Reissun jälkeen takasin Suomessa ja vihdoin taas hevostelemassa. Ilmeeni oli sangen hangonkeksimäinen kun näin ponin nimen listassa. Juuri Pallolla olinkin halunnut mennä. Kelinä pihalla oli -15 ja me olimme maneesissa vähän lämpimämmässä. Olin tunnilla tunnin liian aikasin, koska Tuuli soitti ja kysyi että tahdonko maastoon. Kaipasin mieluummin kouluvääntöä niin ehdotuksena oli aikuisten lisäkoulutunti. Tämä on sitä kunnon asiakaspalvelua :) Meitä oli tunnilla sitten 7 ja koko maneesi käytössä.

 
Pallo yritti taas esittää hankalaa kuntoon laitettaessa. Sille riitti tyyliin pahalla silmällä mulkaisu niin rupesi käyttäytymään. Kovin nopeita ei silti oltu ja kun Tiina käski ottaa ohjat niin oltiin vasta niukasti ehditty kävellä kierros. Hyvin pian meidät jaettiin omiin lohkoihin, neljännesmaneesisiivuihin. Me Pallon kanssa saatiin seuraksi Töpö. Aluksi vaan käveltiin omaa aluetta tehden huolelliset kulmat ja suoristaen sivuille. Meni ihan ok. Poni liikkui pohkeista eteenkin.
 
Sitten ruvettiin ravailemaan samaa kuviota. Aika vähän volttailin tunnin aikana. Ravissa tuli sanomista ettei liikuta tarpeeksi eteen. Pohkeista poni kuitenkin toimi omasta mielestäni ihan ok. Sitten mentiin harjoitusravissa isoa volttikahdeksikkoa omalla kaistaleella. Suoristettiin aina kohti isoa ovea, kuten kaikki muutkin omilla kaistaleillaan. Ravi oli helppo istua mutta välillä vauhtia ois tosiaan voinut olla enemmän ilman että menee kaahottamiseksi. Vasenta pohjetta vastaan vähän kaatui kun mentiin suoristuksen jälkeen voltti oikealle. Raippaa en jaksanut vaihtaa vasempaan käteen vaan ajattelin että saan sen korjattua ulko-ohjan tuella. Näin jälkikäteen ajateltuna se raippa ois ollut hyvä siinä vasemmassa kädessä. Poni meni kuitenkin suht ok ja melko pyöreänä koko ajan. Maneesiin oli nyt vihdoin tullut ne peilitkin mutta suurimman osan ajasta oltiin niin matalia ja niin lähellä niitä etten paljon mitään nähnyt. Kun näin niin ne kavalsi että varpaat sojottaa taas ulos. Itellä oli talvihousuissa ja alkutunnista kolmisormihanskoissa muutenkin topattu ja vähän hankala olo selässä. Yritin sitten parhaani keskittyä varpaisiinkin.
 
Sitten mentiin ympyräkahdeksikolla laukkaa. Suoristaessa piti aina vaihtaa ravin kautta. Meillä meni nostot vähän hätäsiksi välillä enkä keskittynyt niihin niin hyvin kun ois pitänyt. Laukat meni ok. Siinäkin ponin piti kuulemma liikkua paremmin eteen. Nostot taisi mennä joka kerta oikein ja välillä nostettiin niin nopeasti että väliin jäi vaan 1 raviaskel. Laukassa oli taas aikamoista hakemista saada ponia pyöreämmäksi.
 
Sitten lähdettiin vastalaukkailemaan. Meidän vastalaukkasivu oli maneesin takaseinä, joka meidän kaistaleella oli meidän taaempi pitkä sivu. Aluksi onnistumisprosentti oli noin 50. Sitten meni jotain pieleen ja melkeen joka kerta nousi myötälaukka. Olisi ehkä kannattanut tulla uralta vähän sisälle ja valmistella paremmin. Sitä sitten Alpon kanssa vähän hinkattiin lisää. Lopuksi tuli muutamat hyvät nostot. Sitten vaihdettiin oikeaan kierrokseen. Eikä enää mitään ongelmia. Vastalaukka nousi joka kerta kuten piti. Pientä kritiikkiä siitä että välillä poni tiputti laukasta raville omia aikojaan ja kaahotti sitten ravissa. Ja nostot ei edelleenkään olleet kovin nättejä ja rauhassa valmisteltuja. Kaahotusravissa tuli ohjeeksi ennemminkin kääntää voltille ja käyttää ristiselkää kuin pidättää ohjilla. Ovelaa ja auttoi.
 
Lopuksi sitten ravailtiin ja tein sitten jokusen voltinkin. Poni totteli nätisti ja meni pyöreänä. Ihan tasainen muoto ei edelleenkään ollut ja tunnustan että ulko-ohjan tuki voisi olla tasaisempi. Mutta Pallo vaan on niin <3 En kyllä ihan ymmärrä että mitä tuon ponin kanssa touhotan. Tunnin keskisyke oli 171!
 
Ongelmia:
peili paljasti että varpaat sojotti ulos
painoa pitäisi laskea enemmän jalustimille
kädet on hassusti, kolmisormihanskoilla ohjat veny pitkiksi
vastalaukannostot oli välillä ajamista, ei nättiä
Tiinalta tuli kommenttia että mentiin alitempossa, mummuravia XD
kulmiin pitäisi asettaa vielä huolellisemmin
valui vähän vasenta pohjetta vasten ympyrällä
vastalaukasta tiputti välillä itekseen raville
 
Parannusta:
poni kuunteli suht kivasti
meni melko pyöreänä koko tunnin