Mennessä olin taas ennakkoluuloinen että mitä tuleman pitää. Taas päädyin uuden hepan kyytiin. Tämän päivän ratsu oli pikkutamma Lusi, 5v. Aika vastatulleen oloinen. Ratsastajia tunnilla oli 4 ja kelinä puolipilvinen +14.

 
Ravissa hepo oli aluksi tosi säpäkkä mutta nopeus vaihteli aika paljon. Tuntui että Lusi reagoi enemmän mun istuntaani kuin ohjiin ja pohkeisiin. Siitä tulisi hyvä länkkäriratsu :) Itellä kuitenkin kehonhallinta sen verran haussa että taisi tulla vähän ristiriitaisia viestejä. Ravi kyllä rauhottui kun keskityin itse olemaan rauhassa. Alkulaukka oli aika rauhallista. Laukannostot oli vähän hankalia.
 
Aluksi mentiin päädyssä kaarevalla linjalla olevia puomeja ravissa. Se tuntui tarpeeksi haastavalta hommalta meille. Sitten vaihdettiin laukkaan. Ensin oikeaan kierrokseen ja meni hyvin 7 askeleella aika pitkällä tiellä ja suht rauhallisesti. Hommana oli toiseen kierrokseen päästä 6 laukalla. Vasempaan kierrokseen tiet oli lyhyempiä ja mentiin suurin osa yrityksistä 5 laukalla. En uskaltanut taikka raaskinut ottaa hepoa kunnolla haltuun vaan yritin mennä vähän hellemmin. Sitten puomit nostettiin esteiksi. Toisista tuli ristikko ja toisesta pelottavan korkean näköinen pysty, 60 - 70 cm. Vasemmassa kierroksessa alotettiin ja hepo loikkasi esteistä yli! Laukka oli vähän hankalaa, tie esteiden välissä vähän turhan tiukka ja lopuksi taisi tulla väärä laukka. Sitä mentiin muutaman kerran ja kerran vai pari Lusi luikahti ekasta esteestä ohi. Huomasin kyllä että menee ohi mutten saanut ohjausta toimimaan tarpeeksi hyvin.
 
Sitten mentiin "kasia". Esteet (3 kpl) oli radan pituushalkaisijan suuntaisesti. Oikeassa kierroksessa ensin ekalle esteelle, sen jälkeen vasemmalle seuraavalle ja sen jälkeen oikealle päädyssä olevalle esteelle, siitä oikealle takas keskimmäiselle esteelle (meidän vaikein), sitten vasemmalle ekalle esteelle ja sen jälkeen oikealle toiseen päätyyn. Esteet oli n. 70 cm:n pystyjä.
 
Laukkojen nosto oli edelleen tosi työlästä. Raipalla kun yritti auttaa niin heppa pukitti. Esteeltä ohimenot oli nähtävissä jo aiemmin, mutta minkäs teet kun ohjaus ei toimi. Parempi siinä vaiheessa mun mielestä mennä ohi kun ohjata tolppia päin. Tiedä vaikka siitä mutkalta sit ois hypännytkin, tuskin olisin ite pysynyt kyydissä. Esteet ei oikeen meinanneet pysyä ylhäälläkään. Kolisi varmaan 10 kertaa.
 
Lopuksi mentiin vielä kauimmaisinta pystyä pelkästään. Se nostettiin 90 cm:iin. Yli mentiin joka kerta muttei kovin reippaasti. Ponnistuspaikatkin oli vähän mitä sattuu, yritin sit vaan olla vetämättä suusta ja pysyä kyydissä. Aika epävarmaa menoa kuitenkin, estekin tuntui isolta. Ja saatiin läksytystä kävelystä ja ravailusta. Käsky kävi että kaikki laukkaan ja hidastaa ei saa ennen kun luvalla. Helpompaa se niin päin olikin. Kerran kun laukan sai nostettua niin ylläpito oli helpompaa.
 
Tunnin lopuksi Krista totesi etten mä opi ratsastamaan jos meen aina automaateilla ja että Lusin kanssa oppii. Siihen mä totesin että mulle riittäisi puoliautomaatti. Mun mielestä mulle ja Lusille hyvä tehtävä ois ollu pohkeenväistöä käynnissä. Yritin välissä vähän väistätelläkin mutta aika heikoin tuloksin. Kunhan Lusi muutaman kuukauden rutinoittuu tunneilla niin siitä tulee varmaan tosi kiva. Nykyiselläni en vaan osaa kunnolla mennä raaemmilla ratsuilla.
 
Eipä kyllä ollut kovin helppo tunti muillakaan. Varmaan ennätys kieltojen ja pudotusten määrässä tuntia kohti. Kaikki kuskit pysy kuitenkin kyydissä. Ja plussaa taas siitä että vaikka ongelmia oli runsaasti niin ehdittiin kuitenkin hypätä melko paljon. Tällä kertaa vähemmän kun yleensä mutta mua ei ainakaan haitannut yhtään.
 
Ongelmia:
ei totellut vasenta pohjetta
ohjaus ei toiminu
ponnistuspaikat ei ollu ihan hallussa
mentiin esteistä ohi ehkä kuudesti
esteiden jälkeen paljon vääriä laukkoja
kädet oli kuulemma polvissa, nyrkit ylös ja vierekkäin
 
Parannusta:
kuski pysy kyydissä
90 cm meni hyvin
tasaset askeleet