Tämän viikon jälkimmäinen vuokraheppapäiväni oli sunnuntai. Etukäteen suunnitelmissa oli harjoitella viikon päästä olevien koulukisojen ohjelmaa eli he B:0 2009 (pdf). Tällä kertaa keli helli ja viileässä auringonpaisteessa oli erittäin mukava ratsastaa. Tuntilaiset oli maneesissa, koska kenttä oli kuitenkin yhdestä kulmasta ja vähän uraltakin märkä. Pääosin kuitenkin kelpo kunnossa. Alkuun Faksikin oli kentällä, mutta loppuaika saatiin olla yksinämme. Seuraava ratsukko tuli paikalle vasta kun oltiin lähdössä.

 
Alkuverkan tein hitusen rataa ajatellen. Tällä kertaa taas meno oli vähän venkulaa. Käynnissä ei edennyt ja ravikin olisi voinut olla tasaisempaa. Easy viskoi päätään ja oli levoton. Laukassa vauhtia oli sitten vähän liikaakin. Alkuverkkailun jälkeen ratsastin radan omasta mielestäni sopivassa kohdassa kenttää. Mitään merkkejä meillä ei ollut aluetta rajaamassa, mutta suht hyvin muistin mitä puuta tai aidantolppaa kohti piti suunnata. Uraa pitkin mentiin siis ne kouluradan lyhyet sivut. Ensimmäinen ratayritys meni vähän sinnepäin. Kulmat oli melko kaameita ja laukka kaahaamista, volteilla melko epätasapainoista. Keskilaukasta tuli jonkin verran vetämistä että ratsu hiljensi ensin harjoituslaukkaan ja sitten siirtyi raville. Jos nyt mitään keskilaukkaa edes mentiin. Plussaa siististä peruutuksesta.
 
Sitten mentiin lisää treeniä väliin, alkuun vasemmassa kierroksessa. Ratsastin huolellisia kulmia ja otin joukkoon siirtymiä, joissa ajatuksena oli pysyä siirtymän läpi mahdollisimman rentona. Meno parani. Laukka nousi ihan rauhassa mutta laukassa kulmat oli taas melko rumia. Meno meni sitten laukan säätämiseksi. Kentän pitkillä sivuilla eteen ja ennen kulmaa yritin saada mahdollisimman pienieleisesti lyhennettyä. Kertaalleen Easy säikkyi jotain ja pikkuportin kohdalta loikki sivuaskelilla kentän keskelle. Ite sitten vaan tyynesti tein voltin ja jatkettiin laukassa uudestaan pelottavan kohdan ohi, tällä kertaa ilman ongelmia. Lyhyillä sivuilla kiinni, tarvittaessa voltti ja pitkillä sivuilla eteen. Tätä mentiin useampi kierros.
 
Taas mentiin hetki käyntiä pitkin ohjin välissä ja sitten sama oikeaan kierrokseen. Ensin huolelliset kulmat ja siirtymiä. Tällä kertaa en saanut ratsua kertaakaan ravista käyntiin tai käynnistä raviin rentona pysyen. Nokka nousi joka kerta enkä keksinyt mitä pitäisi tehdä toisin. Hepo kuitenkin käynnissä ja ravissa oli muutoin rentona ja pyöreänä. Laukka nousi paremmin mutta tähänkin suuntaan oli säätämistä. Kulmiin sai keskittyä kunnolla ja silti välillä tuli huonojakin. Keskilaukkaa ja laukan lyhentämistä mentiin ihan hyvä tovi.
 
Loppuun mentiin koulurata vielä uudelleen. Parempi kuin edellisellä kerralla mutta edelleen voltti ja kulmat oikealle oli rumia. Keskikäynti oli aikamoista tahmastamista. Hepo oli aina hetkittäin rentona ja hetkittäin pingottui. Siitä ei varmaan päänsilittelyä tulisi kouluradalla. Tämän perusteella voisin Easyn kanssa helppoa C:tä kokeilla. Loppuraveissa hepo rentoutui ja pyöristyi kivasti. Kuvittelin että meillä oli tänään suht rankat treenit pitkine laukkapätkineen mutta hepo oli taas tuskin hikinen. Hyvä että jollain edes on hyvä kunto.
 
Ongelmia:
ei kovin tasaista
pään viskelyä
oikea kierros
keskikäynti
 
Parannusta:
peruutukset onnistui hyvin
helpon C:n voisin lähteä jo kokeilemaan