Tiistaina oli virallisesti tämän viikon eka Easypäiväni. Tamma oli tallissa kiltti kuin lohikäärme. Oli sitä mieltä että oikeaa kylkeä ei tarvitsisi harjata ollenkaan. Siinä meinasi olla vähän ahdistettu olo kun sekä etu- että takapäällä uhkaili ja jos ei riittänyt niin olisi vielä tiivistänyt seinään. Uskoi kyllä kun komensin muttei muuttunut yhtään aurinkoisemmaksi. Vasemman etusen puhdistamisen kanssa taas tuttu luimiminen.

 
Päätin nyt vihdoin mennä ilman satulaa kun olen sitä niin pitkään suunnitellut. Kenttä oli ok-kunnossa, joten mentiin sinne. Saatiin koko tunti (tai no mentiin vaan reilu puoli tuntia) olla itekseen. Rupesi tulemaan lopuksi pimeääkin. Penkiltä pääsin kyytiin vähän turhankin helposti kun Easy on niin kompakti. Ei tarvinnut heittäytyä mahalleen selkään vaan nostin vain jalan yli ja pääsin suoraan istumaan.
 
Mentiin eilisen kouluvalkan asioita kerraten. Eli suoraan ja taivutuksia ilman ihme kikkailuja. Tiputin vielä raipan matkasta kun ajattelin että turhat häiriötekijät pois. Alkukäyntien aikana sain kokea silti muutamat sivuloikat kun viereisen pihan rekkojen rassaus pelotti. Pysyin kuitenkin kyydissä. Sen jälkeen pidin pitkin ohjin mentäessä varmuuden vuoksi harjasta kiinni.
 
Ravi oli alkuun hyvin rauhallista, mahtoikohan ratsu olla epäuskoinen tasapainoni suhteen. Vaikka muuten tamma keljuilisi kuinka, niin ilman satulaa on sellainen olo että se tekee kaikkensa, että pysyisin ratsailla (säikähdysloikkia lukuunottamatta). Ravissa tehtiin voltteja ja suoristuksia. Otettiin alkuverkat ihan rauhassa. Kun lopulta yritin nostaa laukkaa ei ratsu tahtonut ymmärtää apujani. Ravikiihdyttely ei tullut kyseeseen eikä laukka noussut käynnistä ravia paremmin. Piti sitten ohjanperillä vähän avittaa (lähinnä uhkailla) niin hepo tajusi kuskin olevan tosissaan. Laukattiin lähinnä ympyröitä kumpaankin suuntaan. Ympyrällä laukkasi kivan rauhassa mutta suoralla vähän kiihtyi. Kyydissä oli silti mukavan vakaa olo. Saatiin muutamia hyviä pätkiä.
 
Loppuraveissa vauhtia oli taas vähän enemmän mutta rauhottui siitä pikkuhiljaa. Tämän päivän paras saavutus oli lopputunnin ravista käyntiin siirtymiset ilman että turpa nousi! Jihuu! Loppukäynnit meinasin ensin taluttaa mutta päätinkin sitten hypätä vielä loimen päälle kyytiin. Penkki on vähän huterampaa tekoa, joten varomattomuuttani pyörähdin sillä nurin hevosen jalkoihin. Onneksi Easy oli ihan rauhassa aloillaan kommelteluni ajan. Uusi yritys ja kyytiin asti. Loppukäynnit meni rauhassa ilman sivuloikkia.
 
Ongelmia:
äkäily tallissa
alkukäyntien säikkyloikat
 
Parannusta:
rento siirtymä ravista käyntiin
ei hötkyillyt vaikka kaaduin jalkoihin
kääntyy ihanan helposti