Pääsin vihdoin Oulunsaloon Kaisan oppiin kun luvassa oli ylimääräinen estetunti, re 80 cm. Ratsukseni oli merkattu Uni ja taas huudahdin spontaanisti että voi ei. Kävin sitten hakemassa kouluraipan ja kannukset liikutteluavuksi. Hepo oli jo edellisellä tunnilla, joten pääsin katsomaan miten se muilla liikkuu. Uni meni nätisti pyöreänä ja liikkui reippaasti. Olin sangen tyytyväinen. Kelinä oli +4 ja meitä tunnilla 5.

 
Kun itse kapusin selkään niin ensimmäiset puolitoista kierrosta Uni toimi melko automaatisti edellisen kuskin jäljiltä. Sitten piti ruveta ratsastamaan itsekin tehokkaasti. Määrätietoisesti pohkeita ja raippaa niin hepo liikkui eteen. Ja kun edestä piti vastaan niin se kulki hetkittäin pyöreänäkin. Alkulaukoissa kiihdyteltiin pitkillä sivuilla ja ravissakin meni pitkät sivut reippaasti, siinä pyöreys karkasi.
 
Verkkahyppynä hypättiin puomi, ristikko, 21m ja ristikko. Ihan ok meni. Hepo kunnolla liikkeelle ja sitten vähän askeleenlyhennystä. Maltoin omasta mielestä hyvin olla ajamatta välissä eteen. Sitten jälkimmäinen nousi pystyksi ja lopulta ekakin. Meni ihan ok. Tunnin harvoja ohjeita meille oli etten saa mennä hyppyyn liikaa mukaan. Muiden hypätessä ei pahemmin kävelty vaan lähinnä tönötettiin paikoillamme, se on vähän kummallista muihin paikkoihin verrattuna.
 
Esteitä maneesiin kasattiin noin 6 (en muista tarkkaan) ja niitä hypittiin sitten ensin noin neljän pätkissä. 21 metrin välejä 6 laukalla oli useampi suoraan ja kaarevana. Uni hyppäsi ihan hyvin, mutta joka kerta se piti ensin laittaa kunnolla liikkumaan. Jos välillä unohtui ratsastaa eteen niin sitten se saattoi hypätä turhan läheltä ja mukana oleminen kävi hankalammaksi. Kun hepo eteni reippaasti niin ponnistuspaikat osuivat hyvin kohdilleen ja hypyt olivat helppoja ja meno etenevää. Kaisa kommentoi että Unilla on melko standardilaukka.
 
Kertaalleen meillä jäi laukka vaihtumatta ennen estettä ja käskettiin vaihtamaan askeleessa. Aika huonosti onnistui ja taisi este jo tulla syliin ennen haluttua lopputulosta. Sitten piti mennä uudestaan lävistäjä vasemmasta oikeaan kierrokseen ja vaihtaa laukka matkalla. Pidäte ja merkki ulkopohkeella. Ei tullut vaihtoa heti kun halusin mutta jokusen askeleen päästä kuitenkin. Tuollaista on tullut harjoiteltua edelleen ihan hirmu vähän. Varsinkaan ilman vaihtopuomia. Teoriassa luulisin tietäväni miten se menee, mutta en muista opettajien sitä rautalangasta koskaan vääntäneen. Ajotuksessa on varmasti paljonkin pielessä.
 
Melko paljon päästiin hyppäämään ja meni huimasti paremmin kuin hiihtoloman kurssilla. Omaa vuoroa odotellessa meinasi vaan välillä ruveta jännittämään. Lopuksi hypättiin vielä 8 hypyn rata, estekorkeus siinäkin sitä kasikymppiä. Suht sujuvasti meni, mitä nyt välissä meinasi vähän hidastua. 6 laukan välejä ja kääntelyitä päissä.
 
Lopuksi tuli ihan hyvää palautetta niin opelta kuin tuntikavereiltakin. Kaisalta tuli kommenttia että koska en purista ja puske niin hepo liikkui hyvin eteen. Kommentit "ootko hypänny paljon" ja "en muista oonko nähnyt ton menevän noin hyvin" lämmittivät kivasti mieltä. Loppuverkassakin sain hevosta pyöristettyä kivasti.
 
Ongelmia:
laukanvaihto askeleessa ei ollut sujuva
välillä vauhti meinasi hiipua
jos meni hitaaksi niin hyppäsi usein turhan läheltä
kertaalleen taisin mennä kaarteen väärässä laukassa kun tuntu hassulta
 
Parannusta:
perussiisti