Tallilla odotti iloinen yllätys, meitä oli tulossa tunnille vaan 3 ratsastajaa. Erittäin harvinaista hupia. Hyvin pian sen jälkeen huomasin että ponini on hukassa. Etsiskelyjen jälkeen se löytyi tarhasta. Vähän meinasi tulla kiire ja ponin äkäily harjatessa ei yhtään auttanut. Ehdittiin kuitenkin hyvin.

 
Pihalämpöä oli n. +1 ja me valoisassa maneesissa. Toisessa päässä meni yksi ratsukko itsekseen niin tilaa oli ruhtinaallisesti. Tänään keskityttiin perusratsastukseen mikä oli sangen hyvä juttu. Odotin kunnon rääkkiä ja sitä tuli, ehkä vähän erilailla kun aluksi arvelin mutta hommia tuli tehtyä. Ihan aluksi mentiin käyntiä ja testattiin väistöillä pohkeiden toimivuus. Oikea tehosi paremmin. Vähän hitaasti Simpukka reagoi ja käynti välillä yritti hyytyä. Meno oli aika rautakankimaista alkuun ja turpa oli tiiviisti väärään suuntaan (ylös).
 
Ravissa tehtiin päätyihin ympyrät ja aseteltiin sisään ja sitten ulos. Aika hankalaa sekin oli. Muutaman kerran itelle tuli hahmotusongelmia ja ympyrästä tuli aika pieni. Simpukka tuntui painavan sisäpohjetta vasten ja ulkolapa meinasi karata. Tunnustan edelleen että ratsastan enemmän ohjilla kuin pohkeilla. Ympyrällä tuntui hassulta käyttää ulkopohjetta kun tuntui että tie on muutenkin turhan pieni. Pari kolme lyhyttä pyöreää pätkää Simpukka ravatessa näytti.
 
Sitten mentiin ympyrälle oven päähän käynnissä ja Tuuli tuli henkilökohtaisesti opastamaan. Ulkokäsi tahtoi mennä turhan eteen asettaessa ja sisäohjalla heilutin hepon päätä turhan paljon. Poni myös salakavalasti tuli ohjille raskaaksi, erityisesti vasemmassa kierroksessa huomasin miten oikea käsi puutuu. Saan kuulemma ottaa ihan rohkeastikin. Sitten Simpukka yhtäkkiä myötäsi. Silti tuntui tosi hankalalta. Käynti matoi ja poni kiemurteli. Ope kommentoi etten saisi hinkata kannuksilla vaan parempi käyttää raippaa. Se oli meidän tunnin suurin helpotus. Joka kerta kun teki mieli kaivella kylkiä niin muistutin raipalla. Ja käynnissä se tehosi loistavasti. Vauhti reipastui, kiemurtelu lakkasi ja elämästä tuli paljon helpompaa. Harjoitusravissa sain siihen perään myös hyvän pätkän, joka tuntui vielä käyntiäkin helpommalta. Kevyessä ravissa turpa välillä karkasi ylös. Välillä sain sen houkuteltua takaisin alas, välillä otettiin sitten käynnin kautta. Teiden ja lapojen vahtiminen tuntui helpommalta mutta asetuksien kanssa oli edelleen hienosäätöä.
 
Jonkin aikaa sitten mentiin käyntiä ja ravailtiin. Siirtymissä raviin turpa tahtoi nousta, samaten keventäessä. Ihan tasaista ei ollut mutta hyviä pätkiä. Sitten Tuuli kysyi että tahdotaanko laukata Simpukalla ja Tikrulla. Ja haluttiinhan me. Nostossa turpa vähän nousi mutta hyvä muoto löytyi pian takaisin. Olin ihan haltioissani, meni tosi helposti. Eka kerta elämässä kun sain Simpukan menemään laukassa niin hienosti! Loput laukkapätkät oli sitten vähän hankalampia ja siirtymät laukasta raviin ja käyntiin tunnustan valmistelleeni vähän huonosti ja niissä vähän vyöryttiin turpa ylhäällä. Sitten laukassa kun turpa yritti nousta niin olin hiukka avuton. Kovasti yritin vaikka mitä mutta muoto pysyi paremmin kun sai rauhassa ensin viilata käynnissä, ottaa muutaman askeleen hallittua harjoitusravia ja nostaa laukan siitä.
 
Loppuun vielä pyörittelin vähän ravia ja käyntiä. Harjoitusravissa poni meni nätimmin, keventäessä turpa karkaili ylös. Käynnissä meni tosi nätisti. Tunnin jälkeen harjatessa ei kiukutellut yhtään.
 
Alkutunnista Simpukka oli superjäykkä verrattuna edellisiin loppukesän tunteihin. Mutta toisaalta lopputunnista oli parempi kuin koskaan ennen. Tunnilla taisi itelle tulla kuumempi kuin ponille vaikka sekin on helposti hikoavaa sorttia. Hyvin olisin pärjännyt ilman takkia. Toisaalta mentiin kyllä aika paljon käyntiä. Voi kun meitä ois aina näin vähän! Oli kyllä paljon tehokkaampaa ja yksilöllisempää opetusta näin.
 
Ongelmia:
aluksi raskas kädelle, hidas avuille ja jäykkä
kuskin varpaat yritti sojottaa ulos
ulkokäsi menee liikaa eteen
oikea käsi ei pysy omalla paikallaan harjan vieressä vaan karkaa ulos
 
Parannusta:
myötäsi lopulta ja kaikissa askellajeissa jopa
raippa auttoi liikkumaan käynnissä reippaasti