Keskiviikkona päädyin taas aletunnille. Arvelin että saan ratsukseni jonkun vähän hankalamman tapauksen. Arpa oli osunut Ruusuun. Tehtävänä puomeja ja tunti oltiin pihalla vaikka vähän tihkutti, lämpöä oli vaan +11 astetta ja tuli hämärää. Ratsukoita tunnilla oli 8 vai 9. Tallissa hepo käyttäytyi nätisti.

 
Tunnille ei Ruusua ois kovasti kiinnostanut lähteä. Aikamoista matamista oli meno kentälle. Paikallaan seisominen satulavyön kiristyksen ja jalustimien säätämisen ajan oli hepasta myös tylsää. Pitkin ohjin mentiin taas aikamoista kiemurtelua. Ajattelin pitää hepan tänäänkin miettieliäänä niin ei ehtisi suunnitella jekkujaan. Alkuverkassa oli hyvin samanlainen kumpaankin kierrokseen. Välillä eteni turhan hitaasti ja kun pyysin reippaampaa menoa kommentoi ope että hepo kipittää. Kuski sai alusta asti paljon sanomista omasta istunnasta. Oikea kantapää ja hartia nousivat. Yritin miettiä takaa eteen liikkumista. Selkä suoraksi ja kyynerkulma oli myös käskyjä ja sitten ope kommentoi että nyt näyttää siltä kuin istuisin hienommankin puokin kyydissä.
 
Puomeja oli toisessa päässä ympyrällä 4. Alkuun mentiin niiden yli ravissa, joka puomin päälle voltti. Ympyrän aikana siis 4 volttia ja 8 puomin ylitystä. Kumpaankin suuntaan kahdesti, noin 4 kerrallaan suorittamassa. Muualla odotellessa volttailin edelleen ja yritin saada ratsua taipumaan sisäpohkeen ympäri. Tuntui aavistuksen hassulta että kuskin istuntaan kiinnitettiin niin paljon huomiota vaikka ratsastettavissa teissä ja hepan menossakin oli vähän viilattavaa.
 
Laukassa oli enää kaksi kerrallaan puomeilla, joten odotteluajat pitenivät. Tihkussa meinasi käynnissä tulla kylmä, melko hämärääkin tuli. Kentän valoja ei kukaan käynyt laittamassa päälle. Muualla ei laukattu ja laukkatehtävä oli Ruusun kanssa aikamoista keskittymistä vaativa. Yllättävän hyvin kääntyi volteille. Aavistuksen liirasi ulos kumpaankin kierrokseen. Tiputteli muutaman kerran raville ja tulikohan ristilaukkaa ja vääräkin laukka. Olin silti erittäin positiivisesti yllättynyt. Kuskin asennosta tuli entistä enemmän kommenttia. Kyynärpää kiinni kylkeen, johda ylemmäs äläkä reisille, oikea hartia ylös, istu suorassa. Viimeinen kommentti taas vähän ärsytti, piti sitten kysyä että mihin suuntaan suorassa. Kallistuin kuulemma sisään.
 
Parannusehdotuksia tuli myös siihen että jos perä heittää niin kuskin jalka saattaa olla liian takana. Kannusta käyttäessä pitää kääntää varpaita ulos. Raipan pidin varmuuden vuoksi koko tunnin vasemmassa kädessä. Tänäänkin mentiin ilman gramaaneja. Laukan aikana odotellessa mentiin pieni pätkä hienosti käynnissä. Hepo myötäsi asetuksen läpi, liikkui käynnissä hyvin eteen ja polki takaa alle. Ruusu oli taas erittäin asiallisesti tunnilla. Ei nähnyt mörköjä missään eikä meinannutkaan lähteä lapa edellä kiihdyttelemään pitkin poikin.
 
Ongelmia:
kuskin istunta:
oikea hartia alemmas
oikea kantapää alas
johda ylös, älä reisille
kyynärpäät kylkiin
istu suorassa (älä kallistu sisään)
 
Parannusta:
hepo ei yrittänyt lähteä lapa edellä liiraamaan
käynnissä myötäsi asetuksen läpi vasemmalle ja polki pätkän hienosti alle