Tämän päivän ratsuni olikin Saporo. Tämäkin käyttäytyi kiinnitettynä nätisti, nosti jopa kaviot valmiiksi. Vatsapanssarin ja martingaalien kanssa oli vähän askartelua mutta onneksi paikalla oli auttavainen henkilökunta. Tänään käytiin kasailemassa esteitä kunhan oli saatu hepat kuntoon. 5 estettä maneesiin, 2 pystyä, 2 okseria ja jälleen kerran trippeli, vieläpä samaan paikkaankin kuin eilen ja toissapäivänä. Pihalla satoi edelleen lunta lämpötilan huidellessa nollan ympärillä. Ratsukoita tunnille tuli 3.

 
Alkutunnista hepo oli tosi ärsyttävä. Ravissa ei liikkunut kunnolla eteen mutta meni silti turpa pitkänä. Laukassakin eteni nihkeästi ja välillä heitti takamusta. Raipalla sai vähän vauhtia lisää mutta kunnon vauhtilaukkaa ei irronnut. Onneksi sitten virkistyi kun rupesi tulemaan esteitä. Alkuun hypättiin ristikkoa, sitten pystyä ja okseria. Ja joka kerta tuli sanomista etten oo hypyissä kunnolla mukana tai en myötää kunnolla tms. Keljutti. Kyllä sen tiesi ettei ihan putkeen mene mutta omaa vuoroa odotellessa ehti taas hyvin ajatukset nollautua. Käskyt pitäisi vissiin huudella mulle siellä esteen päällä niin saisin jotain tehtyä.
 
Saporoonkaan ei luotto toiminut täysin, sillä välillä tarrailin harjasta kiinni. Okserin jälkeen nurkkaan meno oli hiukka hankalaa kun siellä majaili hepon mielestä mörköjä. Käynnissä onnistuttiin sitten nurkkaanmenossakin ja sen jälkeen hypyt okserilta jatkui hiukka paremmin suoraan. Hypättävien esteiden määrää lisättiin ja hypittiin niitä välillä 4 tai 5 esteen pätkissä. Etukäteen kuulin kommenttia että Saporo innostuu esteistä mutta ei se ainakaan kiihdytellyt kohti. Meillä oli kuulemma kuitenkin hyvä tahti koko tunnin. Tämä oli näistä hepoista ensimmäinen, jonka kanssa tuntui siltä, että esteiden välillä voisi hieman pidättääkin ilman että vauhti katoaa liiaksi.
 
Hypyt meni omasta mielestä suht ok, kritiikkiä tuli kuitenkin suht runsaasti. Saporo meni esteistä yli ja kertaalleen vaan tiputti kun tultiin kaarteessa löysänä pystylle. Samalle pystylle kertaalleen vauhti hiipui pahasti mutta yli päästiin kuitenkin. Trippeli oli edelleen hankalin este itselle istua kyydissä. Harjasta kiinni varmuuden vuoksi. Loppuun hypättiin vielä 7 hypyn rata, mentiinköhän kahdesti. Pysty, pysty, vasemmalle, okseri, vasemmalle, pysty, suoraan, okseri, oikealle pysty ja vasemmalle trippeli. Laukat passasi esteiden väliin ihan mukavasti ja okserit meni ihan hyvin vaikka niitäkin pidennettiin välillä. Kääntyminenkin onnistui mukavasti. Estekorkeus oli tänään max. n. 80 cm. Palaute parani mitä enemmän hyppyjä mentiin peräkkäin. Vihonviimeinen trippeli ei mennyt ihan putkeen mutta osasin joka kerta päästää ohjia pidemmäksi jos ite törttöilin. Näitä tunteja ois ollut kiva kattoa videolta ja analysoida että minkä verran vaadin iteltäni ja miten osaisin sukeltaa hyppyihin paremmin mukaan. Itselleni suosittelisin ympyrällä hyppäämistä niin että hyppyjä tulee monta putkeen ja parannuskommentit voi esittää samanaikaisesti niin että niihin ehtii reagoimaan. Varmaan sekin helpottaisi että oppisi kunkin hepan hyppytyylin että miten hyppää ja mistä ponnistaa.
 
Ongelmia:
hepolla turhan keveä pylly alkutunnista
kuski ei edelleenkään niin ihanasti hypyissä mukana ku pitäisi (enää ei huomaa tätä itse joka kerta)
1 pudotus kun tuli löysänä kaarteesta
 
Parannusta:
loppuun saatiin jo hyvää kommenttiakin
hepo loikki esteet kiltisti