Tiistaina meinasi ruveta ahdistamaan kun uuden lukujärjestykseni mukaan ei olekaan hevostelua tarjolla. Aletunnille ei ollut valinnan varaa, Ruusulla itsenäisesti, ota tai jätä. Hetken emmin mutta addiktioni on näemmä näin paha. Mietin kyllä että onko järkeä maksaa siitä 15 euroa mutta menköön nyt. Ruusu oli mennyt jo yhden tunnin alle ja ehtinyt huilata tunnin välissä. Aiemmin se on ymmärtääkseni mennyt vain yhden tunnin päivässä. Kelinä oli pilvinen +16 ja juuri ennen tunnin alkua satoi. Mentiin silti kentälle. Toisella puolella oli lapset tunnilla, Ruusu ja Assi meni itsenäisesti toisessa päässä.

 
Ruusu oli tallissa nätisti mutta kentälle mennessä vähän omapäinen. Alkuun jännitti että miten hepo pysyy käsissä, varsinkin kun menin sillä ekaa kertaa ilman gramaaneja. Viime aikoina olen lisäksi nähnyt Ruusun aika monesti pelleilevän ja kaahottavan lapa edellä karkuun.
 
Suunnittelin etukäteen että tehtäisiin jotain monivivahteista tehtävää, jossa on useampia juttuja kierroksen aikana. Käytännössä kun piti kuitenkin katsoa ettei mennä Assin alle niin se ei onnistunut. Aika paljon menin tunteella ja yritin pitää tekemiset monipuolisena ja hepan keskittyneenä töihinsä. Siirtymiä, väistöjä, voltteja, avoja ja takaosakäännöksiä oli meidän tunti pullollaan. Muutaman kerran peruutettiinkin. Ravista pysähtyi hienosti mutta käynnistä paljon huonommin.
 
Hepo kiemurteli kulmissa vähäsen, kumpaankin suuntaan puski ulos. Väistöt meni hyvin sekä käynnissä että ravissa, takaosakäännöksetkin melko kivasti. Avoista en oikeen tiedä kun ei ollut peiliä eikä opea kommentoimassa. Arvelisin että saattoi poikittaa jopa liikaa ja ehkä karkasi välillä ulkolavasta. Huonoimmin meni voltit käynnissä vasemmalle, ei asettunut kunnolla, puski ulos tai poikitti. Samanlaista menoa kun Easyn kanssa oikealle huonoimmillaan.
 
Meni melko pitkään ennen kun uskaltauduin laukkaamaan. Vieressä peruutelleet ja piipitelleet rekat ei houkuttaneet laukkaamaan aiemmin. Assi kyttäsi niitä paljon enemmän, Ruusu käsittämättömän vähän jos muistelee meidän vastalaukkatreenikertaa. Laukka nousi kivasti ja oli rauhallista. Mentiin vaan ympyrällä. Puski vähän vasemmalle kumpaankin suuntaan eli oikeassa kierroksessa ulos ja vasemmassa sisään. Valokuvien perusteella istun kenossa oikealle mutta mietin että kumpikohan on syy ja kumpi seuraus. Turhaan arastelin meidän menoa, ois varmaan voinut vähän rohkeamminkin laukkailla. Laukat jäi tällä kertaa melko vähiin mutta ehkä hepollekin kivempi jos on jo tunnin reippaillut. Pitkin ohjin malttoi nyt kulkea nykimättä mutta kiemurteli melko pahasti.
 
Loppuun vielä treenattiin talutusta. Pysähdykset meni välillä ihan ok, seuraaminen vähän huonommin. Hepo tuntui edelleen vähän omapäiseltä. Tallissa oli kuitenkin nätisti ja lopuksi vielä saksin sen kohtuuttoman pitkät vuohiskarvat näteiksi, että kavioiden putsaus onnistuu helpommin.
 
Ongelmia:
voltti käynnissä vasemmalle
pitkin ohjin kiemurtelu
laukassa puskeminen vasemmalle
 
Parannusta:
ei kiihdytellyt yhtään
ei säikkynyt rekkoja
 
Ruusu ei malttanut seistä aloillaan poseeraamassa. Kuvasta kiitos Venlalle.