Hartaasti odotettu estetunti saapui vihdoin. Salaa haaveilin että mentäis jotain ratatreeniä ja saisin mennä Tellulla. Pieleen meni molemmat. Tällä kertaa tunnille oli tulossa 11 ratsastajaa, joten porukka oli ovelasti jaettu kahtia. Meitä Tuulin tuntilaisia oli 6 ja toisella puolella kenttää Tanjalla oli 5 ratsukkoa. Mentiin samoja tehtäviä osittain synkronoidusti. Kelinä oli aurinkoinen +13.

 
Aluksi mentiin ihan vähän käyntiä, Viola oli aika rautakankimainen eikä paljon halunnut asettua tai taipua. Sisäpohkeella kun yritti taivuttaa niin yritti vaan juosta alta pois. Ravityöskentely oli alkuun hiukka hankalaa kun Viola kipitti menemään. Tänään sillä ei ollut martingaaleja, onneksi ei silti menty ihan turpa taivaissa. Alkuun otettiin myös hiukka laukkaa. Ensin nousi monta kertaa väärä ja sitten laukassa oltiin taas siinä rauhallisen ja säpsyn rajamailla.
 
Ekana tehtävänä oli puomi/kavalettiharjoitus voltilla laukassa. Siinä meni 1 - 2 kerrallaan ja muut teki sillä aikaa siirtymiä ravissa, käynnissä ja pysähdyksiäkin. Violan kanssa peruuteltiinkin muutaman kerran. Ekalla kerralla voltilla oli aikamoista menoa. Hepo meni vähän turhan lujaa ja levottomana enkä saanut sitä rauhoitettua. Kertaalleen meni kavaletista ohi, mutta lopputunnin uskoi että niistä on mentävä. Ohjaus ei ollut täydellistä, joten monesti mentiin sisäreunasta ja vauhti kiihtyen. Kertaalleen kuski myös horjahti kaulalle. Toiseen suuntaan meni jo vähän paremmin, siirtymätyö uralla taisi vähän auttaa asiaa. Laukka oli silti kiireistä. Ravi rauhottui.
 
Sitten kun piti siirtyä esteelle niin toisella porukalla oli puomityö vielä kesken, joten mentiin kaikki vielä kerran kavaletit.
 
Sitten päästiin esteelle. Päivän harjoituksessa esteen kummallakin puolella oli 5 metrin päässä maapuomit ja harjoituksen tarkoituksena oli saada hevoset hyppäämään ylöspäin. Violan puomeille osuminen ei tainnut olla kovin loistavaa, aikamoisia laakahyppyjä taisi tulla. Vaikka hepo omasta mielestäni laukkasi ihan rauhassa ennen estettä niin se lähti kiihdyttämään heti loikan jälkeen. Ja puomeilla piti olla tyhjät kädet. Yritin siis olla pidättelemättä puomien sisäpuolella. Esteen jälkeen linjalle piti pysäyttää ja kaartaa oikealle ja loikata este toiseen suuntaan. Ekalla kerralla este oli ehkä 55 cm. Olin vähän ennakkoluuloinen siitä että miten Viola hyppää vai hyppääkö. Suunnittelin pitäväni harjasta kiinni mutta se sitten unohtui. Meni ihan nätisti yli, joten uskalsin vähän rentoutua. Tokalla kerralla pysty oli n. 70 cm. Meni myös ihan ok. Ite ehkä olin jo vähän turhan paljon menossa. Pysähtymiset parani. Vikalla kerralla este oli n. 70 cm:n okseri. Siihen tuli itellä päivän hassuin hyppy. En oo ihan varma että myötäsinkö kunnolla. Mentiin se vaan toiseen suuntaan.
 
Sitten olikin jo loppuravien aika. Olin sangen pettynyt että estetunnilla tuli omien laskujeni mukaan vaan 5 hyppyä. Toinen porukka ehti huomatakseni hypätä ainakin kolmesti enemmän, okseria kahdesti eestaas. Puomi- ja kavalettiharjoitus oli kyllä hyödyllinen, mutta tänään se söi turhaan aikaa itse esteeltä.
 
Viola olisi varmaan vähän parantanut, jos sillä olisi saanut tehdä siirtymiä myös laukkaan. Samaten este olisi puolestani voinut aluksi olla vaikka vielä pienempi. Tällä kertaa meiltä jäi kyllä tehtävän tarkoitus saavuttamatta. En oo varma mahduttiinko puomeille kertaakaan vai jäikö jälkimmäinen puomi aina takajalkoihin.
 
Loppuravissa Viola oli sentään jo rauhallinen, raviakin sai lyhennettyä. Enin letkeys hävisi kun yritin saada sitä kunnolla avuille ja asettumaan, sitten alkoi taistelu. Violakin yritti vaan laittaa turpaa vasemmalle kun yritin asettaa oikealle. Kaula oli pitkänä kaikesta huolimatta. Ulko-ohjan tuki olisi varmaan voinut olla paljon parempikin. Parani kuitenkin loppua kohti. Sitten kun piti antaa pitkät ohjat käynnissä, oli sellainen olo että nyt hepo on alkuverkattu ja sillä voisi alkaa töihin. Mutta Viola menikin talliin. Violalla olisi kiva mennä kunnon kouluvääntöä joku kerta. Edellisestä Violatunnista olikin jo lähes 3 kk aikaa ja sitä ennen taas vaikka kuinka.
 
Siitä hyvä estetunti että kaikki pysy kyydissä vaikka meitä oli kentällä 11. Lisäksi oli 3 maastoesteillä mutta niistä en tiedä. Taaskaan en ois malttanut lähteä kotiin kun Aaltiksella on niin mukavaa porukkaa :)
 
Ongelmia:
alkutunnista hepo oli aika levoton ja säpsy
nosteli vääriä laukkoja
ei lopputunnistakaan ollut rehellisesti avuilla
 
Parannusta:
pysyin hypyissä kivasti mukana
ei kaahottanut holtittomasti
muistin pitää pohkeet kiinni
ei kieltänyt
rauhottui lopputuntia kohti