Pitkästä aikaa pääsin omalle tunnille. Kentällä oli kurssi, joten mentiin taas maneesiin evakkoon. Tunnilla mentiin koulua kuten joka kolmas kerta yleensä on tapana. Ratsukseni osui reilun kuukauden tauon jälkeen taas Ruusu. Tällä välillä se on mennyt tunteja laajemminkin, noin tunnin päivässä. Ennen tuntia hepo käyttäytyi nätisti vaikka Sallin kanssa olikin riehunut tarhassa riimunsa melko säleiksi. Ratsukoita tunnilla oli mukavat 6 ja pihalla olisi ollut ihana aurinkoinen +25.

 
Alkukävely pitkin ohjin oli venkoilua. Ruusu nyki päätä ja kiemursi. Meno parani puoliksi epähuomiossa kun otin seis siksi aikaa että sain hanskat käsiin. Kehuista Ruusu jaksoi aina vähän yrittää. Meillä oli taas gramaanit apuna ja ilman niitä olisin varmaan ollut pulassa kun nytkin mentiin hetkittäin vähän minne sattuu. Ehdin ottaa ohjat tuntumalle ja työskennellä käynnissä hetken ennen kun alkoi alkuverkka. Ravissa tuli sanomista että pohkeet ei oo läpi, hepo kiirehtii, hepo matelee, tahti ei oo tasainen ja puskee lapa edellä. Aikamoista korjaamista oli. Alkuun tuli kommenttia myös siitä että Ruusu valuu helposti etupainoiseksi. Volttailtiin, välillä puskien joten kovin pyöreitä voltteja ei tullut, taivutus oli kaukainen haave. Kulmiin sain taivutettua kun valmistelin kunnolla.
 
Päivän tehtävänä oli pohkeenväistöä. Käännyttiin C:stä keskihalkaisijalle kohti ovea ja ensin väistettiin käynnissä kohti B:tä (vasemmalle), eli melko jyrkkä väistöstä tuli. Eka kerta oli vähän hakemista. Tahdista ja sisäohjassa roikkumisesta tuli sanomista. Seuraavalla kerralla parani mun mielestäni huimasti mutta edelleen tahti oli kuulemma epätasainen. Ruusu väisti yllättävän helposti, taisi reagoida istuntaan. Ei se ihan täydellistä ollut mutta omasta mielestä mentiin etuosa juuri sopivasti johtaen. Asetukseen en ota kantaa. Oikea suunta oli vähän vaikeampi. Ihan niin tasaista suoritusta ei saatu eikä päästy ihan kirjaimen kohdalla uralle. Ruusu halusi kipittää pois tehtävästä ja tähän suuntaan mentiin välillä poikittain ja välillä perä edellä. Kuitenkin väistöä koko ajan. Muualla ravattiin ja tein aikamoisen liudan itsenäisiä siirtymiä ja yritin saada hepoa edestä kevyemmäksi ja reagoimaan pienempiin apuihin. Ravista seis oli hankalin ja vaati joka kerta turhan paljon vetämistä.
 
Sitten mentiin väistöt ravissa. Aavistelin ongelmia mutta Ruusu meni yllättävän hyvin ravissakin. Suurin ongelma oli se, että muualla laukattiin enkä meinannut saada heppaa sitten kuulolle väistön ajaksi vaan meinasi mennä suoraan juoksemiseksi. Muutaman kerran piti vetää vähän rumemmin käyntiin. Suunnilla ei ollut hirveästi eroa. Laukka nousi suht ok ja vain aavistuksen singahtaen. Laukka pysyi huonosti yllä ja hepo tiputteli raville. Laukkakin oli kuskille melko raskasta edestä. Kahdesti tunnin aikana Ruusu säikähti katsomosta alas hypähtänyttä lasta ja otti sivuspurtin. Onneksi ei kovin isoja, joten pysyin kyydissä. Ekalla kerralla lähti jalustin. Muualla tehtiin taas paljon siirtymiä ja yritin saada menoa rauhallisemmaksi. Lopuksi saatiin suht ok raviväistökin esitettyä kun ehdin volttailla tarpeeksi laukan ja väistön välissä.
 
Jälkimmäiseen eli oikeaan suuntaan laukatessa Ruusu lähti välillä valumaan pois uralta. Oikea pohje ei meinannut tehota, joten voltattiin sitten laukassa pohjetta paremmin läpi ja palattiin uralle. Kävi ehkä kolmesti enkä tykännyt. Ravissakin mentiin toisinaan matomenoa ja kiemurrettiin eteenpäin. Loppukäynneissä meinasi äityä jo pahaksi ja hepo ois tahtonut vaan pyöriä keskellä maneesia.
 
Maneesissa otettiin tunnin loputtua vähän talutusharjotuksia samalla kun lähdettiin tallia kohti. Ruusulla oli kova kiire eikä se meinannut muistaa että kuski kävelee edellä. Käden heilautuksiin reagoi tosi voimakkaasti mutta meinasi silti valua mun ohitseni. Tunnin jälkeen käyttäytyi pesulla nätisti.
 
Tunnilla saatiin positiivista palautetta siitä, että Ruusu reagoi istuntaan hyvin siirtymissä alaspäin. Ravista käyntiin sain sen vetämättä ohjista, samoin laukasta raviin. Itse kritisoisin taas sitä että koko tunti puurrettiin samaa tehtävää. Onneksi nyt oli sentäs hengähdystaukoja välissä eikä niin että paahdetaan samaa kunnes sekä kuski että ratsu on niin hyytyneitä että tulee vaan huonompia ja huonompia suorituksia.
 
Ongelmia:
etupainoinen hepo
kiemurtelua
muutama pukki tuli tunnin aikana
säikähti lapsia
omat pohkeet voisi olla tiiviimmin ympärillä
 
Parannusta:
väisti yllättävän hyvin
muistin ainakin alkutunnista kehua paljon
maneesi ei ollut yhtä kuuman tuntuinen kuin viimeksi (+31 sillon)