Vesisateinen torstai sattui hyppypäiväksi. Ratsukseni osui Valo enkä millään muistanut että olenko aiemmin mennyt Ilolla vai Valolla. Valo se oli eli toista kertaa selässä siis. Hepo oli edellisellä tunnilla maastossa, joten vältyin kuntoonlaitolta. Esteitä kasattiin maneesiin 4, kummallekin lävistäjälle 2 4 laukan välein. Opena oli sijainen ja ratsukoita tunnilla oli 9.

 
Alkuverkassa mentiin ensin käynnillä lyhkästen maapuomien yli, me mentiin alkuun kuulemma liian lujaa. Lisäksi sain kommenttia istunnasta että valun vasemmalle ja että vasen kantapää on liian alhaalla. Hepo puski vähän oikealle. Muutaman kierroksen jälkeen siirryttiin kevyeen raviin. Valon ravi tuntui alkuun kummalta, aavistuksen epäpuhtaalta ja tahmealta. Siitä se sitten tasottui. Tosi tasanen ravi mutta vauhtia piti hoputtaa lisää sekä jaloilla että raipalla. Muutaman kerran mentiin puomit ravissakin. Alkuvolttailut jäi lähes nolliin siis.
 
Eka hyppytehtävä oli lävistäjämäisesti ristikko oikeassa laukassa, sitten pieni vastalaukkakaarre pituushalkaisijan suuntaisesti suoristaen ja lopuksi kaarre oikealle laukassa oven ohi. Tätä ennen ei oltu laukattu yhtään. Aika veltosti alotettiin vaikka yritinkin saada ratsuuni vauhtia. Oikea laukka pysyi kuten pitikin, yritin ajatella hypyssä oikealle. Meno hyytyi heti suoristuksen jälkeen ja sitten mentiinkin jo lapaliirtoa ravissa. Alkutunnista Valo huomasi kentällä traktorin, eli jotain sietämättömän pelottavaa. Sen jälkeen en saanut sitä kunnolla oven lähelle. Muidenkin kulmien ratsastus sujui jokseenkin huonosti alusta asti. Muutaman kerran mentiin tuota, lopulta sain Valon laukkaamaan pitkälle sivulle asti.
 
Seuraavana tehtävänä tultiin vasemmassa laukassa kavaletti ja pysty katsomoa kohti, tarkoituksena saada 4 laukkaa väliin. Jälleen tuli sanomista että valun vasemmalle, vasen kantapää on liian alhaalla ja oikea nousee. Valon laukka ei ollut tasaista vaan sen sai ajaa aika kovaan vauhtiin että päästiin tehtävistä kunnialla. Ponnistuspaikat ois voineet osua paremminkin ja muutaman kerran väli jäi jopa vähän ahtaaksi. Ei silti pelkoa vääristä laukkamääristä välille. Laukat taisi olla jälkimmäisen pystyn jälkeen aina oikein mutta hyytymistä ja oven karttamista esiintyi.
 
Sitten hypättiin pysty ja ristikko oikeasta kierroksesta, lähestyminen oven luota. Aavistin ongelmia ja niitä myös oli. Traktori hurrasi pihalla edelleen ja meillä ei laukkaympyrän asettamisesta tullut mitään. Päästiin kuitenkin esteille joka kerta ja meni paremmin kun sain vähän hellitettyä. Laukka rullasi jo ihan ok kun muistuttelin ja kiemurtelu väheni.
 
Loppuun hypättiin vielä oven puolen pitkällä sivulla kavaletti ja pysty kaarevalla uralla. Vasen laukka, kavaletti, kaarre oikealle, pysty ja vasen laukka ja loppuun Valo vielä esitti miten ei mennä pitkälle sivulle vaan kierretään ovi kaukaa. Esteiden väliin tuli siistit 4 laukkaa. Tämä kuitenkin kelpasi opelle eikä sitä tarvinnut mennä enempää. Loppukevennykset ja siinä taistelin hevosta vähän pyöreämmäksi. Asettaminen oli melko tuskaa kumpaankin suuntaan. Heti kun yritin vähän myödätä niin turpa karkasi ulos. Välillä meni volteilla vähän hevosen pään heilutteluksi eestaas. Valon muoto kuitenkin lyheni ja sain ihan ok-hetkiä. Siinä vaiheessa tuli jo käsky kävellä vaikka meillä oli hommat ihan kesken. Menin vielä hetken ravia ja hain hepolta myötäämistä ennen kuin siirsin käyntiin. Sitten piti vielä tovi vääntää käynnissä ennen kuin maltoin antaa pitkät ohjat. Tässä vaiheessa olin istunut selässä vasta 50 minuuttia. Muut vaihtoivat jo ratsuja mutta minä sitten kävelin vielä pitkin ohjin että hepo sai vähän tasaantua. Kun pääsin selästä alas niin tuli innokas pikkuhoitaja ottamaan ratsuni. Olin mielissäni, sillä en olisi tiennyt mihin hepo tulee laittaa ja meneekö se tänään vielä tunnille.
 
Ihan perustunti mutta pointti esteillä jäi kyllä hämärän peittoon. Menisi ehkä kuuliaisuusharjoittelun ja kääntämisen puolelle. Valo ei oikeen sykähdyttänyt vaikka meidän meno vähän paranikin loppua kohti. Harvinainen tunti sinänsä etten muista nähneeni yhtään kieltoa, kaikki pysyivät siis myös kyydissä.
 
Ongelmia:
oven kyttäys
venkoilu
kuskin paino valuu vasemmalle
vasen kantapää liian alhaalla, oikea nousee
 
Parannusta:
meno parani loppua kohti
kaikki pysy kyydissä
ei tainnu tulla yhtään kieltoakaan kellään