Toiveeni toteutui taas ja sain mennä toisenkin päivän Tellulla. Samat hepat kaikilla kuudella kurssilaisella. Tänäänkin Tellu oli tallissa ennen tuntia ja sinne sen myös palautin. Käyttäytyi nätisti hoitaessa. Kelinä oli ihana aurinkoinen +17. Eilen kävi käsky että viideksi selkään ja kaikki oltiinkin viideltä kentällä jo pitkin ohjin kävelemässä.

 
Maastossa mentiin sama alkuverkkalenkki kun eilenkin. Yritin saada hepoa nyt paremmin avuille ja kuulolle. Välillä meni ihan ok mutta välillä Tellu kiihdytteli muiden perään ja ite taisin jäädä vaan epätoivosena vetämään kun vauhti ei hidastunut. Tänäänkin hypittiin lähinnä yksitellen alkua lukuunottamatta ja järjestys oli eiliseltä sama oli oltiin tokina. Eilisen jännitys oli kadonnut ja tänään oli luottavaisen itsevarma olo. Eilen pelottavilta näyttäneet esteet ei enää hirvittäneet vaan ajattelin että hyvin me niistä selvitään. Suunnittelin keskittyväni omaan menoon ja istuntaan tänään eilistä paremmin.
 
Ekoina hyppyinä mentiin tänään risua ja tukkipinoa. 2 kerrallaan liikkeellä ja 2 kierrosta oikeaan. Me tosin saatiin sakkokierros perään. Ja kammotus väärien laukkojen määrää. Oliko jopa 100 % tässä alussa. Joka välissä siis raville ja laukan korjaus. Sakkokierros taisi tulla taas esteille kiihdyttelystä ja tasapainotuksen puutteesta mutta kolmaskaan kierros ei omasta mielestäni ollut ihana. Ohjeistus oli että turpa ylös ja kuskilla ohjat kädessä. Tellu meni vähän etupainosena välillä ja sopiva vauhti ja ponnistuspaikat oli taas vähän hukassa.
 
Seuraavaksi hypättiin pöytä. Ensin käytiin haistelemassa este. Vasemmalla laukalla esteelle ja perään leveä rengaseste. Pienenpientä kiemurtelua oli mutta hyvin päästiin pöydästä yli. Renkaille taidettiin jopa ponnistaa ihan siedettävästä kohdasta. Seuraavaksi jäätiin mäen alle kävelemään ja esteenä oli punainen lautalaatikko. Este yli, uukkari ja toiseen suuntaan yli oli ohje. Ekaan suuntaan esteen edessä oli varjo ja estekin oli pelottavan vaalea liila. Tellu kattoi sitä kauhuissaan eikä ollut menossa yli vaan kiemurteli. Käytiin sitten haistelemassa sitä ja otettiin uusi lähestyminen. Säikkyi vähän yleisöäkin tässä vaiheessa. Kevyt istunta mutta ei liikaa etukenoon oli ohje. Ei päästy toisellakaan yli ja ope käski käyttää raippaa. Refleksinä läppäsin kaulalle ja heti tuli oikaisu että raippa pohkeen taakse. En lätkinyt enempää vaan otettiin taas uusi lähestyminen ja nyt päästiin pienellä kiemurtelulla yli. Takaisinpäin päästiin ihan ongelmitta mutta esteen jälkeen Tellu vähän spurttasi kohti kavereita ja tallia. Ei onneksi tehnyt mitään typeryyksiä joten hiljennys onnistui ihan ok. Kaikki 6 ratsua muuten kielsivät tuon ekaan suuntaan.
 
Sitten oli radanpätkän vuoro. Alunperin oli kuulemma tarkotus hypätä pidempää mutta nyt mentiin neljällä esteellä. Alkuun pöytä, sitten mäen alla oleva iso tukki, mäki ylös ja alas, leveä rengaseste ja loppuun punainen risu. Kevyempää istuntaa ja kokoavia pidätteitä ennen esteitä tuli ohje. Liian kaukaa hyppääminen on hevoselle kuluttavaa. Pahin miinus itelle siitä että mentiin pöydältä tukille väärässä laukassa. Olisin ehtinyt kyllä vaihtaa sen jos olisin toiminut ajoissa mutta jotenkin jäädyin ja sitten olikin jo liian myöhäistä. Video kavaltaa että Tellu vaihtoi laukan ite siinä vaiheessa kun käänsin kohti estettä ja keskityin jo lähestymiseen. Päästiin siis iso tukki yli, ponnistuskin tuli jopa suht sopivasta kohdasta. Puolipidätteitä ja kevyttä istuntaa taisi ope huudella myöhemminkin matkan varrella.
 
Loppuun hypättiin vielä pöytä. Meni omasta mielestä suht ok mutta saatiin sakkokierros. Vauhti oli alkuun kuulemma liian hidasta, sitten liian lujaa ja taas ennen estettä liian hidasta. Millä oppisin tajuamaan sopivan menon? Seuraava kierros oli vissiin tasaisempi vaikka ponnistuksesta tuli taas vähän kummallinen. En ehtinyt saada selville mikä ekassa kierroksessa meni pieleen kun olin niin tohinalla menossa jo uusintayritykselle. Sopiva vauhti ois tasanen ja hevosta pitäisi vaan koota esteille mutta tahti ei saisi hajota. Semmonen vauhti kun ratauusinnassa ois kuulemma hyvä. Sitten kun osaisin vielä suhteuttaa sen maastoon.
 
Tänään tuli semmonen olo että voi ei, nytkö tää jo loppui. Kolmas päivä ois ollut oikein kiva. Eka päivä meni jännätessä ja tämä ottaessa hommaan tuntumaa. Hienosäätöä lähellekään ei nyt päästy. Vauhti, ponnistuspaikat ja oma istunta ovat kolme suurinta parannuskohtaa. Antaisin tämän päivän hypyistä itelle arvosanaksi 7,5. Etukäteen jännäsin että tänään oltais hypitty alas ja ylös mutta ne onneksi skipattiin. Alashypyissä en osaa istua. Vesiesteeltäkin vältyttiin. Tämän päivän esteet oli open arvion mukaan 80 - 90 cm. Aluekisojen harrasteen ja muutama tuttarinkin esteitä. Kisoissa niitä esteitä sit vaan olisi huimasti enemmän peräkkäin hypittäväksi. Paljon lisää treeniä tarttisi että kokisin olevani kenttäkisavalmis. Tässä vaiheessa kenttäkisat houkuttaisi lähinnä sen yhdistelmän koulu + rataesteet takia. Maastoesteet voisin vielä skipata.
 
Ongelmia:
kuskin vauhtisokeus liian hitaaseen ja nopeaan vauhtiin
ponnistuspaikat
kuskin istunta
2 kieltoa
 
Parannusta:
ei jännittänyt lähes yhtään