Tänään piti alunperin olla esteitä, mutta ohjelma vaihtui kavaleteiksi jossain välissä. Ratsukseni osui tosi pitkästä aikaa Tomppa. En silläkään ole vielä blogin aikana mennyt. Enkä kyllä muutenkaan monesti, ehkä kolmesti aiemmin. Ratsastajia tunnilla oli 6, kelinä pihalla -3 ja maneesissa nolla.

 
Tomppa oli vähän veltohko ja päätin laittaa sen kunnolla liikkeelle. Ravissa meni ok mutta itseäni vähän kalvoi ylhäällä menevä turpa. Käynnissä kun yritin saada vauhtia niin ope (Hanna) kommentoi että menee kiireiseksi. Alkuun mentiin siis väistöjä ensin käynnissä sitten ravissa. Takamus uran sisäpuolelle kumpaankin suuntaan. Käynnissä väistö meni ok mutta vähän laahustaen. Raviväistö onnistui ekaan suuntaan tuskin ollenkaan, ei tullut pahemmin kommenttia. Jälkimmäinen suunta oli paljon helpompi.
 
Toisella sivulla oli 2 puomia, toisella 2 kavalettia ja oven päässä oli puomi, kavaletti ja puomi ympyrällä raviväleillä. Maapuomien väliin piti ensin laskea laukka-askeleet. Ensin mentiin laiskasti 7, sit vähän raippasin vauhtia ja saatiin siihen 6. Kertaalleen ei muistaakseni oikein osuttu. Sitten siihen piti saada yksi askel lisää eli mentiin sitten seitsemällä. Se onnistui tosi kivasti. En muista mentiinkö kumpaankin suuntaan.
 
Sitten mentiin ravivoltteja puomien yli. Tomppa meni kaikki ok. Asetus volteilla ois voinut olla parempikin. Piti mennä puomien yli keskeltä, ulkoreunasta, sisäreunasta ja keskeltä muistaakseni. Voltilla kevyt ravi, muualla harjoitusravia ja pitkän sivun puomien väliin piti tehdä muutaman askeleen käyntiinsiirtymä. 
 
Lopuksi mentiin vielä pidempi tehtävä, ensin ravivoltti puomien yli, sitten laukka, kavalettien väliin 5 laukkaa ja toiselle sivulle (väli lyhennetty samaksi kuin kavalettien väli) piti saada 6 laukkaa. Meillä meni ihan ok mutta vähän veltosti. Kummallakin kierroksella sössittiin jotain ja mentiin sitten vielä kavaletit uudestaan. Laukan lyhentäminen puomeille ei onnistunutkaan vaan tuli ravirikkoja. Ekalla kerralla kavaletit meni tosi hyvin lähes itestään, toisen kierroksen alkuun Tomppa potkaisi jälkimmäisen kavaletin nurin. Sitten 5 laukkaa meinasi uusintayrityksellä jäädä jo ahtaaksi. Ite yritin kuutta väliin mutta tuli niukasti 5. Ois ehkä pitänyt istua ite paremmin satulassa että ois hidastunut.
 
Olin ihan tyytyväinen Tomppaan vaikken sitä saanutkaan yhtään myötäämään suurista ponnisteluistani huolimatta.
 
Ongelmia:
varpaat tahto taas sojottaa ulos
kyynärpäät karkasi vartalosta kauas
hepo oli vähän pitkänlöysä
 
Parannusta:
Tompalla oli tosi helppo ravi istua kevyessä istunnassa