Keskiviikkona sinkoilin paikasta toiseen ja välissä ehdin tallillekin. Suunnitelmana oli ratsastaa maneesissa ennen tuntien alkua, varsinkin kun eka tunti näytti olevan melko täys. Huonosti onnistui vaikka karsinan siivouksenkin jätin loppuhommiksi. Ehdittiin olla maneesissa noin huimat 8 minuuttia. Vähän raviakin kumpaankin suuntaan mutta paikalle saapuvat tuntiratsut häiritsivät kummankin keskittymistä.

 
Mentiin sitten kentälle toisen hepan vanavedessä, pakkasta oli -4. Osasin aavistaa lumeen joutumisen ennakolta, joten suojat oli joka jalassa ja laitoinpa etusiin heijastimetkin. Easy ravaili menemään melko kaahotusvauhtia. Hanki ei pahemmin hidastanut vaikkei kentällä kovin syvää ollutkaan. Välillä tuli uuttakin lunta niskaan isoina hiutaleina. Alkuun olin ite vähän hyydyksissä enkä jaksanut pohtia tarkemmin mitä tehdään. Vähän mentiin siirtymiä ja pyörittiin hangessa. Reunoilla oli leveä ratsastusura. Laukassa Easy vähän innostui ja nakkasi yhden pukin ja sen jälkeen vähän kiihdytteli. Pysyi kuitenkin näpeissä ja jatkoin laukkaa. Pohdin että eipä olisi paha tippua hankeen. Saatiin kummatkin suunnat laukattua ilman enempää hösötystä.
 
Ravissa innostuin sitten työskentelemään mutta hepolla oli vauhti päällä. Tehtiin siirtymiä ja yritin saada pään pysymään siirtymissä alhaalla. Onnistui huonosti. Käynnissä hain tarmokasta menoa ja kunnollista askellusta alle. Muutaman hyvän pätkän sain mutta tosi herkästi hepo rikkoi raville. Meinasin jo lopettaa hommat tältä päivältä kun seurana ollut hepo lähti ja jäätiin yksin kentälle. Päätin että ravaillaan kuitenkin vielä hetki kun käynti oli mennyt kivasti. Loppuraveissa kun yritin päästää hepoa venyttämään pidemmälle kaulalle niin puskassa näkyi tai kuului mörkö ja heppa ampaisi hienon sivuloikan. En ihmettele jos tuollaisista tulisi selkä kipeäksi. Pysyin kyydissä mutta alaselkä oli tosiaan vähän kovilla. Uusi kierros siis ja ratsu töihin niin ettei mörköjä ehdi ajatella. Loppukäyntien kävely yksin kentällä pitkin ohjin tuntui tylsältä ajatukselta, joten päätin että käydään pyörähtämässä minimaastolenkki.
 
Käveltiin tietä pitkin toiseen päähän ja sieltä pienen maanittelun ja usutuksen avulla metsäreitille. Mentiin pätkä raviakin ja pelottava maastoeste piti varmuuden vuoksi ohittaa ojan kautta. Risteyksessä hepo meinasi taas hyytyä kokonaan mutta sain sen jatkamaan vielä suoraan. Mentiin ensin taas yhdestä pelokkeesta ohi ja sitten nostin muutaman kymmenen metrin pätkälle laukan. Jokunen askel meni hyvin mutta lopussa ratsu teki taas sivuloikan ja poukkaisi oikealle. Tiedä sitten mitä näki tai kuuli tällä kertaa. Takaisin reitille ja ison risteyksen kautta takaisinpäin. Ravilla ekaan risteykseen ja käynnillä loppumatka tien kautta kiertäen tallille. Aika tarkkaan tunnin olin selässä.
 
Ongelmia:
pukki ja sivuloikat
 
Parannusta:
sain pari hetkeä hyvää pyöreää käyntiä, jossa astui hyvin alle
ei tullut kylmä pihalla