Tänäänkin päädyin tallille. Mennessä satoi vettä melko reippaasti mutta tunnin aikana en kiinnittänyt ropinaan huomiota. Lämmintä oli +5. Ratsukseni osui toista kertaa junnuheppa Eemeli. Karsinassa se vähän hyöri ja meinasipa poistua paikaltakin. Sitominen ei juurikaan auttanut vaan sitten se makusteli riimunnarua. Oli kuitenkin ihan asiallisesti. Ratsukoita tunnilla oli 7 ja maneesissa lisäksi 2 itsenäisesti menevää. Itsenäisille rajattiin maneesin takapäästä suikale.

 
Alkuverkkaa mentiin ravissa. Siinä jo huomasi että ihan tasainen tahti meillä ei ole vaan puoli kierrosta hepo saattaa innostua ja mennä reippaasti ja kun en huomaa niin hidastaa. Ope huomautti että vasemmassa kierroksessa ulkokäteni (oikea) lähtee seilaamaan sivulle. Antoi vinkiksi että ota tuppo harjaa nyrkkiin. Tuntui että sen jälkeen kädet pysyi paremmin. Hetken aikaa oli aika vinkkura olo kun kädet olivatkin vierekkäin kuten pitää. Hepo vähän puski sisäpohjetta vasten vasempaan kierrokseen.
 
Ensimmäisenä tehtävänä käännettiin ovelta keskilinjalle ja siitä sitten vuorotellen vasemmalle ja oikealle. Uralla piti pitkälle sivulle tehdä kaksi volttia. Muut meni harjotusravissa mutta meille helpotettiin sen verran että kevensin aina keskihalkaisijalla. Jalustimet olisi saanut nostaa kaulalle mutta pidin ne jalassa koska itellä suurempi ongelma on niiden jalustimien jalassa pysyminen. Useamman kerran tuli ryhmälle sanomista että ratsastakaa voltit huolellisemmin, puoliskojen pitää olla yhtä isot. Omasta mielestäni meillä meni kivasti. Mitään palautetta ei tainnut volteista tulla. Vähän oltiin keskilinjalta sivussa välillä ja kulmat pitäisi ratsastaa huolellisemmin.
 
Seuraavaksi oli laukkatehtävän vuoro. Puolet suoritti kerrallaan. Jokainen sai maneesista neljänneksen, jossa piti lyhentää laukkaa ja kääntää pienelle voltille. Ensin vasemmassa kierroksessa. Kuvittelin että meni ihan ok ja ope oli pitkään meihin selin. Ei se sitten niin hyvin mennytkään. Raippa oli lisäksi alkuun väärässä kädessä ja käytin sitä väärään paikkaan. Raippa ulkokäteen ja sillä naputusta lavalle eikä lautasille. Sainpa alkuun pukinkin kun raipalla näpäytin että pysy laukassa. Olisi ehkä kevyt kosketuskin riittänyt. Ainakin alkutunnista ravissa tarvitsi vain koskea raipalla niin tuli lisää vauhtia. Lopulta lyhennys kelpasi ja siitä sitten isommalle ympyrälle kovempaa laukkaa. Piti ajatella keskilaukkaa. Siihen verrattuna oli aika pientä meidän isokin laukka.
 
Sama vielä toiseen suuntaan. Alkuun meni kuulemma hyvin ja mentiin isoa laukkaa välissä. Sitten uudestaan lyhennystä ja voltin pienennystä. Tuntui aika hankalalta ja tähänkin suuntaan tuntui että kenotan ite pahasti sisään. Raipalla piti naputella taas lavalle tahtia. Kivasti Eemeli ainakin yritti. Muiden suorittaessa odottajat ravasi uralla. Me tehtiin omatoimisia temponmuutoksia. Eteen lähti hyvin mutta takaisin tuli välillä vähän hitaammin. Ja erot ei siis mitään huimia olleet.
 
Loppuverkassa hepo taas välillä innostui ja oli reippaana ja sitten taas hidasti. Volteilla sai olla tarkkana että vauhti säilyi. Mitenkään laiskaksi en Eemeliä silti sanoisi. Vähän epätasainen vaan vauhdin puolesta. Kun lopulta käynnissä annoin sitten pitkiä ohjia pikkuhiljaa niin opelta tuli kommentti että nyt se sitten meni peräänantoon. Ehkä tarkoitus ei kuitenkaan ollut että olisin koko tunnin mennyt puoli metriä pidemmillä ohjilla. Alkuun ope sanoikin että Eemeli ei oikein uskalla tukeutua ohjiin.
 
Ongelmia:
hyörintä karsinassa
epätasaisuus vauhdissa
 
Parannusta:
hirmu kiva ja fiksu