Taas oli odotukset korkealla kun pääsin vääntämään Pallon kanssa koulua. Kelistä johtuen (+11, vesisadetta) oltiin maneesissa. Ratsukoita tunnilla oli 7. Päätin laittaa tällä kertaa kannukset.

 
Nyt osasin jo ottaa ohjat käteen ennen open tuloa ja Pallo oli jo kivasti avuilla. Aluksi sitten mentiin isoilla pääty-ympyröillä ja väistätettiin käynnissä takaosaa ulos. Aivan loistava tehtävä alkuun mulle ja Pallolle, mietin että käyköhän Tuuli lukemassa näitä mun juttuja :) En kyllä tiedä mitä väistätyksestä ois tullut ilman kouluraippaa. Mentiin sitä kumpaankin suuntaan ja välillä ravattiin hetki suoraan. Ravissa meni selkä kuulemma liian notkolle keventäessä. Pallo meni kuitekin niin helposti että pystyin hyvin keskittymään omaan istuntaani ja pitämään kädet lähekkäin, nyrkit kiinni ja ranteet suorassa. Yritin ainakin. Hetkellisesti sade pauhasi niin lujaa ettei meinannu kuulla mitään. Laukattiin myös hetki pääty-ympyröillä ja Pallo meni sangen mukavasti.
 
Sitten ruvettiin tekemään raviväistöjä. Takasivun keskeltä käännettiin keskihalkaisijalle, mentiin n. 10 metriä suoraan ja sitten väistettiin uralle. Uralla suoraan väistöstä piti nostaa laukka. Ensin mentiin vasempaan kierrokseen eli väistettiin oikealle ja nostettiin vasen laukka. Pallo väisti ajatuksesta. Oli aivan superhelppoa, välillä meinasi väistää jopa vähän liikaakin. Liikkui kuitenkin reippaasti ja oli hyvin hallittavissa. Ekalla kerralla tosin kerroin sangen tomerasti mitä haluan. Laukat nousi joka kerta oikein ja toiseen päähän pyöräytin aika monesti laukkavoltin että saisin työstää vähän laukassakin. Volteilla pyöristyi välillä kivasti. Toisen pitkän sivun tein omatoimisesti siirtymiä käynnistä raviin ja takaisin. Yritin tehdä siirtymän aina tolpan kohdalla, mutta koska niitä on aika tiuhassa (5 metriä?), tein välillä vain joka toisella. Siirtymät meni nätisti mutta olisin toivonut reagointia pienemmistä avuista.
 
Toiseen eli oikeaan kierrokseen väistöt ei menneet yhtä helposti. Samoin suoralla ennen väistöä ei oltu kovin suorana vaan Pallo ois halunnut väistää jo siellä. Väistöissä vauhti meinasi hiipua ja takaosa karkasi välillä edelle. Kolme ensimmäistä nostoa tuli väärä laukkakin. Kommenttina tuli että pitää nostaa laukka vielä vähän aiemmin. Sitten rupesi nousemaan oikein. Ja kun keskityin tiiviisti väistöön niin sitten tuli sanomista että vasen olkapää on alempana. Pahus! Toiselle sivulle tein taas siirtymiä käyntiin ja takasin raviin.
 
Loppuravissa Pallo meni ensin tosi lujaa mutta hidasti aika nopeasti. Siinä tarkoitus oli saada heposia eteen alas. Pallo rupesi menemään välillä vähän turhankin hitaasti ja tuntui ettei se oikein venytä kaulaansa. Jotain mystistä kuitenkin tapahtui ja yhtäkkiä poni oli kaula pitkänä pää alhaalla ja minä ravasin löysillä ohjilla. Eikä tähän sisältynyt mitään kiskomista. Sitten siirryttiinkin jo käyntiin ja taputtelin ponia vuolaasti.
 
Ruminta tunnilla oli varmaankin meidän laukasta hidastukset. Vähän rynnimistä ja valumista, turpa ainakin nousi. Muuten pysyi kyllä väistöissäkin hienosti turpa alhaalla. Kompasteluakin tapahtui vain pari kertaa. Asetukset väistöissä oli sinne minne Pallo tahtoi. Vaikka yritin asettaa liikkeen suunnasta pois oli asetus yleensä juuri väärään suuntaan. Suoraan mennessä Pallo yritti olla asettunut vasemmalle. Pohkeita vastaan puskemista en tänään huomannut. Voltit olivat juuri sen kokoisia kun halusinkin. Minkäänlaista kyttäilyä tai sinkoiluakaan ei esiintynyt. Lisäksi olin tarkka siitä etten saa ponilta hammaskosketusta. Nätisti oli :) Pallo vaan on ihana <3
 
Ongelmia:
välillä satoi niin kovaa etten kuullut opea
väistöissä vasen olkapää luikahti alas kun piti keskittyä väistöön
pohkeenväistö vasemmalle oli hankalampaa, takaosa meinasi karata edelle ja vauhti hiipua
3 kertaa tuli väärä laukka
oikea kierros oli hankalampi, Pallo työnsi turpaa taas vasemmalle
kyynärkulma on edelleen aika olematon
ilman raippaa olisi varmaan tosi hankalaa (mm. kisat)
nyrkit ei aina kiinni ja ranteet suorassa mutta ehkä paremmin kun aiemmin
laukasta hidastaessa turpa nousi ylös eikä laukasta raviin siirtymiset ollu muutenkaan nättejä
 
Parannusta:
Pallo ei puskenut pohkeita vasten!
ei kytännyt mitään eikä sinkoillut
sain kädet pidettyä paremmin lähekkäin, oikea ei karkaillut
nousevista kantapäistä ei tainnut tulla kommenttia
poni ei yrittänyt purra
hieno muoto lähes koko tunnin