Lauantain huonon ratsastuskerran jälkeen päätin sunnuntaina tehdä jotain muuta ja vihdoin juoksuttaa Easya. Hepalla olisi juoksutuslaitteistokin, mutta päädyin helpompaan ratkaisuun: juoksutusvyöhön ja kumppareihin (kumichambon), jotka laitoin alimpiin lenkkeihin sivuille.

 
Alku meni hyvin niin kauan kuin pyysin käyntiä tai ravia. Toisaalta toiseen suuntaan ei malttanut kävellä vaan ravasi mutta annoin sitten mennä. Laukasta ei tullut mitään. En saanut laukkaa nousemaan ja hepo sitten pysähtyi ja pyörähti turpa keskelle. Kun yritin kiertää sivulle niin hepo kääntyi samalla ollen aina turpa minua kohti. Minä kun kuvittelin että juoksuttaessa seisoisin vain paikallani, nyt meni hetkittäin aikamoiseksi juoksuksi (pysy koko ajan kohti he. Juoksutusraippaakaan ei ollut (nyt onneksi on jo) ja koulupiiskallani yritin viuhtoa ilmaa. En tiedä oliko kyse auktoriteettiongelmista, hepan huonosta motivaatiosta vai siitä ettei se tajunnut mitä siltä pyydän. Kumpaankin suuntaan yritti myös vaihtaa suuntaa omin nokkineen.
 
Kumpaankin kierrokseen taisteltiin laukan kanssa. Pari laukka-askelta lopuksi sain siitä kaivettua (ja yhden pukin) kumpaankin suuntaan. Kun lopetin laukan pyytämisen ja annoin hepan ravata niin ongelmat katosivat hetkeksi puff vaan. Alkuun pohdintaa aiheutti myös kumpparin kireys. Kiristin sitä pariin otteeseen kun hepo näytti juoksevan pää pitkänä. Kovin kireällä se ei lopuksikaan ollut mutta eipä ratsukaan mennyt rentona. Hyvin onnistui hepan hidastus ja pysäytys sitten kun se malttoi.
 
Käynnissä hepo ei taas malttanut kulkea ympyrällä, joten totesin että helpommalla pääsen kun kävelen loppukäynnit selästä. Olin varautunut siihen jo ennalta kypärällä ja hanskoilla. Irrotin juoksutuskamppeet ja kampesin penkiltä kyytiin. Tällä kertaa oli taas kirjaimellisesti kampeamista. Pitkin ohjin mentiin 5 minuuttia. Pohdin siinä että itelle tarttisi enemmän treeniä juoksutukseen. Hepallekin voisi tehdä hyvää että siellä on joku kyydissä, joka auttaa laukannostoissa ja siinä, ettei hepo pyörähtele poikittain tai vaihda itekseen suuntaa.
 
Ongelmia:
laukannosto
laukassa suunnan pysyminen
 
Parannusta:
oli asiallisesti tallissa