Ennen tuntia hain Pallon pihalta ja se oli aika likainen. Vesipesua ois tarvinnu eikä pikaista harjausta. Kelinä oli aurinkoinen ja tosi lämpimän tuntunen +11 ja ratsastajia pienryhmässä 6.

 
Heti kun pääsin selkään niin tuntu että Pallo muisti että tän kuskin kanssa piti tehdä töitä ja poni meni alusta asti tosi nätisti ja vaivattomasti. Alkutunti oli mukavaa menoa kun melkeen aina kun ope katto meitä niin se sano että hyvin menee :) Pallolla oli tietenkin vähän omia ongelmiaan että turpaa ois ollut kivempi pitää asettuneena vasemmalle. Käynnissä ja ravissa mentiin siis.
 
Alkuverkan jälkeen otettiin puomit mukaan hommiin. Heti meni astetta vaikeammaksi. Radan pituushalkaisijalla oli kaksi puomia, joiden yli ravattiin ja niiden välissä mentiin hetki käyntiä. Päästä käännyttiin vuorotellen vasempaan ja oikealle. Kummallekin pitkälle sivulle piti tehdä voltti puomin yli ensin ravissa, myöhemmin laukassa. Sitten pitkille sivuille lisättiin vielä yhdet ravivoltit. Alkuun kevensin mutta sitten istuin harjoitusraviin koska moni muukin teki niin, poni liikkui sittenkin ihan hyvin eteen ja se helpotti siirtymien tekoa.
 
Hetkittäin Pallo meni tosi hienosti. Välillä taas matoi ja välillä meni tosi reippaasti. Parhaimmillaan siirtymät oli tosi hienoja ja poni pysyi muodossa niiden ajan. Kääntyminen päässä aiheutti vähän asetusmielipide-eroja ja monesti ponin turpa nousi. Tuuli sanoi ettei peräänanto ole mikään syy antaa Pallon hidastella. Laukkavoltit meni tänään taas huomattavasti paljon paremmin kun viimeksi. Alotettiin tosi vahvasti ja tuli hyviä nostoja, hyviä osumia puomeille ja hieno muoto koko voltin ajan. Siirtymiset raviin oli tänäänkin heikoimpia lenkkejä. Sitten välillä tuli vähän huonompiakin voltteja ja pohkeita vastaan puskemista, tällä kertaa vasenta. Raipan pidin vasemmassa kädessä. Kannuksetkin oli. Huomasi että jäi alkuväistöt tekemättä.
 
Kommenttia tuli ranteiden suoruudesta, kauas toisistaan karkaavista käsistä ja sivulle osoittavista varpaista eniten. Tuntui kyllä että puomien kanssa oli paljon hankalampaa kuin ilman.
 
Loppuun mentiin vielä laukassa 16 metrin voltteja, joilla oli 2 puomia. Ensin muistaakseni oikeaan kierrokseen tien puolen voltilla 5 kierrosta ja sitten tallin puolen voltilla 5 kierrosta. Suunnanvaihto ja 5 kierrosta taas kummallakin. Tarkoitus oli saada yhtä monta laukka-askelta kummallekin puoliskolle. Näemmä oma keskittymiskyky on rajallinen, sillä jo laukkojen laskeminen huononsi omaa ratsastusta. Ja sitten saatua lukua piti aina verrata edellisiin. Saatika sitten että olisi pitänyt laskea vielä kierroksiakin. Laukkoja voltin puoliskoille tuli n. 13. Huonoimmillaan taisi vaihdella 11 ja 15 kieppeillä. Kertaalleen Pallo jopa härskisti vetäisi puomista ulkokautta ohi. Omat kädet karkasi kauas toisistaan ja poni ei varmastikaan ollut minkäänlaisessa muodossa, hyvä jos oli edes asettunut sinne minne piti. Laukka oli kuitenkin reipasta. Muutaman kerran tiputti kyllä puomilla raville ja puski välillä vasenta pohjetta vasten.
 
Taas oli vähän erilainen tunti. Ei kokonaisuudessaan yhtä loistavan ihana kuin muutama edellinen mutta laukkatyöskentely on taas kehittynyt. Suunnittelen kovaa vauhtia Saaran tallin koulukisoihin Pallolla menoa. Helppo C varmaan riittäisi. Jospa vieraassa paikassa ponissakin olisi vähän enemmän vauhtia. Tuulikin näytti ajatukselle vihreää valoa. Sitten kun estekisoihinkin (Tellulla) onnistuisi vielä ylipuhuminen.
 
Ongelmia:
ranteet ei pysy suorassa
kädet karkaa sivuille
varpaat ei pysy eteenpäin
kantapäät nousee välillä
meni kerran härskisti puomista ohi
laukasta raviin siirtyminen ei kovin nätti
poni oli hetkittäin vähän veltto
varmaan aika epätahtista menoa, sitä oon ennenkin miettinyt Pallon kanssa
 
Parannusta:
nyrkit oli ainakin sinnepäin kiinni
vasemmasta olkapäästä ei tullut sanomista
Pallo ei metkuillut mitään
parhaimmillaan tosi hyviä siirtymisiä, ei tiputellut käyntiin/raviin omia aikojaan
nosti kaikki laukat oikein
laukassakin peräänanto, taas paremmin kun edellisellä kerralla
ihan siistiä menoa