Kuvittelin että meillä ois ollut koulutunti mutta olikin puomeja, aiheena laukan säätelyä. Pitämässä taas Hanna kuten myös 3 viikkoa sitten edellisellä puomitunnilla. Ratsunikin oli sama kuin silloin eli Mortti. Spontaani kommenttini oli "voi ei" kun muistelin miten meillä viimeksi meni. Positiivinen seikka oli että tunnille oli tulossa vain 4 ratsukkoa. Kelinä tallille lähtiessä aurinkoinen -12 ja takaisin kotiin päästessä pimennyt -15. Mennessä tuntui lämpimältä ja palatessa jäätävältä.

 
Tällä kertaa päätin näyttää Mortille kuka on pomo. Järeät keinot käyttöön ja kannukset päälle. Mortti oli taas mennyt jo yhden tunnin pohjille. Tänään se oli huomattavasti kivempi. Käynnissä ensin väistäteltiin ja toimi ihan ok. Vähän hiljensi tarpeettoman paljon ja välillä kulmissa takapää liirasi ihan omiaan. Sain hepon kuitenkin pyöreämmäksi kuin koskaan ennen. Jopa ravissa hetkittäin. Siksi kommentti että Morttia pyöreämmälle kaulalle ärsytti hitusen kun se meni jo nyt paremmin kuin koskaan ennen. Mietin vain että miten kummassa saisin sen vielä pyöreämmäksi, siihen ei tullut ohjeita. Alkuverkassa ravattiin puomien yli, eka puomi avotaivutuksessa yli ja suoristus ennen seuraavaa.
 
Puomeja oli toisella pitkällä sivulla 2 17,5 metrin välillä. Lisäksi 3 keskiympyrän kaarella 10 metrin välein. Puomityöskentely aloitettiin linjalla. Ensin puomien väliin piti saada 5 laukka-askelta. Arvelin ettei ihan putkeen mene kun en ole Mortilla niin paljon laukkaillut että osaisin laukan pituutta suorilta arvioida. Ekalla kerralla mentiin aavistuksen hitaasti ja toisella aavistuksen liian lujaa. 5 taisi kuitenkin tulla vaikkei ehkä ihan joka kerta puomeille osuttukaan. Tarkasti sai vahtia ettei valuttu puomien jälkeen linjalta uralle.
 
Sitten mentiin 4 laukalla, se onnistui helposti. Kahdesti niin. Sitten hankaluuksia tuotti 6 laukkaa. Suurin ongelma oli raville tiputtelu. Kertaalleen meni sitten vahingossa viidelläkin. Kahdesti päästiin puhtaasti kuudella laukassa pysyen. Mortti oli hassu kun se tuntui ihan issikalta kun rupesin lyhentämään laukkaa. Onnistuneet kerrat ei valitettavasti tulleet peräkkäin. Ekan onnistuneen jälkeen luulin jo että saatais lopettaa mutta väliin tuli vielä 2 vai 3 ravilla höystettyä yritystä ennen seuraavaa onnistumista. Se sitten riitti.
 
Sitten laukattiin ympyrällä olevien puomien yli. Hyvin nopeasti ne sitten salakavalasti nousi kavaleteiksi. Niitä piti mennä 3 ja 2 laukalla. Ekalla kerralla tuli 3 ja 2. Huomasin että ratsastettu tie vaikuttaa paljon. 3 oli helpompi mennä vähän ulkoreunasta. Kahta kun yritin niin ohjaukseen tuli häiriö ja silläkin kertaa tuli 3. Vaaditut 2 sain sitten sisäreunasta menemällä. Sitten keskimmäisen jälkeen tehtiin voltti sisään ja hypättiin uudestaan keskimmäinen. Sillä kertaa yritin mennä välit kolmella. Hiukka hankalaa oli ja meni räpeltämiseksi. 3 ja 3 tuli kuitenkin väleihin mutten ite ollut hypyissä mukana ja satula hyökkäili takapuoleen.
 
Lopuksi mentiin vielä ympyrän toisella puolella lisäksi maapuomin yli ja sitä 2 kierrosta. Päätin mennä sujuvasti 2 laukalla välit. Siinä mentiin tasaisesti ja siististi samanlaista laukkaa koko ajan. Hyvin tasainen suoritus. Palautekin oli positiivista. Mukavan paljon ehdittiin kerrankin mennä kun ei ollut liikaa väkeä.
 
Lopuksi Mortti harjoitteli vielä talutettavana olemista. 
 
Ongelmia:
lyhyestä laukasta rikkoi herkästi raville
muutaman kerran tuli sanomista että pitäisi laukata reippaammin
en pahemmin muistanut ympyrällä keskittyä asettamiseen
välillä hyppäsin ite turhan paljon
 
Parannusta:
lähes kaikki edelliskertaan verrattuna
lopuksi ympyrällä mennessä tahti pysyi hyvin ja meno oli tasaista
ponnistuskohdat löyty hyvin