Tänään sain testata Tuulin kouluhevosta Senttiä. Huomasi ettei oo tuntsari kun liikku niin hyvin eteen. Keli n. +11 ja lämpimän aurinkoista. Ei hyttysiä! Ratsastajia oli tunnilla 6, yllättävän eritasoisia oli otettu mukaan. Ihmettelen vaan että miksi. Tunnin piti Ankki.

 
Sentti ei mun mielestäni asettunut kunnolla kumpaankaan suuntaan. Varsinkin alkutunnista tuli sanomista että ohjia pitää lyhentää ja saada hepoa pyöreämmälle kaulalle (tai että se menee helposti). Ensin ravailtiin kevyessä ravissa voltilla olevien 4 puomin yli. Itellä taas kunnollinen keskelle ohjaus oli jostain syystä unohtunut. Aika isoilla askelilla Sentti harppoi menemään. Meni suht ok mutta olin taas sitä mieltä ite että ois voinu mennä paljon paremminkin. Lavat kuulemma karkaili. Suoralla olevilla 5 puomilla ravi meinasi vähän kiihtyä. Niitä mentiin kevyessä istunnassa. Ensin kädet nousi kuulemma liikaa ja tuntuma katosi. Tuntumaa ei saisi koskaan kadottaa sanoi Ankki. Sitten yritin pitää käpälät alempana ja paremman tuntuman. Sillon meni hyvin kun osuttiin ekalle hyvin. Sama juttu kun aiemmin siis.
 
Välissä laukattiin vähän molempiin kierroksiin. Suht reipas laukka, mutta täysin hallittavissa oleva. Asetuksien kanssa oli laukassakin ongelmia. Huomasin välillä ulko-ohjan olevan löysä. Ei näin. Pidemmän laukkapätkän jälkeen tuli vähän raskaaksi edestä. Laukka oli kyllä hauska kun sitä sai lyhennettyä halutessaan vaikka kuinka. Siirtyminen suoraan käyntiin ei silti onnistunut vaan tuli raviaskelia välissä. Samoin myöhemmin kun kokeilin.
 
Sitten mentiin puomeja yksi ratsastaja kerrallaan laukassa. Ensin oikeaan kierrokseen voltti volttipuomien ympärille, sitten kaksi niiden yli. Kolme askelta ennen puomia piti laskea ääneen. Aika epätasaisia suorituksia tuli ja laskut meni melkeen joka kerta päin honkia. Yksi, kaksi, kolme, neljä, eiku. Yksi, kaksi, eiku. Ehkä kerran meni hyvin. Mutta laukkaa piti meidän lyhentää reilusti, se sentään onnistui ja mahduttiin puomeille kivasti. Toiseen suuntaan mentiin ensin pelkkä voltti ja sitten linjassa olevat puomit. Jottei tehtävä kävisi liian helpoksi piti nostaa jalustimet kaulalle. Vai nostettiinkohan heti ennen oikeaa kierrosta? Linjalle Sentti meni vähän liian lujaa, otti ison loikan ekalle enkä tajunnut jatkaa pidätteitä sen jälkeen. Sitten lisättiin tehtävään volttipuomit alkuun. Seuraavalla kerralla meni linjan paremmin kun osuttiin ekalle. Meni ihan ok, mutta parannettavaa jäi vielä.
 
Loppuverkassa mentiin vielä puomien yli. Volttipuomit meni kivasti mutta linjalle tuli kolinaa ja kummallisuuksia. Mentiin linja ehkä kolmesti ja vikalla meni hienosti. Koko ajan piti muistaa pidätellä.
 
Sentti oli hauska tapaus. Käynti vapain ohjin oli kunnon vaapuntaa eteenpäin. Ihanan reipas, enkä tajunnu ite että ois pitäny vaan pidätellä eikä antaa pohkeita. Senttiä ei myöskään kahisevat puskat tai "pelottavat nurkat" kiinnostaneet. Tuon kanssa kunnon rääkkitunti ois loistava. Nyt tuntuu että päästiin ehkä turhan helpolla. Kaikissa askellajeissa taisi myödätä välillä mutta aina välillä pää nousi myös ylös sieltä. Ens viikolla esteitä ja mua harmittaa kun en pääse (Green Day).
 
Ongelmia:
liian pitkät ohjat alkutunnista
huono asettuvuus
vaikeus nähdä ponnistuspaikka
huono osuvuus puomeille
 
Parannusta:
istunnasta ei tullut pahemmin sanomista (muttei se vielä mitään takaa)
laukka lyheni puomeille
lopuksi ravissakin puomit hyvin kolistelematta
jalat ei karanneet syvälle jalustimiin