Perjantaina olin korvaamassa elokuisen maastoestekurssin kanssa päällekkäin olleen tuntini. Tällä kertaa en aavistellut itselleni ratsua mutta Teksuhan sieltä taas osui estetunnille. Eipä sitten mennyt reilua viikkoa kauempaa edellisen toiveeni toteutumiseen.

Aikataulu ennen tuntia oli mielestäni epäsopiva. Ensin turhaa luuhailua, sitten esteiden rakennus ja lopuksi hepan laitto kovalla kiireellä. Ja kun olisin kaivannut vastauksia niin ketään ei ollut paikalla. Teksullakin oli sapuskat kesken vielä siinä vaiheessa kun oli jo pakko laittaa suitset päähän. Kun olin menossa selkään niin keljutti ihan olosuhteiden takia. Kellokin oli siinä vaiheessa jo vaikka mitä ja meidän olympian leukaremmi (Essiltä lainattu etuturpis) miten sattuu. Oma mieluinen aikatauluni olisi ollut: hepo sisään, harjaus ja suojien laitto, esteiden kasaus, hepo kuntoon. Tätä varten olisi ratsulistan pitänyt olla ilmoitustaululla viimeistään puolta tuntia ennen tunnin alkua. Kelinä oli puolipilvinen +18 ja ratsukoita tunnilla 6.

Jalustimiin ei sentään tarvinnut laittaa kierteitä vaikka hepo onkin jättimäinen. Yritin ratsastaa taas alusta asti kunnolla mutta nyt se ei onnistunut niin hyvin kun perjantaina. Hepo meni puolipitkänä ja ohjat tuntuivat jatkuvasti pitkiltä. Alkuverkassa ravattiin puolikkaiden kavalettien yli. 5 kavalettia ja väleinä metri. Kolisteltiin jonkin verran, niiden päälläkin piti pystyä kuulemma pidättämään ilman että jää vetämään. Ja linjalta pohkeenväistöllä takas uralle. Alkuun unohdin koko pohkeenväistön. Seuraavilla kierroksilla kommentteja tuli laidasta laitaan. Välillä meni hyvin ja välillä melko huonosti. Itse piti pysyä keskellä mutta tuntui että pompin miten sattuu. Alkulaukoissa yritin saada hepoa lyhyemmäksi mutta meni taas vaihtelevalla menestyksellä. Nostotkin ois voineet olla parempia.
 
Ekana hyppytehtävänä mentiin ristikkoa ympyrällä. Kaksi oli kerrallaan liikkeellä ja sitä mentiin useampi kierros vasempaan. Alku oli vähän epätasainen, taisi tulla melko kaukaakin loikkia ja laukka sai tuntua melko hitaalta että oli hyvä. Kommentti oli että pohkeet kiinni ja tasainen rytmi. Ekalla kierroksella meidän tasainen meno kuulemma haihtui esteen jälkeen. Joka kerta mentiin kuitenkin yli. Sitten vaihdettiin suunta oikeaksi ja ristikosta tuli ristikko-okseri. Tämä kierros meni paljon paremmin ja kaksi hyvää hyppyä riitti.
 
Sitten hypättiin 18 metrin linjaa: okseri ja portti. Ekalla kerralla otin varman päälle ja lähestyin tosi hitaasti. Vähän kiihtyi välillä ja 5 osui tosi passelisti. Olin mielissäni sillä viimeksi kavaleteilla se ei onnistunut. Siisti suoritus sano ope mutta oli ollut kuulemma huolissaan meidän alitempoisesta lähestymisestä. Hepo on kuulemma edelleen pitkän ja löysän näköinen. Kuulemma parempi olisi tulla vähän reippaammin sisään ja ottaa välillä kiinni. Näin tein seuraavalla kerralla. Okseri meni ihan ok mutta sen jälkeen kaksi seuraavaa askelta oli aikamoista kiemurtelua. 5 tuli väliin eikä ollut edes ahdas mutta olin samaa mieltä että eka kierros oli parempi. Portti oli lisäksi salakavalasti noussut kierrosten välillä. Väitin että 65 - 70 cm mutta lähempi tarkastelu osoitti että saattoi olla jopa 80 cm.
 
Lopuksi hypättiin ristikko-okseria vielä kahdeksikolla. Nyt sai suoristaa kohti estettä ja se auttoi ainakin omaa menoa. Oikeassa kierroksessa ulkopohkeella sai naputella ihan kunnolla että sain ratsulaivani kääntymään esteelle. Siihen taidettiin ottaa vaan 3 hyppyä per ratsukko. Meille tuli välillä kommenttia että saa laukata vähän reippaammin. Taisin lisätä aika pienin portain kun neljän pienen kiihdytyksen jälkeen vasta oli hyvä. Ja tämä tapahtui alle kymmenessä laukka-askeleessa. Parhaimmillaan meni hyvin, huonoimmillaan hepo loikkasi kauempaa ja minä hyvien sääntöjen vastaisesti huudahdin "huiii" tai jotain muuta yhtä kehittävää. Kommenttia tuli että laukat vaihtui joka kerta. Valitettavasti en ite sitä ehtinyt huomata. Ulko-ohjan kanssa sai olla tarkkana eikä itellä edelleenkään ole silmää siihen onko tällaisen kirahvin pitkä kaula nyt hyvin vai ei.
 
Ei nyt tämäkään hyppytunti ihanasti mennyt. Ehkä paremmin kuitenkin kuin viimeksi sillä nyt meno oli kuitenkin koko ajan hallittua. Kiemurtelua esiintyi edelleen ja laukan saisi ratsastaa lyhyeksi ja säpäkämmäksi. Kaikesta mentiin edelleen mukisematta yli mutta Teksunkin kanssa olisi hyvä treenata tasaista ja hyvää laukkaa vaikka puomeilla ensin. Tarvitsisin myös kommentoinnin että koska on hyvä. Teksun kanssa tarvii myös sopivan päivän että jaksaa vääntää sen kanssa. Alusta asti asenteella niin hyvä tulee.
 
Ongelmia:
edelleen vähän kiemursi
ulkotuki
 
Parannusta:
oli paremmin hallussa kun viimeksi
ihana taluttaa
 
Tämä hyppykuva on kyllä jo ekalta tunnilta Teksun kanssa. Kuvasta kiitos Emmille.