Kolmas ja samalla viimeinen maanantaini Virpitalleilla oli luvatusti estetunti. Tällä kertaa ratsukoita oli tunnille tulossa jopa 8. Vähän harmi kun ehti jo tottua pienryhmämäiseen menoon. Ratsukseni oli merkattu täplikäs Pelle ja se olikin jo edellisellä tunnilla hyppäämässä, joten pääsin aidan takaa seuraamaan millaista menoa on luvassa. Hepo näytti hitaalta ja laukka nelitahtiselta mutta kaikesta meni yli. Nettisivujen mukaan 1994 syntynyt ja n. 150 cm korkea. Koulutustasosta ei mainita mitään.

 
Mekin jäätiin kentälle nauttimaan valmiiksi kasatuista esteistä. Kelinä oli pilvistyvä ja pimenevä +18 eli erittäin hyvä keli vuodenaikaan nähden. Hepo oli alusta asti vähän tahmea. En tiedä miten kannukset olisivat auttaneet mutta päätin pärjätä ilman. Pohkeista liikkui jonkin verran ja tarvittaessa piti esteraipalla avittaa lisää vauhtia. Huimasti vauhtia ei irronnut mutta siedettävästi kuitenkin eli ihan toivotonta ei ollut. Ravissa piti mennä pitkillä sivuilla eteen ja lyhyillä ottaa kiinni. Kiinniotossa olisin voinut mennä vielä kootumpaa ravia, nyt tuntui että meni hissutteluksi. Itelle tuli kommenttia että pitäis keventää kevyemmin eli istahtaa varovammin satulaan. Hepo kaipasi myös herkkää kättä. Alkuverkassa mentiin myös vasenta laukkaa useampi kierros. Kovasti oli nelitahtista, varsinkin ympyröillä. Plussat hepolle kuitenkin siitä että pysyi laukassa.
 
Kaarevalla tiellä olevat puomit mentiin ensin kevyessä ravissa, sitten yksitellen laukalla. Meidän piti mennä sakkokierros ja tuli sanomista että oltais voitu ottaa vielä yksi laukka-askel väliin kun menin vähän uusintameiningillä kaarteen. Laukka ei vaihtunut puomeilla, joten kaarre meni väärässä laukassa. Ekana hypättiin pieni ristikko, meni ihan ok. Hepo rupesi kivasti laukkaamaan ite kohti estettä. Sitten sama pikkupystynä. Mulle tuli huomautus että tasapainottava puolipidäte ois hyvä ennen estettä. Sitten pystyä nostettiin jonnekin 60 hujakoille. Siinä taisin ekan kerran jäädä hypystä vähän jälkeen.
 
Sitten hypättiin okseria. Ensin muistaakseni pelkkä okseri, seuraavalla kierroksella okseri ja pysty, jolle tuli melko tiukka käännös. Okseri meni ok mutta pystyllä jäin taas vähän jälkeen jonka takia piti päästää ohjia pidemmälle etten vetäisi suusta. Loppuun hypättiin pysty vielä kahdeksikolla. Pelle kääntyi hyvin mutta nyt rupesi käännökset olemaan jo niin pientä piiperrystä että laukka putosi raville. Yli päästiin silti.
 
Estekorkeus oli tänään open mukaan max 70 cm. Ihan hyvin meni eikä sitä joka kerta tarvi isoja mennä. Kommentteja tuli että omalla moottorilla liikkuva ois mulle parempi mutta sain Pellen kuitenkin hyvin liikkeelle. Ratsastin kuulemma rohkeasti.
 
Taluttaessa piti alkuun vähän neuvotella siitä ettei kävellä päälle. Melko nopeasti parani siedettävälle tasolle. Tallissa hepo imppasi, pesupaikalle ei suostunut rauhottumaan ja etusissa sillä oli aikamoiset lapiokaviot. Ei sentään ollut yhtä paha tynnyrimaha kuin moni muu.
 
Ongelmia:
nelitahtinen laukka
reippauden puute
 
Parannusta:
kääntyi hyvin
mentiin kaikista yli