Tänään en taas mennyt tallille kovin toiveikkaana. Odotin ikävää koulutuntia. Onneksi tarjolla oli kuitenkin esteitä. Kelistä (+22, aurinkoista) huolimatta oltiin taas maneesissa. Tällä kertaa yksäripäädyssä. En kyllä liian monesti ole tänä kesänä päässyt Äimiksen kentästä nauttimaan. Ratsukoita tunnilla oli 9 ja hepona minulla Alina. Enpä ole kovin monesti päässyt samoilla hepoilla hyppimään useampaa kertaa.

 
Alina oli hoidettaessa melko nätisti. Miinus pienestä asenneongelmasta kun takapuoli kääntyi useamman kerran ovea kohti. Satulan kanssa kun lähestyin niin lähti koko heppa pyörimään karkuun. Taluttaessa toimi hienosti. Hepat mukaan ja kasaamaan esteitä, tällä kertaa 7 kpl ja ainakin 2 oli oksereita. Alkuverkassa Alina oli vähän tahmea enkä saanut sitä niin hyvin vauhtiin kuin olisin halunnut. Toimi ihan ok, meni kulmiin mutta meinasi vähän puskea volteilla ulos. Puomeista päästiin yli sekä ravissa että laukassa.
 
Ohjattu alkuverkka alkoi ravihypyillä. Maapuomi, suoraan, puomi, ponnistus ja ristikko. Ristikolta piti jatkaa laukassa edelleen oikealle. Ekalla kerralla Alina jäi tuijottamaan maapuomia ja vauhti hyytyi ennen ristikkoa kokonaan mutta päästiin kuitenkin yli. Ite olin vähän ihmeissäni enkä ehtinyt reagoida ja heti tuli kommenttia että jäin matkustelemaan. Sitä mentiin muutaman kerran. Sitten hypättiin myös suoraa linjaa 2 + 5 laukoilla, 3 estettä siis. Vauhtia piti oikeen ajaa kaarteeseen asti. Sit vähän parani kun tajusin että voin esteraipalla huomauttaa myös hypyssä kaulalle. Kertaalleen 5 laukan väli (17,5 metriä) jäi jopa vähän ahtaaksi. Lopuksi hypättiin vielä kaarevalla lähestymisellä pystyä muutaman kerran. Linjalla meidän verkkaesteet taisi olla lopulta n. kasikymppisiä.
 
Tänään oli tarkotus mennä rataa, korkeuden sai ite valita. Ope ehdotti meille kasikymppiä mutta koska tiesin että Alina menee isommistakin yli ja niin minäkin niin totesin vaan että kyllähän me mennään vaikka mistä. Päästi meidät siis ysikymppiin. 8 hypyn rata joka sekin meni vähän nahkeasti. 4 vp tuli kun nelosen jälkeen olin epätasapainossa ja Alina puski lapa edellä kavereiden luo ja pysähtyi siihen hetkeksi. Aikamoista usuttamista oli ja Alina ei mennyt missään vaiheessa kunnolla lujaa että olisin päässyt pidättämään. Juuri ennen estettä, 1 - 2 laukkaa ennen siis, saattoi vielä hidastaa. Ei todellakaan loikkinut kaukaa. Selvittiin kuitenkin rata loppuun mutta kovin ihanaa se ei ollut. Vääriä laukkoja tuli taas. Kertaalleen meinasin jättää jopa korjaamatta mutta hepo taisi lopulta vaihtaa itse.
 
Lähes heti perään tuli sitten uusintarata eli 4 hyppyä. En ehtinyt kunnolla tasaantua edellisestä menosta kun jo piti taas lähteä hyppäämään. 4 vp tuli tästäkin, 1 pudotus. Ei kovin hienot tiet ja tiukka kaarre olikin melko laaja. Spurttaus vikan esteen jälkeen maalilinjalle jäi sekin yritykseksi. En oikein Alinankaan kanssa tiedä että miten saisin toivotun vauhdin kaivettua esille. Loppuraveissa meni tosi epätasaisesti. Välillä liikkui ihan ok, hetkittäin taas hyytyi täysin. Meni kuitenkin hetkittäin pyöreänä. Taas oli hepolla suussa olympiat ja ohjat kakkoslenkistä. Puuskutti vielä pitkään, joten jäin hetkeksi sen kanssa kävelemään ja kantamaan esteitä pois.
 
Ongelmia:
melko tahmea
vääriä laukkoja hirmuisesti enemmän ku viimeksi
valui kaarteissa ulos
vietti esteillä vasempaan reunaan
 
Parannusta:
edelleen kiipesi kaikesta yli eikä kieltänyt
pysyin kyydissä vaikka täysin vakaata meno ei ollut