Tiistaina sain yhdistettyä sekä tämän viikon oman tunnin korvaamisen että vuokrauspäivän. Muistaakseni ekaa kertaa perjantaille siirtymisen jälkeen pääsin entiselle omalle tunnilleni. Arvelin että väkeä olisi taas ollut pipona mutta yllätyin positiivisesti vain 5 ratsastajasta. Luvassa oli esteitä ja kasattiin maneesiin keskipisteestä lävistäjien suuntaan aina 10 metrin päähän pystyt. 4 estettä siis ja niiden väleihin n. 20 metriä.

 
Alkuverkka meni vissiin melko normaalisti, en enää muista. Hypyt alotettiin pikkupystyllä, jonne tultiin linjan ekan esteen ulkopuolelta. Alkuun Easy ois halunnut kiihdytellä mutten antanut. Otin ehkä tarpeettoman paljon kiinni ja ope kommentoi että jäykän näköstä. Hypättiinköhän se kolmesti, kaksi seuraavaa hyppyä meni paremmin ja annoin laukan rullata paremmin eli mentiin vähän lujempaakin. Ohjeissa oli taas jotain että pyöreämpiä hyppykaaria ja parempaa hevosen jalkojen nostamista tms. josta ei ollut mitään käsitystä että miten omalla ratsastuksellani voisin näihin asioihin vaikuttaa.
 
Ope sanoi että tehtävänä tämä on tosi monipuolinen, noiden esteiden kanssa voisi treenata vaikka mitä. Tänään mentiin kääntämisiä. Ensin vasemmassa laukassa mentiin uraa pitkin esteen ohi ja käännettiin täyskaarto vasemmalle kohti estettä. Easy vähän kaatui kaarteessa sisään mutta kääntyi kuitenkin hyvin. Ope taisi sanoa että kaarteessa ei saa antaa laukan hyytyä.
 
Sitten hypättiin oikeassa kierroksessa ensin este ja sen jälkeen vastakaarto vasemmalle kääntäen uralle. Yllättävän hyvin tässäkin kääntyi. Alkuun meinasi nostella laukkoja itekseen ennen omaa vuoroa ja kiihdytellä. Mutta tarpeeksi kun otin käyntiin ja rauhoituin itekin niin päästiin välillä jopa tosi rauhassa. Kolmesti mentiin vastakaartoa ja keskimmäinen oli omasta mielestä paras. Vähän suorempana vielä pitäisi tulla esteelle ja hepo kuulemma protestoi esteen jälkeen satulaan istumistani vaikken kuulemma istunut raskaan näköisesti.
 
Tämän jälkeen mentiin äskeistä estettä ja sen jälkeen piti mennä kaarevalla tiellä toinenkin este. Laukka piti saada vaihdettua ja käännettyä esteelle. Easy oli ekan esteen jälkeen menossa edellisen tehtävän reittiä ja kaatui sisälle. Kaivattuja 6 laukkaa ei väliin saatu vaan huitaistiin joka kerta turhan tiukalla kaarteella viidellä. Välillä tuli vähän ylimääräistäkin mutkaa matkaan. Ponnistuspaikankin kanssa oli ongelmia ja kertaalleen hepo hyppäisi askelta ennen kuskia. Roikuin kyydissä miten sattuu mutta kokosin itseni niin että vauhdikkaiden 5 askeleen aikana sain ohjattua seuraavalle esteelle ja selviydyttiin tehtävä loppuun. Jälkimmäinen hyppy oli vielä paljon parempi.
 
Ei oltu ainoita, joilla oli tien kanssa ongelmia, joten vaihdettiin toisen seinustan esteille. Edelleen oikeassa laukassa sisään. Nyt sihtasin tarkasti keskipisteeseen ja tie oli parempi. Ekalla kerralla taidettiin mennä kaarre väärässä laukassa. Kommenttia tuli myös ettei saa lopettaa ratsastusta ennen jälkimmäistä estettä eli pohkeet kiinni. Ennen seuraavaa yritystä ratsun perä muuttui taas kevyeksi ja pukitti takaseinällä. Tehtiin vähän kontrollitehtäviä välissä ennen ku tultiin uudestaan. Esteet meni paremmin ja muistin ratsastaa toisenkin. Meno vaan kiihtyi esteiden jälkeen. Estekorkeus oli tänään ehkä 60 sentin kieppeillä, sanoisin että max 70 cm.
 
© Minna Karppinen
Hyppykuva pimeästä maneesista. Kuski näyttää siltä että voisi myödätä enemmänkin.
 
Muille tuli ohjeeksi mennä kevyttä ravia mutta meille ope sanoi että loppuverkaksi voidaan mennä laukkaa puolikevyessä istunnassa. Yritin istua vähän enemmän aluksi satulaan että meno rauhottuisi. Ratsu pinkoi menemään. Muutaman kerran otin käynnillekin ja nostin uuden laukan. Aika pitkään mentiin kuskin mielestä vähän turhan lujaa ja kaikkea muuta kuin rennosti ja rauhallisesti. Vaihdoin suuntaakin välillä mutta melko kauan meni että laukka rauhottui. Sen jälkeen työskentelin vielä kevyessä ravissa. Hepo lähes kuunteli mutta venkoili kuitenkin sen verran että raviakin tuli pidempi pätkä kuin olin ajatellut. Lopulta saatiin hetki tasaista menoa kumpaankin suuntaan ja lopetin siihen. Viimeisiä esteitä purkaessa sai hepo vielä vähän talutusta.
 
Tunnin jälkeen Easy pääsi kampaajalle. Oli sopivasti hionnutkin siihen puuhaan. Nyppimistä, lopulta vähän harvennussaksiakin ja harjan ja hännän tasoitusleikkaus. Omistaja oli apuna, ite hoidin lähinnä nyppimispuolen. Tuntui että enemmänkin olisi voinut vielä keventää mutta silti saatiin pari tuntia menemään.
 
© Minna Karppinen
Poseerataan siistityn harjan kanssa.
 
Ongelmia:
kiihdyttely
kaksi pukkia
osa neuvoista oli semmoisia, etten osannut toteuttaa
 
Parannusta:
esteistä päästiin mukisematta yli
kuski pysyi kyydissä