Perjantaina mentiin Easyn kanssa taas omalle tunnille, aiheena kavaletteja. Ennen tuntia tallinpitäjä iski irronneen naulan etukenkään. Kiitos siitä. Pihalla oli sateinen +3 ja ratsukoita tunnilla 6. Alkuverkasta asti oli semmonen olo että ratsu ei ole ihan kunnolla avuilla. Oli edestä vähän levoton ja ravasi ponnettomasti. Reagoi pohkeisiin vähän huonosti. Alkuverkka mentiin itsenäisesti ja suunta oli vapaa. Ope otti sitten vuorollaan aina yhden ratsukon kerrallaan syyniin. Meitä tarkasteltiin ensin kevyessä ravissa voltilla oikeaan kierrokseen. Ulkopohkeella piti kääntää ja antaa ulko-ohjalla enemmän myöden. Oon aika urautunut ajattelemaan että ulkoa pitäisi olla tasainen tuki, joten taas tuntui väärältä.

 
Seuraava syynäyspätkä oli vasemmassa kierroksessa ja tehtiin muutama laukannosto. Easy laukkasi kivan rauhassa ja sitä sai käännettyä melko pienellekin voltille open ympärille. Taas piti päästää ulkoa ja taivuttaa kunnolla sisälle. Omasta mielestäni hepo meni vaan kaula vinossa eikä taipunut kunnolla. Ite kenotin kyydissä miten sattuu ja sainkin kommenttia että älä kallistele. Siirtymät oli parhaimmillaan kuitenkin tosi hyviä. Toinen suunta piti laukata itsenäisesti. Tein muutamia siirtymiä käyntiinkin. Siinä tuli ok-pätkiä.
 
Maapuomit oli aseteltu keskilinjalle. 6 kappaletta ja ekassa ja vikassa välissä innariväli, muihin väleihin 1 laukka. Ensin mentiin niitä kevyessä ravissa. Tuntui että osa porukasta meni vain kerran kun meni niin hyvin mutta me mentiin kolmesti. Easy ravasi vähän löysästi ja ekalla kerralla mulle tuli sanomista että anna enemmän ohjaa, ja vielä, ja vielä ja lopulta heitin ohjat kokonaan pois kun en oikeen tajunnut. Kommentti oli että pidä ohjat kuitenkin tuntumalla mutta tosi kevyellä sellaisella. Itse ihmettelin että miksi pitää ravauttaa hepoja pitkinä kun laukassa tulee luultavasti ongelmia. Meni paremmin muttei vieläkään ihan sujuvasti. Kolmannella kerralla mentiin pitkällä ja suht rennolla askeleella puomeista yli.
 
Laukassa piti tulla vuorotellen kummastakin suunnasta oven päädystä kohti takaseinää. Alkuun piti tehdä voltti, jossa taivuttaa hevosen hyväksi ja saa laukan rennoksi ja haltuun. Ihan tyylipuhtaita suorituksia ei tullut. Hepo ei pahasti kiihdytellyt mutta tuntui siltä että sellaisia se ajatteli. Välillä vauhti kiihtyi sitten muualla ja jouduttiin volttaamaan useampi voltti ennen puomeille tuloa. Laukat ei päässä eikä tehtävällä vaihtuneet enkä niitä läheskään joka kerta muistanut edes ajatella. Maneesin takakulmassa oli jotain kummallista kun päivän aikana kaksi heppaa meinasi mennä (tai meni) siellä nurin. Samasta paikasta myös Easy huomasi että ovi on auki ja esitti lähdön. Pinkaisi laukkaan ja pukitti mennessään. Taas olisi tullut hienoa videomateriaalia. Pysyin kyydissä ja seuraavalla yrityksellä sama juttu mutta vähän hillitymmin. Tämän jälkeen hepo oli hetken melko intopinkeänä. Meidän välikäynnistä osa keskityttiin ravityöskentelyyn ja ratsun ajatuksien kokoamiseen.
 
Lopuksi kaksi puomeista nostettiin kavaleteiksi ja mentiin tehtävä kummastakin suunnasta kertaalleen ovea kohti. Ei taas mitään ihan tyylipuhtaita mutta askeleet osui suht ok eikä hepo mennyt täysiä vaikka vähän jännitin että mimmoista vauhtia on tarjolla. En yrittänyt vaihtaa laukkaa vaan pysäytin linjan jälkeen suoralle ennen ovea. Viimeinen kerta taisi olla vielä aavistuksen parempi.
 
Loppuraveissa oli ekaa kertaa tälle päivälle sellainen olo että ratsu liikkuu itse eteen ja on avuilla. Hitusen piti vielä ravailla ratsua hyväksi ennen kuin maltoin siirtyä käyntiin. Olipa taas treeni ennen koulukisoja. Voisinkohan ruveta syyttämään estesatulaa meidän huonommista päivistä? Kouluradalle tahtoisin rauhallisen ja kuuliaisen ratsun enkä todellakaan mitään laukkasinkoiluja.
 
Ongelmia:
pari laukkalähtöä
oma kenotus
 
Parannusta:
alkuun laukkasi tosi rauhassa