Arvaus meni ihan oikein että ollaan pimeyden takia maneesissa. Hepakseni oli ensin merkattu Gina mutta raasulle tuli imppari ja sainkin Hertan. Hertta oli jo edellisellä tunnilla hommissa ja kävin vähän tiiraamassa että miltä meno näyttää. Pääosin meni hyvin mutta hetkittäin hepo näytti vähän omapäiseltä. Pihalla oli pilvinen +14 ja meidän tunnilla ratsukoita vaan 3.

 
Tällä kertaa laitoin jalustimiin kierteet kun huomasin että taas alotetaan puomeilla enkä muuten pysy vakaana irti satulasta. Hertta joutui heti alusta asti töihin kun otin ohjat. Moukaroin sisäpohkeen läpi niin hepo loksahti samantien pyöreäksi. Ihan alkuun mentiin hetki käynnissä itsenäisesti. Väistin kumpaankin suuntaan ja tein muutaman pysähdyksen ja voltin. Ravissa piti toisella sivulla väistää, päähän pysähtyä, siitä lähteä suoraan raviin ja tulla maapuomit kevyessä istunnassa. Alkuun vähän kolisteltiin puomeja. Väistö meni hyvin mikäli hepo tahtoi väistää. Monesti tuli vähän sisälle puskemista ja itekseen suoristumista mutta sanoisin silti että väisti tosi hyvin. Pysähdyksetkin onnistui ok, liikkeelle lähtö oli aavistuksen laiskempi. Puomeilla tuli sanomista että kädet lähemmäs toisiaan. Ja sitä kuulinkin melko monesti. Mikäköhän käsiäni vaivaa?
 
Laukassa otin vähän usvatusta alkuun ennen kun alotettiin puomit. Hertta heitti takapuolta raippauksesta, huomasin tämän myöhemminkin tunnin aikana. Puomit onnnistui laukassa hyvin niin kauan kun en miettinyt lähestymistä. Kun keskityin siihen niin homma meni pipariksi. Valitettavasti aika monta kertaa sitten. Eli liian läheltä, liian kaukaa ja puomit jäi väärien jalkojen väleihin.
 
Eka verkkahyppy tultiin ristikolle ravissa oikeasta kierroksesta, meni ihan ok. Laukassakin meni kivasti. Sit vaihdettiin vasempaan eli jumppakierrokseen. Maapuomi, pysty, 1 laukka väliin ja ristikko-okseri oli lopullinen kuvio, johon pikkuhiljaa siirryttiin. Ekalla kerralla tiputettiin okseri, muuten esteet taisi pysyä ylhäällä. Ylävartalo pystyyn eli ei saa hypätä ennen hevosta kävi käsky. Tunnustan ekalla kerralla vähän etuilleeni kyydissä. Ylävartalon pystympään asentoon yritin keskittyä, samoin pitämään kantapääni alhaalla. Kädet lähemmäs toisiaan edellen. Kertaalleen ainakin tuli sanomista että pitäisi myödätäkin paremmin. Vikalla kerralla okseri oli ehkä 90 cm ja hyvin meni. Kivan paljon ehdittiin hypätä.
 
Loppuraveissa en saanut hepoa niin hyvin pyöreäksi kuin muiden hyppyjä odotellessa. Pyöristyi lyhyemmiksi pätkiksi kerrallaan ja harvemmin. Lopulta kuitenkin tarpeeksi. Ens kerralla hypätään luultavasti rataa. Sitäkin maneesissa, koska pihalla on liian pimeää.
 
Ongelmia:
raipasta heitti takamusta useamman kerran
kerran ainakin pudotti esteen
kuskin kädet karkaa kauas toisistaan
oikea kantapää ei pysy alhaalla
 
Parannusta:
sain hyvin liikkeelle
melko tasanen
sileän tehtävät meni mutkattomasti
ei kieltoja (kellään)
kivempi kun viimeksi