Näin viimeyönä unta että menin Violalla maastoesteitä ja meni superhyvin. Ehkä se oli jonkin tason enneuni, sillä tänään ratsuni oli Viola. Luvassa kyllä koulua eikä maastoesteitä. Superhyvin on vähän liioteltua mutta sangen kivasti kuitenkin. Kelinä oli aurinkoinen +13 ja ratsastajia oli tunnilla 8. Elisa piti tunnin.
 
Edellisen tunnin ratsastaja ei ollut tykännyt Violan jäykkyydestä ja huonosta asettuvuudesta. Viola oli mukavan reipas. Keskityin sitten alusta asti asettamaan ja taivuttamaan sitä huolellisesti volteilla ja kulmiin. Gramaanit oli taas apuna ettei hepo kulje turpa taivaissa. Kummallisen matalana se menee silti, kaula ei kyllä paljoa nouse.
 
Tänään tehtävänä oli raviväistöjä. Käännettiin portilta kentän poikki, suoristus ja väistöön. Ihkaensimmäinen ei ollut mikään loistava, mutta kun Viola tajusi mitä pitää tehdä, niin seuraava oli jo tosi hyvä. Lähes joka väistön jälkeen Elisa kysy että miltä tuntu. Melkeen joka kerta mulla oli eri vastaus. Aluksi loppuväistössä takaosa karkasi edelle tai vauhti kiihtyi lopussa. Välillä meinasi lapa karata, välillä väistöä taas oli liian vähän. Mutta tosi hyvin meni. Sitten vaihdettiin toiseen suuntaan ja siinäkin ensimmäisen tahmeuden jälkeen lähti kulkemaan tosi mukavasti. Mietin Marikan ja Assun juttuja että Viola on aika assumainen että pitää pyytää selkeästi mitä halutaan ja se todella auttoi.
 
Sitten tehtävää vaikeutettiin siten, että lähdetään väistämään ravissa, kesken väistön siirrytään käyntiin, väistö jatkuu käynnissä ja sitten siirrytään takaisin raviin ja väistetään loppuun. Uralle pääsyn jälkeen nostetaan laukka. Alotettiin tosi vahvasti, mutta pikkuhiljaa huononi. Vaikeinta alussa oli laukannostot. Viola oli intopinkeänä, hyppi enemmän ylös mutta sitten singahti laukkaan. Ensimmäisellä nostolla tuli väärä mutta sen jälkeen kaikki loput oli oikein. Vau Violaksi. Siinäkin sitten vaihdettiin suuntaa jossain vaiheessa. Tunnin loppua kohti väistöt huononi, asetuskin oli jo väärään suuntaan kun en huomannut. Laukannostot onneksi parani. Lopuksi meidänkin piti tehdä väistö vielä kolmisen kertaa uudestaan että ope oli tyytyvinen ja saatiin lopettaa. En tiedä hyytykö Viola vai minä kun rupesi väistöjen taso laskemaan.
 
Omasta istunnasta ei tullut pahemmin sanomista, lähinnä että käsi menee liikaa harjaan, tais olla ulkokäsi. Violalle plussat ihanan helposta harjotusravista istua.
 
Ongelmia:
väistöt huononi loppua kohti
laukannostot aluksi oli vähän sipsuttavia ja sinkoavia
asetukset meni hankalasti läpi
 
Parannusta:
meni yllättävän hyvin, pikkuhiomista vaan väistöissä
oikeiden laukkojen määrä oli loistava
 
Väistön jälkeen myötälaukka. Kuskin käsissä ja jaloissa olisi vähän viilattavaa. Kuvasta kiitos Annille.