Sunnuntaina kävin Pikkaralassa tutustumassa Sirkan uuteen kotiin. Taas uusi talli itelle mutta löysin kuitenkin hyvin perille. Sirkka eli Sirsi oli käynyt omistajansa kanssa jo maastolenkillä ja esitellyt siellä tammapäiväänsä. Tänään oli pitänyt kuulemma kyttäillä ja säikkyä poikkeuksellisesti lähes kaikkea.

 
Minäkin pääsin ratsaille ja mentiin puolisen tuntia ihan perusratsastusta kentällä, joka oli kivasti omassa käytössä. Kelinä oli aurinkoinen +10 ja tuntui että takki oli vähän liikaa. En siitä raaskinut kuitenkaan luopuakaan joten kuumahan siinä tuli vaikkei kovin rankasti menty. Kulmia, voltteja ja siirtymiä, alkuun pätkä käyntiä. Ravi tuntui alkuun hassulta mutta kai siitä on vaan vieraantunut. Hepokin tuntui isolta lähes ponikokoisten ratsujen jälkeen, joihin olen viime aikoina tottunut. Kuski ei antanut ihan kaikkeaan, joten hevonenkaan ei vastannut pyyntöihin ihan täsmällisesti. Alkuun tuntui että ratsu painoi kumpaankin suuntaan sisäpohjetta vasten. Laukka nousi pienen tuumailun jälkeen ja vasen vasta useamman metrin jälkeen. Tempoa sai laukassa muutettua kivasti ja vauhtia sai hyvin poiskin. Siirtymät käyntiin tuli kyllä aina ravin kautta. Tässä olisi kuskin pitänyt olla vähän tiukempi. Uralla mentiin käyntiä ja laukassa pyöräytettiin ympyrä tai puolikas. Toivotut laukat nousi hyvin mutta teissä olisi vähän hiomista. Liekö sitten kuskin vinoudesta johtuvaa? Käynnissä sitten treenattiin vähän kulmia.
 
Sirkka oli taas hyvin erilaisen tuntunen kun lähiaikoina ratsastamani hepat. Ihanan perustasainen. Loppukäynneissä hepo sitten esitteli minullekin tammapäiväänsä. Hepo havahtui yhtäkkiä siihen että näköetäisyydellä puistellaan mattoja ja sitähän piti tietysti sännätä pakoon. Jokunen metri mentiin laukassa, äkkiä hepo sitten rauhottuikin. Ite olin mielissäni siitä että pysyin kyydissä ja sinkaus tuli eteenpäin. Näemmä Sirkankin kanssa on turvallista pitää satulasta kiinni pitkin ohjin kävellessä.
 
Ongelmia:
sisäpohje kumpaankin suuntaan
vasemman laukan nosto
 
Parannusta:
laukasta löytyi monta vaihdetta