Easyn ratsastuksen jälkeen oli tällä kertaa vähän paremmin aikaa välissä. Omalla tunnilla oli luvassa esteitä ja kerrankin saatiin ite vaikuttaa ratsuihin. Tarjolla oli Täplä, Kora, Viola, Power ja Kari. Täplä vietiin alta (ei olisi kuitenkaan ollut mulle tarpeeksi iso) niin huikkasin itselleni Koran. Esteitä ei tarvinnut kasata mutta ennen ratsaille pääsyä luvassa oli taas suitsien vaihto-operaatio ja suojien laitto. Kora oli muuten nätisti mutta kuolaimia se ei tahtonut suuhunsa. Taistelin sen kanssa tovin ja sitten tahtoi myös edellisen tunnin ratsastaja kokeilla. Mikäs siinä ja pienen väännön jälkeen Kora avasi hampaitaan niin että kumikuolain oli suussa. Tällä välin muut ratsukot olivat jo tovin verkkailleet ravissa. Sijaisopena oli onnellisten ratsujen ope.

 
Kun sain jalustimet säädettyä (pian huomasin että kaipaavat lisää säätöä) niin oli jo aika vaihtaa ravissa suuntaa. Vähän jäi alkutuntuma ratsuun saamatta. Melko pian sitten laukattiin kumpaankin suuntaan. Välillä laukattiin kaarevalla linjalla olevista maapuomeistakin yli. Kora puksutti kuin juna enkä hahmottanut minkä jalkojen väleihin puomit jäi. Välillä osuttiin puomeille miten sattuu mutta ratsu vain asetteli jalkansa vähän erilailla enkä selkään edes huomannut että jostain mentiin yli. Muutama ravirikko kuitenkin saatiin mutta hepo nosti lähes oma-alotteisesti laukan takaisin. Opelta tuli paljon piiskausta. Osasta olin eri mieltä (hepo menee liian lujaa, ei mene kun sain sen vasta liikkumaan), osaan en osannut pahemmin reagoida (yritä saada laukkaan liitovaihe). Polvistakin piti joustaa enkä tiedä mitä olisi pitänyt tehdä toisin. Kun hepo ei asettunut sisään niin piti päästää ulko-ohja ihan löysälle. Tuntui että ohjaus kärsi. Puomien väliin tuli pääsääntöisesti 4 laukkaa. Alkuverkan jälkeen alkoi Koran narskutus.
 
Päivän tehtävänä oli siis 14 metrin kaarevalla välillä olevat maapuomit ja esteet. Ovelasti olin 14 metriä juuri hetkeä aiemmin Easylla mennyt vaikken tiennyt mitä tunnilla on luvassa. Yksi kerrallaan mentiin puomit ensin maapuomeina, myöhemmin toisen pään maapuomit lisäten ja esteitä nostaen. Ensin piti mennä väli 4 laukalla. En kääntänyt tarpeeksi kaarretta, joten väliin tuli vain 3 laukkaa. Seuraavilla kierroksilla kaarteessa tuli ohjeeksi katsoa ulos. Tuntui tosi väärältä mutta sen jälkeen saatiin väliin vaaditut 4 laukkaa. Sitten mentiin kolmella ja hyvin meni. Sama muistaakseni toiseen suuntaan. Kun esteet nostettiin pikkupystyiksi niin tehtävän alkuun lisättiin toisessa päässä olevat maapuomit. Esteiden väliin otettiin joka kerta vain 3 askelta. Loppuun ravivoltti. Tässä ei taidettu kommeltaa ollenkaan. Jälkimmäisen kierroksen viimeiset hypyt oli 75 cm. Vähän jännäähän se taas oli mutta Kora ei vieläkään esitellyt jättiloikkiaan mulle vaan meni ihan tasaisesti ja venyi vaadittaessa. Hepo rupesi vähän innostumaan ja ravivoltilla rikkoi välillä itekseen laukalle. Toisaalta tehtävälle lähtiessä nosti muutaman kerran vasemman laukan vaikka halusin oikeaa.
 
Lopputunnista ratsu siis liikkui reippaasti mutta jarrut oli sitten vähän epäkunnossa. Melko junamaista menoa kun kiihtyi hitaasti ja sitten ei malta hiljentää. Ratsukoita tunnilla oli mukavasti vain 5 mutta tuntui ettei silti ehditty hirveästi tehdä. Melko paljon käytettiin aikaa puomeihin. Epäilen edelleen että Koralla on huono kunto tai liian paksu karva sillä se hikosi märäksi. Niin rankka tunti ei mielestäni ollut.
 
Ongelmia:
aluksi hidas pohkeelle, lopuksi huonohkot jarrut
ei koko tunnin aikana rahtuakaan pyöreänä
ei taipunut kunnolla kumpaankaan suuntaan
narskuttelu
 
Parannusta:
kaikesta epäröimättä yli
ei taaskaan jättiloikkia