Nyt kävi niin että Easysta tuli ylläpitohevoseni vähäksi aikaa. Viime viikko oli ratsulle lomaa esteistä ja lupa on hypätä maksimissaan kahdesti viikossa, joten itsellä poltteli jo kovasti hyppypuuhiin pääsy. Maanantaille löytyi sitten paikka jatkotunnille, jossa opena oli oma perjantain ope. Tungettiin yhdeksänneksi ratsukoksi mukaan. Mun ja Easyn ihkaeka estetunti! Pihalla oli +2 mutta paikoitellen lätäköt oli jäässä. Aurinko laskee jo kolmen jälkeen, joten oli pimeää :/

 
Alkutunnista ei saatu hirveästi kommenttia mutta heti alusta asti huomasin miten hyviä ja kaikentasoisille sopivia tehtäviä tehtiin. Pitkät sivut mentiin kevyessä istunnassa ja siinä tuli sanomista että takamusta lähemmäs satulaa ja kädet lähemmäs kroppaa. Taisin ajatella ite isoja esteitä jo siinä vaiheessa.
 
Verkkahypyt hypättiin ristikolle, kaksi kertaa pitkällä lähetsymisellä. Meni kivasti eikä liian lujaa. Etukäteen toive oli että esteistä päästäis yli eikä mentäis täysiä. Luvassa oli radan hyppäämistä, vissiin muille jo entuudestaan tuttu tehtävä. Ope kuitenkin selitti radan ja oltiin vikoina vuorossa niin ehdin hyvin oppia. Kummasti tässäkin rupesi omaa vuoroa odottaessa jännittämään. Edellisen suorituksen aikana saatiin olla radalla. Muuten käveltiin toisessa päässä pois jaloista.
 
Ekana mentiin pysty, joka oli verkkahyppynä. Tokana oli lävistäjällä ollut suunnanvaihto-okseri, kolme ja neljä oli suhteutettu, johon meiltä toivottiin viittä askelta. Vitonen oli toisella lävistäjällä ollut suunnanvaihtoportti ja kutonen kakkosokseri toiseen suuntaan. Ekalla kierroksella estekorkeus oli n. 60 cm ja katsoin että huimaa, muutkin hyppää noin korkeita noin hyvin. Me päästiin kaikista yli mutta vähän epätasaista oli. Välillä hepo kiihtyi ja välillä sain sen hyvin kuulolle. Taisipa yhteen väliin tulla käyntiaskelkin kun pidäte meni odotettua paremmin läpi. Uskon että suhteutettuun väliin oltais saatu kuudeskin askel mahtumaan. Ihan ok-suoritus kuitenkin.
 
Seuraavalla kierroksella muutamia esteitä nostettiin meille ja korkeimmillaan taisi olla melkein 80 senttiä. Tasaisempi suoritus, tosin ainakin yksi ristilaukka livahti väliin. Esteitä kohti hepo vähän innostui mutta kaarteissa sen sai hyvin kiinni. Ponnistuspaikat osui edelleen melko kivasti.
 
Koska olen hitusen tohelo, niin unohdin martingaalit matkasta. Muutamassa hypyssä olisi olleet ihan asialliset kun ratsu nosti päätään korkeuksiin. Ite taisin saada sanomista etten saa nostaa käsiä jos oikein muistan. Hyvin pärjättiin silti ilmankin. Oli tosi kiva tunti, tuntui että sain tästä itekin paljon irti vaikka jatkotunnilla oltiinkin. Lapset oli tosi päteviä, olisin luullut vähintään C-tasoisiksi. Kaikki pysyi kyydissäkin :)
 
Ongelmia:
tasaisuuden puute
ainakin yksi ristilaukka
 
Parannusta:
ponnistuspaikat osui melko kivasti
hepo oli kuulolla
ei kytännyt porttia yhtään
oli tosi kivaa