Niin kävi että perjantainakin pölähdin ratsastamaan. Tänään kelinä oli aurinkoinen +15 kunnes aurinko laski. Sitten vähän viileni. Ratsastajia oli alkutunnista 7, Wallun ruvettua ontumaan(?) meitä oli lopputunnilla vain 6.

 
Pallo oli ihan aluksi taas hieman tahmea. Ankki käski laittaa poni kunnolla töihin heti alkuun ja antaa sille koko ajan jotain mietittävää. Se oli erittäin hyvä ohje ja pienen alkuraippaamisen jälkeen Pallo rupesi liikkumaan mukavasti itse eteen. Töitä ponilla oli näemmä niin paljon ettei pusikoiden tai nurkkien kyttäämiseenkään riittänyt yhtään energiaa. Loistavaa!
 
Ensimmäisenä harjoituksena mentiin muistaakseni kevyessä ravissa kulmia. Tarkoitus oli kääntää hepo kulmassa neljällä askeleella. Se rupesikin sujumaan varsin mallikkaasti. Pientä hiomista välillä löytyi esim. asetuksissa mutta muuten kommentit koskivat lähinnä kuskin olemattomia kyynärkulmia. Myös siitä tuli sanomista että lantiota pitäisi avata enemmän. Kunhan tajusin mitä haettiin niin sain tehtyä luultavasti toivotunlaisen korjausliikkeen ja se helpotti olemista. Jossain vaiheessa ruvettiin lisäämään pitkille sivuille isot voltit, joilla piti asettaa sisään. Koko tehtävä meni meiltä sangen mallikkaasti ilman ongelmia. Hyvä Pallo! Ravailun jälkeen mentiin myös vähän pidempi pätkä laukassa ja olin ihan mielissäni kun pääsin työstämään ponia laukassa. Kulmat meni ihan ok, volteilla sai keskittyä asettamiseen enemmän kuin ravissa. Laukka olisi voinut olla muutenkin vähän rullaavampaa ja reippaampaa.
 
Seuraavana vuorossa oli suoristamista keskihalkaisijalla. Tien puolen lyhyelle sivulle käännyttiin keskeltä vuorotellen oikealle ja vasemmalle, ihan keskihalkaisijan lopuksi vasta piti asettaa menosuuntaan. Jalustimet nostettiin kaulalle. Tänään Pallo meni yllättävän mukavasti suoraan. Ankki kommentoi että Pallo tulee luotisuorassa, tästä tulisi kasi. Olin ihan mielissäni. Kulmien ratsastus muuttui vähän haastavammaksi, mutta siihenkin olin tyytyväinen että huomasin ongelmat itsekin, mm. oikealle käännyttäessä vasen puoli pullahti liikaa ulos. Vauhtia piti välillä taas muistuttaa lisää mutta hyvin sitä sitten löytyikin. Kulmiin välillä vähän liikaakin. Tämänkin tehtävän suoritukseen olin tosi tyytyväinen ite. Yleensä Pallo on yrittänyt asettua vasemmalle mutta tänään ei tullut kertaakaan kommenttia että ravissa ois ollu muuta kuin suora.
 
Lopuksi yritettiin mennä myös laukassa suorana. Se olikin meille päivän suurin haaste. Piti nostaa keskilinjalla aina sen puolen laukka, kummasta kierroksesta tuli. Pari ensimmäistä kertaa nousi väärä mutta sen jälkeen ei enää kertaakaan. Raville piti ottaa keskilinjalla ennen käännöstä lyhyelle sivulle, Pallo tipautti raviin välillä oma-alotteisesti ja laukan jälkeisen kulman meinasi baanata turhan vauhdilla. Sitten laukkaan lisättiin suoristuksen keskelle voltit, myötälaukan suuntaan. Taidettiin tehdä niitä voltteja jo ravissakin. Voltti vasemmalle oli hankalampi, sillä poni ei kunnioittanut mun oikeaa pohjettani kunnolla vaan voltti meinasi varsinkin alusta karata suureksi. Raipan pidin oikeassa kädessä ja sillä jouduin muistuttamaan melkein joka kerta että käänny. Hetkellisesti volteilla poni kuitenkin meni nätisti ja laski turpaakin kohti maata. Suoruus laukassa ei siis ollut meille mikään helppo juttu. Ankki käski korjata ulkopohkeella mutta meinasin ylireagoida. En oikein tiedä että paraniko laukkasuoruus missään vaiheessa. Ainakin raville tiputtelu väheni. Laukasta raviin olisi siirtynyt varmaankin pienemmilläkin pidätteillä, otin näemmä varman päälle.
 
Tunnin aikana tuli eniten sanomista kyynärpäistä. Lisäksi ponin takajalkoja piti aktivoida ja laukka olisi saanut olla letkeämpää. Pallo meni suurimman osan tunnista nätisti turpa alhaalla ja asettui paremmin kuin aikaisemmin. Jouduin kyllä itekin töihin kun tunnin keskisyke oli 164 alku- ja loppukäynteineen. Tänään ei todellakaan ehtinyt mietiskellä tunnin aikana omiaan. Masokistinen minä meni myös loppuravit jalustimet kaulalla keventäen. Nyt tuntuu mukavasti jaloissa. Tuntuu myös että omassa ratsastuksessani voisin keskittyä vielä enemmän istuntaan ja sillä vaikuttamiseen. Siirtymiset laukasta raviin paranivat kun muistin istunnankin. Olin supertyytyväinen Palloon, taas parannettiin edellisestä kerrasta. Arvosana tunnille on 9+, kuski on (ainakin) loppuillan tämän takia onnellinen :)
 
Ongelmia:
kyynärkulma ei pysy
ranteetkin on välillä mutkalla
Pallo ei laukannut kovin aktiivisesti
 
Parannusta:
poni oli niin hyvin töissä ettei aiemmin vaivannut vasemmalle asettuminen ilmennyt tänään
ei yhtään kyttäilyjä eikä sinkoiluja
taidan istua nyt suorempana, ainakaan siitä ei tullut sanomista
ravissa meni tosi kivasti ja suoristui hyvin
hyvin ohjattavissa ja reipas
käynnissä ja ravissa meni suurimman osan ajasta kivassa muodossa
laukassakin poni meni hetkellisesti turpa alaspäin