Tälle päivälle oli ohjelmassa kouluratatreeni Easyn kanssa omalla tunnilla. Hitusen olin kummissani ettei mitään tarvinnut opetella etukäteen. Haaveilin että olisin ehtinyt verkata Easya vähän itsekseni etukäteen. Eipä meinattu tunnillekaan ehtiä ajoissa kun joku (minä) halusi ruveta väkertämään hepalle lettiä. Kaiken lisäksi siitä tuli niin kammottava kötöstys että se meni heti purkuun. Kelinä oli sateinen +9 mutta tihkua suurempaa ei kuitenkaan tullut.

 
Tunti oli maneesissa ja pitämässä oli kaikista harvimmin nähty sijaisope. Ratsukoita tunnilla oli kai 8. Alku meni ihan lupaavasti kun Easy pyöristyi käynnissä. Kevyessä ravissa oli taas tyypillistä hankalaa alkutunnin menoa. Asetukset hukassa, volteilla poikitusta, viuhtova pää ja reipasta kipitystä. Laukassa oli vähän turhan reipas ja siinäkin heilutti päätä. Istunnalla en saanut hidastamaan pätkääkään. Kovin pitkään ei laukattu.
 
Tehtävien ajaksi jaettiin maneesi puoliksi ja jäin kolmen ison hepan kanssa ovipäätyyn. Aluksi mentiin harjotusravia ja tehtiin päätyihin 10 metrin voltit. Alotettiin melko kamalasti ja pidempi alkuverkka ois tullut tarpeeseen. Sitten lisättiin pitkille sivuille keskiravi. Viimeistään siinä hepo nakkasi turpansa korkeuksiin. Meno meni kipitykseksi ja kuskia ärsytti. Sitten toiselle pitkälle sivulle vaihdettiin keskiravi 4 askelen käyntisiirtymäksi. Siinä vaiheessa vasta meidän meno rupesi olemaan edes vähän siedettävää. Muistin jopa vihdoin käyttää niitä vatsalihaksia. Käytiin tuli suht ok mutta jännittyi. Käyntiaskelia meille tuli ekalla kerralla kuulemma liikaa, myöhemmin ei tullut enää kommenttia.
 
Kyynärkulma näkyy jopa vähän. Kädet vaeltaa silti omilla teillään alhaalla ja sivuilla. Harmillisesti tuntui että kun kannoin käteni niin samalla nousi turpakin. Jalka näyttää omaan silmään olevan vähän takana. Kuvan otti Minna.
 
Sitten tehtävä vaihtui käyntiin ja laukkaan. Lyhyiden sivujen keskellä siirtymät. Laukassa 10 metrin voltti pitkän sivun keskelle ja toiselle pitkälle sivulle keskikäyntiä. Laukat nousi yllättävän kivasti, oikea paremmin kuin vasen. Laukassa oli hankala päästä kulmiin ja voltit oli kaameita sisälle kaatumisia. Kun yritin kasata laukkaa niin tuli sanomista ettei saa kuolettaa etenemistä. Easy meni reippaasti vielä lyhyelle sivullekin mutta siirtymät käyntiin oli yllättävän napakoita. Hepo tiesi mitä tahdotaan mutta otti mielestäni silti aina raviaskelia väliin. Vähän töksähtäviä siirtymiä tuli ja toisinaan meno melkein pysähtyi. Keskikäynti yllätti positiivisesti. Yleensä Easy kun on nahkea käynnissä. Nyt se jopa venytti askelta ja pysyi pyöreänä. Eikä edes laukat toisella sivulla saaneet sitä kipittelemään. Laukannostoissa turpa kyllä nousi.
 
Tässä mennään laukkaa eikä ravia, kuten ensin virheellisesti luulin. Mikä kumma sivukönötys? Ja se kyynärkulma! Kanna kädet! Ilmekin on mitä sattuu mutta se annetaan anteeksi. Minnalle kiitos tämänkin kuvaamisesta.
 
Eipä sitten muuta ehditty. Meidän meno kivasti parani loppua kohti. Pidempi alkuverkka ois varmasti parantanut kuskin pinnaa ja menoa alusta asti. Loppuun vielä ravailtiin taas iteksemme. Nyt hepo pysyi paljon tasaisemmin pyöreänä. Pitkille sivuille sain venytettyä askelta mutta kun otin takaisin niin siinä ratsu jännittyi. Loppuun yritin ravauttaa vielä eteen alas. Venytti kyllä mutta ohjastuntuma meni epätasaiseksi ja pää nousi aina hetkittäin. Ihan tyytyväiseksi en tänään tullut. Puolisen tuntia hinkutusta tästä jäi nyt puuttumaan, joko alusta tai lopusta.
 
Kanna kädet! Vähän ryhdittömän näköinen kuski. Hepo ei näytä ihan rennolta tässä. Kuvista jätettiin lisäksi julkaisematta pää ylhäällä juoksemiset. Tämänkin ikuisti Minna.
 
Ongelmia:
keskiravi
laukkavoltit
laukassa kulmiin ratsastus
laukasta käyntiin siirtymät
kuskia ärsytti alkuun
kuskin kädet laskee liian alas
 
Parannusta:
tasottui loppua kohti
löytyi yllättävän hyvää ja reipasta käyntiä
laukat nousi pääosin täsmällisesti
 
Päivitin muuten lukemieni heppablogien listan paremmin ajan tasalle (alimmat linkit vasemmalla). Lisäksi käyn epäsäännöllisesti tutkailemassa varmaan useampaa kymmentä hevosblogia.