Keskiviikkona oli aika testata vuokraheppaa toisen kerran. Nytkin se oli lähes kiltisti hoidettaessa mutta kun se nosti ensimmäisen kavion putsattavaksi niin näykkäisi pohkeesta. Jatkossa taidan hoitaa hepan sidottuna. Ei pyörimistä eikä satulasta kiukuttelua. Tänään testasin estesatulan ja tykkäsin koulusatulasta kyllä enemmän. Kelinä oli pilvinen +14 eikä onneksi satanut. Sain taas koko kentän omaan käyttööni.

 
Alkuun mentiin taas rauhassa. Easy tuntui rennommalta kuin viimeksi muttei toiminut yhtä helposti. Muoto oli hetkittäin paljon pyöreämpi mutta viskoi edelleen päätänsä. Tunnista tuli taas aikamoinen sillisalaatti. Tein kiemurauria ja volttailin paljon, varsinkin oikea kierros volteilla oli alkuun vaikea. En saanut hepoa taipumaan vaan se meni kankisuorana, takaosa liirasi ulos ja hetkittäin puski ulkolapa edellä. Vasta-asetukset paransi meidän voltteja ja hevosen sisäohjaan kiinni jäämistä myöhemmin. Avoja menin hitusen, harjoitusravia ja siirtymiä. Ravista hepo pysähtyi pelkällä ajatuksella, en oikeasti tiedä tehneeni muuta. Piti sitten olla erittäin varovainen mitä ajatteli. Ravissa ja käynnissä meno olisi voinut olla vähän aktiivisempaa. Taisin edelleen ratsastaa vähän turhan kiltisti enkä vaatinut kunnolla. Joku valmennus valvovien silmien alla voisi olla paikallaan. Miinusta hepolle keskittymisen puutteesta. Kaikkia autoja, ihmisiä ja hevosia piti vähän katella ja osa oli niin jänniä että piti hidastellakin.
 
Alkuun laukka ei meinannut nousta. Käynnistä kun yritin niin hepo tarjosi takaosansa sisään. Tästä en viitsinyt kunnolla ojentaa kun yleensä vika löytyy satulasta. En tiedä pyysinkö epäselvästi vai eikö hepoa huvittanut laukata. Ravistakin laukka nousi alkuun vähän huonosti. Hetken päästä rupesi paranemaan. Laukassakin tein siirtymiä. 3-kaarinen laukassa käyntisiirtymillä meni yllättävän hyvin vaikka laukasta alaspäin tuli yleensä muutama raviaskel väliin. Laukat nousi lopulta hyvin ja oikein käynnistä. Sitten kun sain laukan nousemaan käynnistä niin ekoilla kerroilla tuli käynnin hidastumista mutta sain onneksi juonesta kiinni ja rupesin ajattelemaan hyvästä käynnistä laukkaa eteenpäin niin nostot parani hienosti.
 
Tänään en laukkaillut kovin pitkiä pätkiä. Laukassa vauhti vähän kiihtyi ja vasen laukka oli hetkittäin vähän nelitahtista. Parhaimmillaan hepo oli laukassakin pyöreänä. Huonoimmillaan kaahotti pää ylhäällä. Yleensä kun hepo meni rentona ja kehuin niin samalla pää singahti ylös, kaikissa askellajeissa. Loppuun sain volttailulla ja siirtämällä takaosaa sisään muutaman siirtymän laukasta käyntiin luullakseni ilman ravia välissä. Jälkimmäiseen oli hyvä lopettaa työskentely kentällä ja palkita hepo pitkillä ohjilla.
 
Pyysin että saisin käydä loppuun taas maastolenkin. Nyt mentiin alkumatkasta vähän laukkaakin mutta hepo kyttäili puskia niin paljon ettei malttanut laukata vaan tiputteli raville. Eikä hepo malttanut ravatakaan vaan tiputteli käynnille. Koska kyseessä oli kuitenkin loppuverkka niin viimeiset pari kilsaa mentiin käyntiä. Käynti eteni hyvin ja hepo meni pitkää askelta suht rentona korvat hörössä. Päätä ei maastossa viskonut. Käytiin taas vähän kahlaamassa ja lopuksi mentiin hitusen mäkitreeniä vaikka aika onnettomat mäethän tuolla on. Kotia koti askel rupesi venymään entisestään. Käynnissä oli hyvää aikaa keskittyä omaan istuntaan ja hevosen tahtiin.
 
Sain tästä nyt sitten itelleni vuokrahepan. Jatkossa noin kerran viikossa siis. Koulukisoihin osallistuminen onnistunee tämän kanssa. Tunneille ja valmennuksiin saa mennä mikäli aikataulut passaa. Kiva :)
 
Ongelmia:
Easyn mielenosoitus kaviota putsatessa
pään viskominen
vauhtia ois voinut olla aavistus enemmän käynnissä ja ravissa
laukka ei noussut aluksi
hepo keskittyi ympäristöön välillä enemmän kuin hommiinsa
 
Parannusta:
paljon rennompaa menoa kuin viimeksi
toimi hyvin istunnalla hidastettaessa