Netistä tuli mieleeni ajatus että Easyllakin on juoksutusjärjestelmä jossain odottamassa säätämistä. Itellä oli aika hyytynyt olo, joten hepan juoksutus oli ihan hyvää alkulämmittelyä. Kenttä oli jo lumeton mutta märkä. Pessoat kehiin siis. Säädöt meni sekä minun että omistajan mutujen ja netin valokuvien perusteella. Easy suhtautui hökötykseen ihan hyvin ja kulki sen kanssa paremmin kuin piuhoilla. Oikea laukka tuotti taas tavallista enemmän ongelmia. Omistaja kävi taistelemassa myös siinä vähän aikaa kun hepo muutaman laukka-askeleen jälkeen pysähtyi ja kääntyi keskelle. Vasen laukka sujui huomattavasti helpommin. Sain jopa liudan laukka-ravi-laukka -siirtymiä tehtyä.

 
Juoksutuksen jälkeen teki vielä mieli kyytiin. Ilman satulaa, tällä kertaa ihan astumalla penkiltä. Testasin lopuksi maasta loikkaamista ja se oli hyvin kaukana onnistumisesta. Lisää pompputreeniä kuskille siis.
 
Ratsastukseni oli tällä kertaa kirjaimellisesti ratsastelua. Suurimman osan menin käyntiä ja juorusin omistajan kanssa. Sainpa vähän korjausta istuntaankin. Pieniä pätkiä kerrallaan aina muistin testata jotain. Vähän väistöjä, yksi peruutus, siirtymiä raviin ja käyntiin, pari pysäytystä. Laukkaa mentiin useampi kierros kumpaankin suuntaan. Taas oikea kierros oli reippaampi. Kivan kuuliaisesti hidasti laukasta ja kyydissä oli vakaa olo. Laukatessakin juoruaminen onnistui hienosti. Analyysia meidän ratsastusongelmista lähinnä. Oli ihan hirmu mukavaa. Lämmintä oli +9 eikä satanut vaikka piti. Rupesi tihkuttamaan vasta kun lopetettiin. 40 minuuttia olin selässä, meni ihan vilauksessa. Eikä ollut todellakaan kovin rankkaa ratsulle.
 
Tallissa hepo meinasi poistua avoimesta karsinan ovesta käytävälle mutta peruutti nätisti takaisin kun lähdin perään.
 
Ht.netissä on viimepäivinä vellonut keskustelu kypärän käytöstä. Itsehän en ole ikinä ollut ratsailla ilman kypärää ja juoksuttaessakin on kypärä päässä ja hanskat kädessä. Miksi rikkoa itsensä suotta? Kun muutenkin sattuu ja tapahtuu vaikka yrittäisi pelata varman päälle.
 
Ongelmia:
juoksuttaessa laukka oikeaan kierrokseen
en ole lähelläkään päästä kyytiin ilman satulaa maasta pompaten
 
Parannusta:
hepo oli muuten fiksusti
tämä oli taas onnelliseksi tekevä tallipäivä