Taas mun toiveeni on kuultu ja sain hankalan tunnin. Kelinä oli n. +12 eli jo tuplapaitakeli. Ei satanut mutta oli pilvistä ja kenttä oli entisten sateiden jäljiltä märkä. Nurkassa iso lätäkkö. Ratsastajia oli tunnilla taas 9.

 
Alkuravissa Sirkka oli reipas muttei tahtonut asettua ihan rehellisesti. Tuuli sanoi että sisäpohje vaan kunnolla käyttöön. Muuten meni kuitenkin ihan ok.
 
Tällä kertaa mentiin siirtymiä puomeilla. Puomeja oli kummallakin pitkällä sivulla 2, joiden välissä siirtymä/siirtymät piti tehdä. Jalustimet nostettiin kaulalle ja alotettiin ravi-käynti-ravi -siirtymällä, eli puomit yli harjotusravissa ja vähän käyntiä niiden välissä. Ravissa Sirkalla oli vähän turhan paljon vauhtia ja oma istuminen oli aika pomppuisaa. Käyntiin siirtymiset toimi jotenkin siedettävästi, pahin ongelma oli perän heitto. En vaan saanut hepoa pysymään suorana siirtymissä. Ohjaus vähän huononi ja tuntui etten saanut sisäpohjetta sitä vähää läpi mitä jalustimien kanssa. Välillä oli vähän hutera olo kun Sirkka poikitti sisäpohjetta vasten. Takaisin raviin siirtymät oli aika vauhdikkaita.
 
Sitten vaihdettiin tehtävää siten, että ekan puomin yli laukattiin, puolessa välissä siirrettiin raviin ja mentiin tokan puomin yli ravissa. Sirkka oli laukasta ihan täpinöissään eikä ois halunu ravata enää ollenkaan kun kaveritkin laukkasi ympärillä. Meidän tehtävän suoritus oli aikamoinen katastrofi. Ja kun yritin siirtää raviin, laukka vaan lyheni. Sitten sain Sirkan käyntiin ja kun yritin saada sen raviin niin se nosti taas automaattisesti laukan. Ensimmäisen kerran kun Sirkalta tuli jotain pukintapaista protestia siitä ettei saa laukata, laitoin jalustimet takaisin. Ei ollut semmonen olo että ois huvittanut tippua.
 
Aika paljon piti tehdä omaa haltuunottoa eikä siltikään meinannut toimia. Ravissa piti keventää että Sirkka tajusi että ravataan. Siltikin nosti automaattisesti laukkaa. Kehno suoritus. En oikeen tiedä että mitä tuossa ois pitänyt tehdä paremmin. Kertoa hepolle tosi napakasti että nyt ravataan? En silti usko että olisi auttanut.
 
Sitten vaihdettiin tehtävää siten, että ekan puomin yli laukassa, käyntiin ja tokan puomin yli taas laukassa. Olin tosi epäuskoinen onnistumisesta mutta yllättäen meni paljon paremmin kun luulin. Käynti oli välillä vähän hätäistä ja siirtymät ois voineet olla vähän aiemminkin mutta tuli kuitenkin hyvin käyntiin. Tässä suurin ongelma oli toiselle puomille tuleva väärä laukka. Välillä Sirkan piti vähän kiihdytellä laukassa, mutta pääty-ympyröillä laukan sai kivasti haltuun. Sirkka ois selvästi halunnut vaan laukata. Viimeisellä kerralla rikkoi raviin kun ei osunut ekalle puomille mutta laukannosto tuli kuitenkin oikein. Puomeille osuminen ei muutenkaan onnistunut hirmu hyvin kun tultiin ekalle puomille lyhenevää laukkaa. Sitten kun osui niin ekalla puomilla saattoi vaihtaa laukan. Muutaman laukanvaihdon askeleessa tokan puomin jälkeen sain tehtyä mutta onnistumisprosentti oli ehkä 50. Ravin kautta vaihdeltiin sitten oikeaksi.
 
Loppuravit Sirkka malttoi pysyä ravissa mutta ei ollut kovin ihanaa. Pinkeää pinkomista, pidätteitä ei malttanut kuunnella ja muodosta ei oikeen haisuakaan. Ei menny niin ku Heidillä avajaisissa. Mistä lie saanut noin paljon virtaa.
 
En tullut kovin onnelliseksi tästä tunnista. Olisi pitänyt vissiin ratsastaa tehokkaammin. En tiedä olisiko käyntityöskentely alkuun parantanut tilannetta. Väliin oltaisiin ainakin tarvittu paljon enemmän kontrollitreeniä mutta se oli vähän harjoitusta haittaava asia. En tiedä mitä pidemmästä laukkapätkästäkään alkuun olisi tullut. Olisiko rauhoittunut vai sinkoillut entistä enemmän. Veikkaan että Sirkka ois ollut rauhallisemmin jos muut ei ois olleet laukassa. Kunnon alkeistason ongelma että ei voi mennä ravia kun muut laukkaa.
 
Ongelmia:
Sirkalle oli varmaan syötetty jotain vauhtimuroja kun se ei halunnut ravata
siirtymissä perä heitti sivulle
harjotusravissa oli hankalahko istua, kerran horjahti tasapaino pahemminkin
laukassa en oikeen saanut keskityttyä askeleiden osumiseen puomille kun lähestyttiin lyhenevässä laukassa
 
Parannusta:
laukkaa sai hyvin lyhennettyä
siirtymät laukasta käyntiin ja takas meni paremmin