Maastoesteet tuli mulle ihan yllätyksenä. Luulin että hypätään kentällä. Kelinä oli pilvetön n. +13 ja viilenevä auringon laskiessa. Ratsastajia oli paikalla 3 ja minäkin tulin tekstiviestikutsusta paikalle kun on kuulemma tilaa.

 
Kentällä kävellessä yritin pyöristellä Emppua. Meni käynnissä ihan nätisti ja väistikin hyvin. Vähän oli vaan semmonen olo että on kaula silti tosi pitkänä. Ravissa ei menny enää yhtä kauniisti. Sit lähdettiinkin jo raviskan keskelle. Otettiin kierros erittäin hallittua laukkaa hiekkoja pitkin melkeen ympäri. Meillä Empun kanssa meinasi niin hidas meno tuottaa jo vähän ongelmia kun oltiin vikana.
 
Ekaksi hypättiin vasemmassa reunassa olevaa yksittäistä rengasestettä. Ensin pari ravilähestymistä, ekalla rikko laukalle ennen estettä. Ravilähestymiset ei oo muutenkaan mun juttu kun en tiedä koska tulee hyppy. Hepo hyppäsi aika laakoja hyppyjä ja jossain vaiheessa meinasi innostua oikeen kunnolla ja vauhti rupesi kiihtymään. Sit mentiin este pikkulaukalla, sit isolla laukalla. Ok- menoa. Sit hypättiin sitä vinosti ja sit kahdeksikko sen ympärille eli 2 vinoonhyppyä peräkkäin. Jälkimmäinen hypättiin tosi vinoon, melkeen poikittain. Hyvin meni silti yli. Omista pohkeista en oo yhtään varma oliko ne kiinni kun hepo meni niin reippaasti muutenkin.
 
Sit mentiin banketille ja loikittiin sitä ylös ja alas. Ensin ilman risuja ja sit risuilla. Jos Emppu meni vikana niin vauhtia oli melko paljon. Hyvin hyppäsi silti. Ite en ihan kauniisti ollu mukana mutta hyvin pysyin kuitenkin kyydissä. Alashypyt on mulle hankalampia mutta ne taisi tänään mennä paremmin kun koskaan ennen.
 
Sit hypättiin toisen sivun rengasestettä ensin yksin ja sit tukin kanssa. Rengaseste keskikentälle päin mentiin kertaalleen ihan kohtuutonta vauhtia kun kaverit oli jo siellä. Ei jarrut oikeen toiminu. Onneksi meni hyvin yli. Kunnon laakahypyn otti, ei kunnolla hypännyt siitä yli vaan otti vaan vähän isomman laukkaloikan. Lopuksi mentiin "ratana" rengaseste, tukki ja kierros laukkaa ympyrällä. Mentiin ekana mutta silti meinasi mennä lujaa. Renkaalle tuli kiva hyppy ja ennen tukkia sain laukan jopa suht haltuun. Sen jälkeen Emppu ei jaksanut enää kaahottaa kuten ei muutenkaan esteiden jälkeen vaan aina niitä ennen.
 
Lopuksi käytiin vielä päästämässä höyryjä raviskalla. Pari kierrosta kiitolaukkaa kumpaankin suuntaan. Aluksi vauhti tuntu taas hurjalta. Saatiin Grandi kiinni ja mentiin siitä hitusen ohi. Empulla toimi jarrut siellä ihan hyvin. Toiseen suuntaan lähdettiin Madonan ja Grandin takaa ja laukattiin turvallisen ja kivettömän matkan takana. Toisen kierroksen alussa lähdettiin usvattamaan ja saatiin Grandi kiinni. Sit mentiin rinnakkain eikä se päästäny ohi. Sit otin Empun jo raviin. Yllättäen Madona veti takaa ravilla Empusta ohi vaikka luulin että mennään hyvää ravia. Sit lisäsin vauhtia ja pysyttiin Madonan perässä. Lopuksi ravattiin vielä hiekalla kierros. Taas unohdin laukatessa kuunnella että onko nelitahtista. Tutka ois kyllä kiva siinä että kuinka haipakkaa niillä oikeesti pääsee. Arvelisin jotain 60 km/h. Ainakin mopoista mentäis ohi.
 
Esteiden hyppelyä tuli tänään yllättävän vähän mutta loppulaukkailu oli kivaa vaihtelua pitkästä aikaa. Hyvä tunti vaikka vähän jäi semmonen olo että ois pitäny ratsastaa enemmän ja paremmin. Hypyissä mukanaoloa pitäisi maastoesteillä treenata.
 
Ongelmia:
hepo meni välillä aivan liian lujaa, jarrutehostin oli rikki
laakahypyissä oli taas pitkästä aikaa hankalahko istua
en ratsastanut ihan niin paljon kun ois ehkä pitänyt
tuskin oli pohkeet kiinni hypyissä
ei onnistunu laukanvaihdot askeleessa niin hyvin ku Delfillä
 
Parannusta:
hirveä vauhti ei pahemmin hirvittänyt
ohjautu hyvin