Torstaiksi rukattiin aikataulua ja alotettiin hevostelut jo puoli tuntia aiemmin että ehdittäisiin lounastaa rauhassa. Olin silti jälkimmäisessä ryhmässä. Tällä kertaa meitä oli tunnilla vaan 3 ja 1 oli issikoimassa. Toivottiin lisää esteitä, joten jatkettiin alakentällä hyppäämistä. Ilpokin on 7v ja n. 155 cm korkea. Tässä seurassa sitä haukutaan poniksi ja pieneltähän se noiden puokkien jälkeen tuntui. Keli oli aurinkoinen mutta tuuli piti lämpötilan sopivana.

 
Ilpo meni pohjille yhden tunnin, joten ei tarvinnut laittaa hepoa valmiiksi. Tänään mentiin sellaisia tehtäviä, joita olisi ollut hyvä mennä ennen eilistä ratatreeniä. Näistä eilen ohimennen opelle mainitsinkin. Laukansäätelyä esteiden välillä siis. Ilpo oli alkuverkassa melko reipas ja kiva. Menin alle 10 minuutin alkuverkan kun hepo oli jo loikkinut itsensä lämpimäksi. Hyvin toimi hallintalaitteet.
 
Alkuun mentiin kahta ristikkoa ja kummankin päälle piti tehdä ympyrä siten, että esteen hyppää kahdesti. Tuntui itestä vähän hankalalta hypätä esteet kaarevasti yli kun en ehtinyt suoristaa ennen estettä mutta niinhän se kuuluukin tehdä. Alku meni lupaavasti mutta kertaalleen askeleet ei passanneetkaan vaan hypättiin vähän kaukaa. Muutaman kerran hypättiin tosi läheltäkin. Ihan tasaista meno ei siis ollut. Esteiden väliin tuli alkutunnista 6 laukkaa (17 metrin väli). Alkuhyppyjen jälkeen en saanut enää kuutta mahtumaan vaikka yritin. Mentiin väliä sitten myös suoraan isolla laukalla (4 askelta). Seuraavaksi otettiin pystyt päädyistä mukaan: pystyt piti hypätä ensin normaalista ja seuraavalla kierroksella lyhyestä laukasta ja linja isolla laukalla. Meni ihan kivasti paitsi että kertaalleen keilattiin eka pysty alas ja tuli käsky ottaa uudestaan alusta. Lyhyen laukan kierros oli aika ruma. Kaarre mentiin väärässä laukassa kun en saanut sitä vaihtumaan (en kuulemma myödännyt sisältä yhtään). Väli jäi viidellä pitkäksi ja tuli iso hyppy ja viimeinen pysty hypättiin tosi läheltä.
 
Sen jälkeen ope kysyi että kumpi on helpompaa, lyhentäminen vai pidentäminen ja kaikki vastasi että pidentäminen. Sitten mentiin eilinen 9 laukan väli lyhentäen ja olin ylpeä väliin mahtuneista 12 laukasta. Olisi tullut enemmänkin jos olisin saanut pidätettyä paremmin heti alusta asti. Sit hypättiin reippaalla tahdilla 5 esteen ratapätkä. Alkuun menin ehkä turhan hiljaa ja linjalle tuli pieni hyppy sisään. Ohje oli että jos tulee pienesti sisään niin sit pidättää lisää ja ottaa yhden askeleen lisää välille. Tultiin siis 9 ja 4 laukkaa. Seuraavalla kierroksella jätettiin eka okseri pois ja tultiin vaan linjat. Siinä sain 8 ja 4 laukkaa kuten haluttiinkin. Tässä leffa meidän paremmasta kierroksesta: http://heppajutut.kuvat.fi/kuvat/videot/Tahko+2011/Nora+ja+Ilpo.mpg
 
Siinä välissä innostuttiin poseeraamaan kuvaajille ja iteltä meni vähän ohi että mitä seuraavaksi piti tehdä. Kaksi 9 laukan linjaa ja vissiin posotella vaan normilaukalla menemään. Aika reippaasti sai tehtävissä kuitenkin mennä. Ei menny ihan putkeen vaan Ilpo potki puolet alas. Lopuksi hypättiin vielä yksi pysty että saatiin lopettaa onnistuneeseen suoritukseen. Estekorkeus oli tänään maksimissaan 85 cm. Ei meille nostettu vaikka kaivattiinkin isoja. Mukavan paljon ehdittiin kuitenkin hypätä. Esteillä parhaimmillaan mulla oli kantapäät alhaalla ja ponnistuspaikat osu kohdilleen.
 
Myös ratsailla on välillä hyvin hupaisaa. Tässä ei kuunnella open ohjeita.
 
Loppuverkassa Ilpo oli kiva ja pyöristy mukavasti vaikka apuohjina olikin vaan martingaalit. Pohkeita sai silti käyttää melko paljon.
 
Ongelmia:
vääriä laukkoja aika paljon ja vaihdot oli mulle hankalia
kerran mentiin kaarre väärässä laukassa kun ei vaihtunut
jonkin verran esteet kolisi
jonkin verran myös hypättiin turhan läheltä
kantapäät nousi toisinaan
 
Parannusta:
suht siistiä kauttaaltaan
laukat vaihtu askeleessa vaikken sitä tunnilla kunnolla tajunnutkaan
hepo toimi kivasti ja melko helposti
ei kiemurtelua, ei kyttäilyä, ei säikkymistä, ei mitään yllättävää
 
Loppuun vielä hyppykuva.