ihan kunnolla lisää vauhtia. Ekan ja tokan välissä tuntu että Simpukka ei oikeen tienny minne ollaan menossa. Sain sen kuitenkin esteelle ja siitä yli. Laukkojen vaihtumisesta esteillä en oikeen tiedä/muista enää, johtaa en ainakaan muistanut. Sarjalle tuli vähän kiero tie ja 3b ainakin hypättiin oikeasta reunasta. Taisi olla sarjan jälkeen kun käänsin vahingossa ensin vasemmalle, ehdin kuitenkin korjata ilman voltteja tai muuta, tuli sitten semmonen s-tie. Simpukka sai laukatkin vaihdettua siinä. Okseria lähesty pitkänä huusi ope, yritin lyhentää ja onnistu kai jotenkin. Siinä loikkasi isosti ja tuntu että trippeli on tulossa justiinsa, ite en oo vielä tasapainossa ja hevonen sen kun venyy. Selvittiin siitäkin kuitenkin ja vikalla välillä taisi taas vähän kiihtyä mutta yli mentiin. Esteiden ylhäällä pysymisestä ei oo paljon hajua mutta ei ainakaan hirveän monta pudotettu jos pudotettiin.
 
Yritin miettiä taas 1, 2, 3, loikka mutta välillä oli aivotoiminta aika seis. Estekorkeus radalla oli n. 60 - 80 cm. Kivan paljon ehdittiin hypätä ratsastajien määrään nähden. Loppuravissa Simpukka oli sangen reipas. Vasempaan kierrokseen kun ravailtiin niin myötäämistä ei paljon tapahtunu, ei yhtään siis. Käynnissä sentäs hitusen.
 
Ongelmia:
hepo ei niin hyvin hallussa kun eilen
kuski unohti välilä ulkopohkeen
en luottanut Simpukan menevän esteistä yli
tahtirikkoja nopeutta muunnellessa
hepo ei nostellut jalkoja kunnolla aluksi
 
Parannusta:
osuttiin esteille melko hyvin
asennosta ei tullu pahemmin sanomista muttei se kyllä tarkota että olisin välttämättä istunu hyvin
Simpukan vauhti parani loppua kohti