Sain estekurssille toivomani Tellun. Pitäisi olla mielissään mutta olin jo henkisesti valmistautunut johonkin vaikeampaan ratsuun. Porukkaa kurssilla oli 9 eli aivan liikaa. Tellu oli jo edellisellä tunnilla, joten jalkojen harjaus ja suojat jalkaan ja menoksi. Tellu tuntui tosi pieneltä Teksun jälkeen. Esteet nostettiin vaan keskelle kenttää röykkiöksi tarkemman piirustuksen puutteessa. Siitä ne sitten siirtyivät okseriksi, portiksi ja kolmeksi pystyksi suoralle. Kelinä oli aurinkoinen +12 eli syyskeli kauneimmillaan. Omasta mielestäni tosin ihan liian kylmä, vähintään 10, mielellään 20 astetta saisi olla lämpimämpää. Onneksi ratsastaessa tuli sitten lämmin.

 
Porukka jaettiin kolmen ryhmiin ja ite olin vikassa porukassa. Me ehdittiin alkuverkata hetki kevyessä ravissa ennen kun mentiin ravaamaan ympyrälle puomien yli. Ympyrällä meidän ravi oli ensin liian löysää, sitten tie oli huono ja mitäköhän kaikkea muuta parannettavaa siitä vielä löytyi. Sitten mentiin taas hetki itseksemme, nyt myös pieni pätkä laukkaa. Sitten puomit laukassa. Meidän meno oli taas semmosta ulkojalat ilmassa vinoratsastusta vaikkei vauhtia niin paljon ollutkaan. Tasapainotusta ulkopohkeella ja sisäohjalla ja sisäpohkeella pitäisi taivuttaa, jotenkin noin. Ponnistuspaikat ois voineet osua paremmin jo tässä. Välillä takapuoli karkasi penkistä kun varauduin loikkiin. Oma olo oli että olin liikaa sisältä kiinni ja vetämässä.
 
Sitten hypättiin ympyrällä. Ite sain vääriä laukkoja kun jäin sisältä kiinni. Kolmannella yrityksellä kun päästin sisältä (vasemmalta) niin hepo käänsi turpansa hypyssä ulos mutta vaihtoi laukan. Kertaalleen teki kuulemma puhtaan vaihdon askeleessa esteen jälkeen. Kuten todettu niin Tellu osaa kyllä halutessaan vaihtaa, mun pyynnöstäni ei vielä onnistu. Oma katse ois voinut myös olla paremmin menosuuntaan ja ylävartalo kallistelematta sivuille. Oli vähän semmonen olo että itellä on tuntuma hukassa tästä hommasta.
 
Sitten hypättiin sama este okserina suoraan. Ekalla kerralla ponnistettiin liian läheltä, tokalla liian kaukaa ja jäin hypyssä jälkeen. Ja taas vääriä laukkoja. Hepo ainakin liikkui reippaasti kohti estettä. Harmittaa vähän etten ite tajunnut osumista maapuomille. Jälkimmäisellä kierroksella okserin takapuomi oli n. 85 cm.
 
Seuraavaksi hypättiin kolmen pystyn linjaa. Väleihin piti saada 5 laukkaa. Ekalla kerralla eka väli meni hyvin mutta toka jäi aavistuksen ahtaaksi. Sen ois taas voinut tajuta jo aikasemmin. Osasin kuitenkin korjata toiselle kierrokselle ja sit meni tasaisesti. Vielä väärän laukan korjaus ja se riitti meille. Lopuksi hypättiin vielä porttia kahdeksikolla. Kolme askelta ennen piti suoristaa ja vaihtaa aina hypyssä suuntaa. Me oltiin Tellun kanssa vikana vuorossa. Suht siististi meni mutta sanomista tuli siitä että hypättiin liian vinosti ja olin heti esteen jälkeen kääntämässä. Saatiin siihen useampi treenikierros ja portin päälle ilmestyi välissä puomi eli este nousi n. 75 cm korkeuteen. Sitten meidän piti mennä portilta suoraan aidalle asti ja kääntää sitten vasta oikealle. Tellu tarjosi joka kerta että josko sittenkin mentäis vasemmalle ja kiemursi vähän. Hevonen ei siis ollut avuilla. Laukkojen vaihtumista en enää muista. Kun mentiin suoraan niin en enää yrittänytkään johtaa. Oikea kantapää ei varmasti pysynyt alhaalla. Toivottavasti en tässä enää kallistellut niin pahasti.
 
Eka yritys kolmen pystyn linjalla ja tässä hypätään vikalle turhan läheltä. Kuvasta kiitos Miialle ja Venlalle.
 
Lopuksi yritettiin mennä portilta suoraan. Kuvasta kiitos Miialle ja Venlalle.
 
Loppuraveissa hepo kävi pieniä hetkiä pyöreänä. Pohkeet, varsinkaan sisäpohje ei olleet tänään niin hyvin läpi kun ois pitänyt. Suurimmaksi osaksi tunti oli taas pitkin ohjin kävelyä ja oman vuoron odottamista. Tämäkin ois ollut parempi jakaa kahdeksi ryhmäksi ja ottaa vaikka kumpaankin 5 ratsukkoa. Tunnin jälkeen hepo vähän äkäili kun pikapesin sen ja katsoin jalat. Mieluummin ois varmasti syönyt rauhassa.
 
Tässä on kovasti yritystä. Taas tämmönen kuva estekurssilta. Kuvasta kiitos Miialle ja Venlalle.
 
Ongelmia:
ponnistuspaikat
kuskin kallistelu hypyissä
sisäohjaan kiinnijääminen
semmonen olo että hepo puksutti menemään itekseen ja kuski vaan yritti tehdä jotain mutta hepo teki ratkaisut
 
Parannusta:
ei tullut kertaakaan sanomista että kiihdytetään kohti estettä
ei kytännyt pelottavaa porttiakaan
kaikki pysyivät kyydissä