Maanantaina päädyin taas tuuraajaksi vuokrahepan ratsastukseen. Tällä kertaa ei haitannut yhtään, sillä samalla pääsin myös Peten kouluvalkkaan. Alkunperin valkan piti olla Sannan kentällä, mutta rupesi tuulemaan niin paljon että oltiin Saaran maneesissa. Pihalla oli pimenevä +7. Ratsukoita paikalla kaksi. Easy oli muuten kivasti mutta joka kulmassa ja ovella oli sen mielestä mörköjä. Kulmiin ei siis kovin huolellisesti päästy.

 
En tiedä mitä omistaja oli meistä kertonut mutta omasta mielestäni oli vähän hassua ettei ope kysynyt mitään taustatietoja tai mitään muutakaan. Ensin ravailtiin alkuverkat ja ite olin vähän kauhusta kankeana uudessa tilanteessa. Easy mennä jolkotteli eikä pitänyt turhaa kiirettä. Valkassa aikeena oli taivuttaminen ja suoristaminen. Tehtiin hirmuinen määrä voltteja ja suoristettiin uralla niiden välissä. Ensin harjoitusravissa kumpaankin kierrokseen ja sitten laukassa sama. Välissä aina käveltiin pitkin ohjin. Tässä tämä kiteytettynä.
 
Easyn harjoitusravissa on edelleen kivan helppo istua. Alkuun tuli toiveita vähän reippaammasta menosta. Hyvin ope myös näki minun ongelmani. Nyrkit kiinni, jalat rennoiksi alas ja painoa enemmän takapuolelle eikä polville. Osa kommenteista oli tosin muotoiltu niin etten ymmärtänyt mitä niillä haettiin (avaa ulos = ulkokättä ulommas ja ylemmäs hetkellisesti?). Sekin oli vähän jännää kun ope puhui vasemmasta ja oikeasta kun yleensä puhutaan sisä- ja ulkojaloista ja -lavoista. Sai aina tovin miettiä että kumpi on vasen. Vasemmalle mentiin enemmän taivuttaen ja oikealle kääntäen. Oman sisähartian tulee osoittaa voltin keskelle, hartioiden olla samaan suuntaan kuin hevosen etulapojen ja kaikkea edessä olevaa hevosta pitää ajatella kääntävänsä. Tuli taas myös sanomista kasaan painuvasta vasemmasta kyljestä ja siitä etten saa laukata hevosen puolesta.
 
Kun harjotusravissa vaihdettiin suuntaa niin välikäynnin aikana hepat säikähti ja otti pienet laukkapyrähdykset. Ope sano että hyvä homma kun Easy rupesi ravaamaan aktiivisemmin. Peili paljasti että voltin jälkeen kun tulin uralle niin sisätakajalka jäi monesti uran sisäpuolelle. Sitä sai välillä raipallakin avustaa omalle paikalleen. Tässä vaiheessa monesti löysäsin kumpaakin ohjaa liikaa. Oma kiitosmyötäämiseni on turhan paljon ohjat pois kun sen pitäisi olla veto pois ja tuntuma pysyy. Jotain vissiin tajusin tehdä oikein kun saatiin hyviäkin hetkiä. Toisaalta ope kehui paljon semmoisissa kohdissa etten tajunnut että mikä nyt meni hyvin.
 
Laukassa Easysta irtosi kivan rauhallistakin menoa. Jälkimmäiseen suuntaan tosin meinasi välillä kiihdytellä. Ope sanoi että menee hyvin kolmitahtisena ja käski välillä hidastaa menoa. Tehtävä saatiin kivasti tehtyä, vähän miinusta kuitenkin kulmien oikomisesta ja sisälle puskemisesta kulmissa. Siihen ois pitänyt kiinnittää huomiota heti alussa.
 
Loppuraveissa Easy ei ollut täydellisen ihana mutta rento ja reipas kuitenkin. Tunti meni tosi äkkiä. Välillä itellä ajatukset raksutti niin että hyvä ettei tullut savua korvista. Kannatti ehdottomasti käydä. Helpottaisi ehkä jatkossa jos pääsisi kyseisen open valkkoja seuraamaan ensin stressittömänä sivusta ja katsomaan että mitä haetaan ja mitä osa jutuista tarkottaa. Kyllähän sitä voisi varmaan kysyäkin jos ei tajua :)
 
Ongelmia:
myödätessä heitän ohjat löysälle
Easy ei mennyt kunnolla kulmiin koko tunnin aikana
tehtävän alkuun oli turhan hidas, lopussa turhan reipas
 
Parannusta:
saatiin hyviä pätkiä
ei kaahottanut holtittomasti
ei ollut tapporääkkiä