Maanantaina olin entistä vakaammin siinä uskossa että tänään en selviydy ratsastuksesta kastumatta. Yllättävän vähän kuitenkin tihkui enkä voi sanoa kastuneeni. Tänään oli Easyn kevyt päivä, suunnittelin että mennään ilman satulaa ensin vähän pyörittelyä kentällä ja sitten (hui!) maastoon.

 
Kenttä oli ekaa kertaa tälle keväälle kunnolla kuiva kun siinä ratsastin. Lämmintä oli +10. Suunnitelmissa oli saada ratsu rennoksi. Alotettiin käynnillä ja pyysin pitkiä, rauhallisia askeleita. Enimmäkseen mentiin käyntiä ja ravia ympyräkahdeksikolla. Siirtymiä myös melko paljon. Kivan hyvin Easy oli kuulolla vaikkei ollutkaan ihan tasaisimmillaan. Ravi oli hetkittäin hitusen turhan rauhallista.
 
Easy poseerasi tiistaina. Kuvan otin ihan itse. Omistajaa saa kiittää kamerasta ja hevosen pitämisestä.
 
Laukkaa otin pikkuisen aina ympyrä kerrallaan ja keskellä käynnin kautta vaihto. Tosi nopsaan tuli taas käyntiin mutta kyllä sinne niitä raviaskelia väliin vilahti. Oikea laukka oli reippaampaa. Lopuksi piti kokeilla että tulisiko askeleessa vaihtoja. Laukka vaihtui mutta väittäisin että ratsu asetteli jalkansa uuteen laukkaan raviaskeleen kautta. Testasin kertaalleen kumpaankin suuntaan. Sitten hitusen vielä ravia loppuun kunnes tasottui. Siihen riitti meidän kentällä pyörimiset, noin 25 minuuttia työstämistä.
 
Tamman profiili. Tämänkin kuvasin ite.
 
Uskaltauduin ekaa kertaa maastoon ilman satulaa. Näin pitkään piti kerätä rohkeutta. Keli ei ollut tähän paras mahdollinen, sillä hepo on tuulisina päivinä (kuten nyt) tavallista säpsympi. Luottavaisesti lähdettiin kentältä pitkin ohjin käynnissä. Mutta koska hepo otti ensimmäisen säikkyloikkansa heti tallin pihalta päästyämme, totesin että parempi pitää ohjat tuntumalla. Hepo ei tätä ihan hirveästi arvostanut mutta tyytyi pian kohtaloonsa. Suurin osa matkasta mentiin käyntiä ja siinä hepo oli kivasti kuulolla.
 
Ensimmäisen risteyksen jälkeen edessä oli taas isohko lätäkkö. Sinne vaan. Hepo nyki ohjat pitkiksi ja otti menohuikat. Siitä jatkettiin reitille ja en malttanut odottaa kunnolla ensimmäisten maastoesteiden ohi kun piti jo lähteä kokeilemaan ravia. Nätisti ravasi. Yritin vähän keventääkin mutta totesin sen melko työlääksi enkä ollut yhtään varma että oliko se Easylle edes mukavaa. Harjoitusravissa taas oli melko pomppuisaa kun hepo hyvin tarkkaavaisena ja pystypäisenä porhalsi menemään. Väliin otettiin sitten aina käyntipätkiä, jarrut toimi hienosti. Kahisevat puut ei hepoa häirinneet mutta viereisellä lenkkipolulla ohittaneet lenkkeilijät ja koiran ulkoiluttajat piti katsella tarkasti. Mietin että kun ne katselivat meitä niin huomasivatkohan edes että mennään ilman satulaa. Oli se itelle ainakin niin jännää.
 
Takalenkin jälkeen vasta uskaltauduin kokeilemaan laukkaa. Sehän oli jo selviö että pakko sekin on testata. Tahdoin vain turvallisen maaperän, jossa ei ole jarruongelmia. Laukat nousi nätisti, ei kovin vauhdikkaasti mutta tasaisesti. Kivasti laukkasi vaikka kertaalleen pudotti raville. Mentiin muutama pätkä kumpaakin laukkaa. Hepo oli kivan innoissaan mutta hallittavissa.
 
Lammella käytiin taas kahlaamassa vaikka jännitinkin että säikkyykö heppa vaikka lintuja ja pudottaa minut lätäkköön. Turha pelko. Totesin että nyt voidaan käydä syvemmälläkin kun ei tarvi pelätä satulan puolesta. Hyvin pian rupesin pelkäämään kenkieni puolesta ja totesin että kovin jalat kippuralla en kyydissä pysyisi. Se siitä sitten ja takaisin. Parit lätäköt oli vielä matkan varrella mutta hyvin selvittiin. Loppumatkasta rupesin jo riemuitsemaan että pysyin kyydissä. Ja niin pysyinkin!
 
Ongelmia:
kuski ei ollut maastolenkillä kovin rento ainakaan jalkojen kramppauksesta päätellen
 
Parannusta:
hepo käyttäytyi tosi asiallisesti
uskalsin laukata maastossa ilman satulaa
pysyin kyydissä!
 
Harvinainen ilme yleensä vähän epäluuloiselta Easylta. Tämä pääsi tietokoneen taustakuvakseni. Itse kuvasin tämänkin.